Divas lielākās Vācijas aviokompānijas varētu apvienoties - «Lufthansa» plāno pārņemt «Air Berlin»

Lidsabiedrības "Lufthansa" vadītājs Karstens Špors paziņojis, ka tuvākajā nākotnē redz sevis vadītās lidsabiedrības grupu pilnībā pārņemot aviokompāniju "Air Berlin", kura nonākusi lielās finansiālās problēmās, kā arī piedzīvo uzticības reitinga kritumu.

"Lufthansa" jau ilgāku laiku ir izrādījusi spēcīgu interesi pārņemt savā kontrolē savu nacionālo konkurentu "Air Berlin", taču pirms tas notiek, "Air Berlin" lielākajam akciju turētājam - "Etihad Airways" būtu jātiek galā ar "Air Berlin" uzkrātajiem parādiem.

Iespējamajā divu lielāko Vācijas aviosabiedrību apvienošanās procesā iesaistītas arī Vācijas amatpersonas. "Lufthansa" vadītājs Špors aizvadījis sarunas ar Vācijas kancleri Angelu Merkeli.

"Etihad" aviokompānija iepriekš ir paudusi, ka par spīti "Air Berlin" parādiem un sliktajiem uzticības reitingiem, tā, kā "Air Berlin" galvenais akcionārs, turpinās finansiāli atbalstīt šo kompāniju vismaz līdz 2018.gada novembrim. Pagājušajā nedēļā "Etihad" pārskaitījis vairāku simtu miljonu eiro Berlīnes vārdā nosauktajai lidsabiedrībai.

"Lufthansa" norādījusi, ka ja tā pārņemtu "Air Berlin", tā spētu tikt galā ar uzticības reitinga kritumu Berlīnes lidsabiedrībā. Kā piemērus, šādiem pārņemšanas gadījumiem, varot minēt kad "British Airways" un "Air France" ir pārņēmuši savus mazākos konkurentus nacionālā līmenī ("British Midland" un "Air Inter" attiecīgi).

"Air Berlin" finansiālie pārskati par šā gada pirmo ceturksni norāda, ka kompānija piedzīvojusi 782 miljonu eiro lielus zaudējumus, kurus pievienojusi jau iepriekš piedzīvotajiem zaudējumiem. Kompānija paziņojusi, ka meklē jaunus partnerus, kā arī cenšas samazināt izmaksas. Izmaksu samazinājumu Berlīnes aviokompānija saskatot iespējā samazināt īres maksu īrētajām lidmašīnām, kā arī samazinot izmaksas par biļešu tirdzniecību caur globālajām rezervācijas sistēmām.

"Lufthansa" jau šobrīd, pastarpināti, izīrē 38 lidmašīnas "Air Berlin". Ar "Lufthansa" izveidoto pārņemšansa plānu, visas 75 "Air Berlin" īpašumā esošās lidmašīnas varētu tikt integrētas "Lufthansa" piederošajā zemo cenu lidsabiedrībā "Eurowings". Ar šīm lidmašīnām, "Eurowings" kopā būtu vairāk nekā 160 lidmašīnas.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.03.2024 - 05.04.2024 Mājas kafejnīcu dienas Augšdaugavas novadā TAKA
Mājas kafejnīcu dienas Augšdaugavas novadā. Pieteikšanās līdz 5.aprīlim. | Skatīt vairāk
6 trending travel destinations for 2024 airBaltic
Venture beyond the ordinary and enjoy the picturesque views, historical sights, and pristine nature of the Balkans. | Skatīt vairāk
79 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 05.04.2024 Pieteikšanās MKD Augšdaugavas novadā TAKA
‘’Mājas kafejnīcu dienas 2024’’ Augšdaugavas novadā šogad notiks 27.- 28.jūlijā | Skatīt vairāk
Kruīzs uz Visbiju, no Tallinas Estravel Latvia
Pirmatnīgā un neatkārtojamā - Gotlandes sala // Vietu skaits ierobežots, kruīzs no Tallinas // 2 naktis // | Skatīt vairāk
no 121 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.60906005sec.