Drošības apsvērumu dēļ, airBaltic uz laiku apturējis lidojumus ar jaunajām «Bombardier» CS300 lidmašīnām

Latvijas nacionālā lidsabiedrība airBaltic uz nenoteiktu laiku apturējusi lidojumus ar jaunajām «Bombardier» CS300 lidmašīnām, vēstīja Latvijas Televīzijas raidījums "Panorāma".

Šāds lēmums pieņemts saistībā ar nepieciešamību veikt rūpīgas papildu pārbaudes lidmašīnu dzinējiem. Lidojumi pārtraukti drošības apsvērumu dēļ. Tā kā lidmašīnas esot pilnīgi jaunas, arī pilnīgi jauns modelis, tāpēc tām nepieciešams pievērst pastiprinātu uzmanību un pie jebkuras bažas esot jānovērš ar lidmašīnu testiem. airBaltic ziņo, ka šobrīd visas septiņas CS300 modeļa lidmašīnas tiek rūpīgi pārbaudītas, tomēr jau otrdien lidaparāti varētu atsākt lidojumus, ja testos netiks atklātas kādas nepilnības.

Rīgas lidostas mājaslapā pieejamā informācija liecina, ka trešdien tikuši atcelti divi reisi - uz Helsinkiem un Kazaņu, tomēr ceturtdien - tikai viens reiss - uz Stokholmu.

Ārvalstu mediji vēstī, ka ASV aviorūpniecības uzņēmums "Pratt & Whitney" ieteicis divām lidsabiedrībām - airBaltic un "Swiss International Air Lines" veikt rūpīgas "CSeries" dzinēju pārbaudes pēc nolidotām 2000 stundām. Tas saistīts ar to, ka dzinēju radītās problēmas jau vairākkārt likušas veikt ārkārtas nosēšanās.

Jau minēts, ka šobrīd airBaltic īpašumā ir septiņi CS300 lidaparāti, bet līdz 2019.gada beigām Latvijas lidsabiedrība gatavojas saņemt visas 20 pasūtītās "Bombardier" lidmašīnas.

Salīdzinot ar Airbaltic flotē esošajām "Boeing 737" lidmašīnām, CS300 lidmašīnas ir ietilpīgākas, kā arī patērē līdz pat trešdaļai mazāk degvielas.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Būsim pazīstami Latgale, Sēlija! TAKA
Skolēnu ekskursijas Augšdaugavas novadā! | Skatīt vairāk
Padastes muiža - romantiska atpūta Estravel Latvia
2 naktis 2 personām, brokastis un 1 vakariņas, kā arī atpūtas piedāvājums - atpūta vienā no labākajām Igaunijas viesnīcām | Skatīt vairāk
no 335 EUR
Atlaides auto nomai Igaunijā Europcar
Vai esi gatavs piedzīvot neaizmirstamas brīvdienas Igaunijā? Tagad ir lieliska iespēja iegūt izdevīgu auto nomas piedāvājumu! | Skatīt vairāk
MOTIVĒJOŠIE BRAUCIENI! Latvia Tours
👉VEIDOJIET POZITĪVA UZŅĒMUMA TĒLU. 👉APBALVOJIET LOJĀLOS KLIENTUS, DARBINIEKUS. 👉MOTIVĒJIET JAUNIEM PANĀKUMIEM. 👉SALIEDĒJIET KOLEKTĪVU, | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.18261313sec.