Arī Krievijā aktīvi būvē civilās lidmašīnas, domājot par lielu pieprasījumu nākotnē

Esam jau vairākas reizes rakstījuši par prognozēm, kas sagaida strauji augošo aviācijas industriju - tuvāko 20 gadu laikā tā, visdrīzāk, dubultosies savā apjomā, jo gada no gada pieaugums ir stabils un tuvojas 4% gadā. Tas, savukārt, nozīmē to, ka būs nepieciešamas jaunas lidostas, darbinieki, infrastruktūra - un pats galvenais lidmašīnas.

Tam, ka aviācijas industrija pieaugs, gatavojas arī Krievija, kurā lidmašīnu ražotājs "Irkut" paziņojis, ka tuvāko 20 gadu laikā plāno saražot vismaz 1000 "MC-21" tipa lidmašīnas.

Šādu paziņojumu "Irkut Corporation" pārstāvis pavēstīja aviācijas forumā "Nākotnes spārni" jeb "Wings of the Future".

"MC-21" modeļa lidmašīnas ir viens no perspektīvākajiem Krievijas aviācijas projektiem. Lidmašīnu projekts tika aizsākts 2000-to gadu sākumā un tajā ražotās lidmašīnas ir ar 150-200 pasažieru kapacitāti un lidojuma maksimālo attālumu līdz 5000 kilometriem. Projekts pārsvarā ir domāts, lai aizstātu iekšējos lidojumos nolietotās "Tupolev Tu-154" lidmašīnas. Saražojot paredzēto apjomu, starptautiskajā tirgū, no visām pasaules limašīnām, aptuveni 8-12% būtu tiesi "MC-21" lidmašīnas.

Atsaucoties uz Kirilu Budajevu, kompānijas mārketinga un ārējo sakaru viceprezidentu, šobrīd vēl nav zināms kam lidmašīnas tiks pārdotas, bet kompānija rēķinās ar to, ka globālajā tirgū, kurā jau šobrīd ir liels pieprasījums pēc lidmašīnām, pieprasījums tikai pieaugs. "Ir pavisam skaidri redzamas pasažieru tendences un prognozes nākamajiem 20 gadiem," sacīja Budajevs.

Šobrīd Krievijas avioražotāji saražo aptuveni 30 lidmašīnu gadā, kas ir vairāk nekā 25 reizes mazāk par Airbus un Boeing - divām lielākajām lidmašīnu ražotājām pasaulē. Par Krievijas tirgu cīnās arī ārvalstu kompānijas, tomēr paši krievi īpaši vēlas lidot ar savām lidmašīnām - un liek lielas cerības gan uz "MC-21", gan "Sukhoi Superjet 100" projektiem.

Krievijas lielākā lidsabiedrība "Aeroflot" oktobrī paziņoja, ka sāks īrēt trīs "Sukhoi Superjet 100" lidmašīnas.

Kopumā nākamā gadā "Aeroflot" plāno izplesties līdz pat 350 lidmašīnu flotei.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Kļūsti par sesto spēlētāju! SKY24.LV
Aviobiļešu speciālie reisi vēl ir pārdošanā! Nepalaidiet garām izdevību! | Skatīt vairāk
no 180 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienu prieki lieliem un maziem Baltic Beach Hotel & SPA
Lieldienu svētdienā, 31. martā, aicinām apmeklēt ģimenes branču un nobaudīt plašo svētku gardumu klāstu. Mazos Lieldienu svinētājus gaida | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 29.03.2024 Īpaši piedāvājumi 𝐮𝐳 𝐌𝐚𝐝𝐞𝐢𝐫𝐮 Latvia Tours
Lieliskie klimatiskie apstākļi padara šo salu par īstu floras paradīzi. Šeit arī atrodas viens no skaistākajiem pasaules botāniskajiem dārziem Jardim | Skatīt vairāk
no 745.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu pasākumi Alūksnē! Alūksnes TIC
Alūksnes novadā Lieldienās iedzīvotājus un viesus priecēs daudzveidīgi un koši svētku pasākumi, kuros būs iespēja spēlēt jautras spēles, krāsot | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.155545sec.