Minhenes lidostā veidos «nākotnes tehnoloģiju pilsētu»

Lidostas jau šobrīd nereti līdzinās mazām pilsētām - lielākajās pasaules lidostās atrodamas viesnīcas, lielveikali, pat peldbaseini vai tenisa korti. Tomēr mūsdienu labākās lidostas izpratnes standartam izaicinājumu grasās mest Minhenes lidosta, kurā tiek plānots celt nākotnes tehnoloģiju pilsētiņu.

Projekts jau nodēvets par "nākotnes pilsētas skici" un tiek pielīdzināts Amerikas Savienotajās Valstīs meklējamo Silikona ieleju. Šis projekts varētu radīt līdz pat 5000 jaunām darba vietām tuvāko trīs gadu laikā, spriež eksperti.

Mihnenes lidosta paziņojusi, ka tai ir vīzija piesaistīt startapus un biznesmeņus, kuri tāpat lidostā nereti "saskrienas". Šie cilvēki, kas nereti ir lielā steigā, varētu ne tikai satikties lidostā, bet arī, vismaz uz kādu laiku, dzīvot lidostā, esot tikai aptuveni 30 minūšu attālumā no lidojuma uz jebkuru pasaules vietu. Viņi varētu dzīvot lidostas viesnīcās, ēst Īrijas krogos, kā arī strādāt jaunizveidotās biznesa zālēs. Un tas viss atrastos lidostas telpās. Bonuss būtu jau minētā iespēja "ielekt" lidmašīnā praktiski uzreiz.

Lai savu plānu sāktu virzīt uz priekšu, Bavārijas lidosta grasās veidot aptuveni 500 tūkstošus kvadrātmetru lielu telpu startapiem, investoriem un biznesmeņiem.

"Jaunizveidotā augsto tehnoloģiju pilsētiņa piedāvās paraugu kādas nākotnē varētu būtu īstas pilsētas augsto tehnoloģiju nozarē - piemēram, aviācijā un kosmosa tehnoloģijās. Šī pilsēta būs paraugs digitalizācijā, enerģijas izmantošanā un mobilitātē," pausts lidostas paziņojumā.

Apkārt lidostai ir iespējams arī veidot nekustamo īpašumu piedāvājumu, papildina Minhenes lidosta.

Katru dienu Minhenes lidostai "cauri" iziet aptuveni 150 tūkstosi cilvēku. Visi šie cilvēki arī ir mērķauditorija jaunajam tehnoloģiju centram - pilsētiņam. Jau šobrīd zināms, ka pa pilsētiņu varētu pārvietoties automātiski autobusiņi un cilvēki ar "segway" braucamrīkiem.

Pirmā daļa projekta varētu izmaksāt 400 miljonus un to varētu pabeigt tuvāko 2,5 gadu laikā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 05.04.2024 Sagaidīsim pavasari Augšdaugavas novadā! TAKA
Gaidām apmeklētājus mūsu dabas objektos Augšdaugavas novadā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.03.2024 - 02.04.2024 Jautrās Lieldienas Katiņkalnā  Alūksnes TIC
1. aprīlī 14.00 Veclaicenes pagasta “Katiņkalnā” Jautrās Lieldienas – April, april! Ripināsim, krāsosim olas un brauksim ar Pupsikbāni! | Skatīt vairāk
Ostrava. Hokeja čempionāts Estravel Latvia
Aviobiļetes un viesnīca. // Nenokavējiet aviobiļešu iegādi uz Otavu - Hokeja Pasaules čempionāts jau drīz! Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 545 EUR
 Populārākais Itālijas pludmales kūrorts Latvia Tours
Pludmales kūrortā ir smilšu, platas un lēzenas, jūra silta un, turklāt, nav dziļa. Brīnišķīgi attīstīta infrastruktūra ar tradicionāli sirsnīgu | Skatīt vairāk
no 495 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.28625107sec.