Arī lielākās Eiropas lidostas pastiprinājušas pārbaudes procedūras, ar oktobri tas būs jādara obligāti [1]

Jau vēstījām, ka Austrālijas lidostas ir pastiprinājušas drošības kontroles procedūras, ar kurām jāsaskaras Austrālijas iekšējo un ārējo lidojumu pasažieriem. Šodien ārvalstu mediji, arī aviācijas ziņu portāls Aerotime, ziņo, ka arī Eiropas Savienības lidostās novērojamas pastiprinātas pārbaudes, kas rada lielākus aizkavējumus pasažieriem. Līdz ar to, tiek ziņots, ka jāierēķina ilgāks laiks pirms lidojuma, ja tiek lidots ārpus Šengenas zonas.

Papildu drošības kontroli pieprasa Eiropas Savienības regulas, nosakot, ka jānodrošina lielāka kontrole tiem, kas pasažieriem, kas vēlas ielidot vai izlidot no Šengenas zonas. Jaunā regula spēkā stāsies no 1.oktobra, taču vairākas Eiropas lidostas jau šobrīd sākušas īstenot regulā noteikto. Tiek vēstīts arī, ka rindas uz pasu pārbaudi var ilgt pat vairākas stundas - un jau ir cilvēki, kas nokavējuši savus reisus. Starp jaunajiem drošības kontroles mehānismiem, ietilpst arī pases datu salīdzināšana ar vairākām datubāzem, piemēram Interpola datubāzi par zagtiem un pazaudētiem dokumentiem, kā arī Šengenas informācijas sistēmu.

Šengenas zona, kas sastāv no 26 valstīm, izveidota, lai atļautu brīvu kustību starp zonas dalībvalstīm. Tomēr, dodoties ārpus Šengenas zonas, pat ja mērķa valsts ir Eiropā, vai ieceļojot tajā, jārēķinās ar pastiprinātu pasu pārbaudi.

"Mēs saprotam, ka ir bažas par to, ka ES jaunie noteikumi novedīs pie ilgākiem gaidīšanas periodiem, bet būsim atklāti un tieši - tas ir dēļ tā, lai mūsu pilsoņi būtu drošībā," ziņu kanālam BBC sacīja Eiropas Komisijas pārstāve Mina Andrēva. "Mēs nevaram paaugstināt drošības kontroli un pārbaudes, ko pieprasa ES dalībvalstis, tajā pašā laikā nesaņemot sūdzības par to, ka drošības kontroles aizņem lielāku laika periodu un rada rindas".

Jaunās pārbaudes ir kā daļa no Eiropas Savienības atbildes nesenajiem teroraktiem Eiropas lidostās. Martā šāds uzbrukums tika sarīkots Orlijas lidostā Parīzē, savukārt gadu iepriekš - 2016.gada martā notika uzbrukumi Briseles Zaventemas lidostā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 Juris 08/03/2017 10:35 Ko viņi var pārbaudīt, neba jau viņi ar lidmašīnām lidinās... tāpat pārbrauc pāri Vidusjūrai ar savām tupelēm un ES viņus platām rokām paņem. Neba jau viņi lidos ar lidmašīnu biznesa klasē...

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 22.04.2024 Itālijas ezeru burvība Latvia Tours
Itālijas ezeru reģiona skaistums, brīnišķīgs klimats, svētvietu noslēpumainība iespaidīgās vietās, ir tikai daži no šī neaizmirstamā maršruta | Skatīt vairāk
no 1299 EUR
Kļūsti par sesto spēlētāju! SKY24.LV
Aviobiļešu speciālie reisi vēl ir pārdošanā! Nepalaidiet garām izdevību! | Skatīt vairāk
no 180 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.04.2024 - 23.04.2024 Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 18.04.2024 Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā Liepājas reģiona TIB
Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.142735sec.