Aviopasažieri Latvijā – pasīvākie kompensāciju pieprasītāji Baltijā

Salīdzinot visas trīs Baltijas valstis, Latvija šobrīd atpaliek no Igaunijas un Lietuvas, vērtējot pēc pieprasīto kompensāciju skaita, informē lidojumu kompensāciju pieprasījumu uzņēmums “Skycop”. Uzņēmuma apkopotie dati vēsta, ka 2017. gada pēdējā ceturksnī kopumā Baltijā bija novērojams kompensāciju pieprasījumu skaita būtisks pieaugums.

“2017. gada laikā iedzīvotāji Baltijā ir kļuvuši izglītotāki par savām kā aviopasažieru tiesībām un, lidojumu traucējumiem kļūstot par ikdienu, aizvien retāk samierinās ar aviokompāniju rīcību. Kopš uzņēmuma dibināšanas 2017. gada maijā “Skycop” šobrīd strādā pie 30 reižu vairāk kompensāciju pieprasījumu gadījumu nekā pērnā gada vasarā. Izskatīto kompensāciju gadījumu skaits turpina dubultoties ar katru mēnesi,” informē “Skycop” izpilddirektors Marjus Stonkus.

Pieprasījums pēc kompensāciju saņemšanas ievērojami veicinājis uzņēmuma attīstību gan pārvaldītā kompensācija portfeļa, gan darbinieku skaita ziņā. Šobrīd uzņēmums pārvalda kompensāciju portfeli vairāk nekā trīs miljonu eiro vērtībā.

2017.gadā “Skycop” uzdevums bija pieteikt sevi kā konkurētspējīgu un efektīvu kompensāciju pieprasījumu uzņēmumu, kā arī uzsākt iedzīvotāju izglītošanu par viņu tiesībām, izmantojot aviopārvadātāju pakalpojumus Eiropā. 2018. gadā “Skycop” ir ieplānojis nostabilizēt savas pozīcijas tirgū un veikt būtisku darba procesu efektivizāciju, padarot lidojumu kompensāciju pieprasīšanas procesu ātrāku un ērtāku, kā arī uzsākt pakalpojumu sniegšanu vietējā valodā, arī Latvijā.  

“Uzņēmums strauji attīstās, tādēļ līdz gada beigām plānojam palielināt darbinieku skaitu līdz 200 cilvēkiem un paplašināt klientu portfeli līdz 300 tūkstošiem pieprasījumu,“ informē “Skycop” izpilddirektors Marjus Stonkus.

Viņš atklāj, ka pirmajā darbības gadā “Skycop” ir konstatējis arī vairākas aviācijas tirgus nepilnības. Piemēram, nedefinēti minimālie izmaksas periodi, kuros likumiski būtu jāizmaksā kompensācijas cietušajiem pasažieriem, un nepilnības regulējumos, kad aviokompāniju darbinieku streiki tiek definēti kā “ārkārtas apstākļi”. Šīm problēmām uzņēmums plāno pievērst uzmanību arī turpmāk un ieguldīs savus resursus, lai uzlabotu situāciju par labu aviopasažieriem.  

“Skycop” strādā saskaņā ar ES regulu (EC 261/2004) par pasažieru tiesībām, kas piemēro līdz pat 600 eiro kompensācijas pasažieriem par atceltiem, aizkavētiem vai pārceltiem lidojumiem. Pēc uzņēmuma aplēsēm, 2017. gadā aviokompāniju neizmaksāto kompensāciju dēļ, pasažieri ir cietuši zaudējumus vismaz 3,2 miljardu eiro apmērā. Ņemot vērā, ka aviopasažieriem ir tiesības pieprasīt kompensāciju par traucētiem lidojumiem par iepriekšējiem sešiem gadiem, kopējā summa varētu būt robežās no 5 līdz pat 7 miljardiem eiro.

Par „Skycop”:

Lidojumu kompensāciju pieprasījumu uzņēmums “Skycop” – uzņēmums, kas visā pasaulē cīnās par pasažieru tiesībām ar aviolīnijām, kas izvairās no kompensāciju izmaksāšanas par kavētiem vai atceltiem lidojumiem. Uzņēmums piedāvā ceļotājiem, kas vīlušies aviolīnijās, viegli atgūt naudu par kavētu, atceltu vai pārpildītu lidojumu, izmantojot starptautisko platformu www.skycop.com. " Skycop" profesionāļi ar vairāk nekā 10 gadu pieredzi aviācijā, tiesā un parādu pārvaldībā ir gatavi palīdzēt pasažieriem cīņā par savām tiesībām, atgūstot maksimālu kompensāciju par ciestajām neērtībām. “Skycop” pārvalda kompensāciju portfeli vairāk nekā trīs miljonu eiro vērtībā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.03.2024 - 29.03.2024 Lieldienu ieskandināšanas pasākums Liepājas reģiona TIB
Ceturtdien, 28. martā, plkst. 15 Liepājas muzejs Kūrmājas prospektā 16/18 aicina ģimenes ar bērniem uz Lieldienu ieskandināšanu, | Skatīt vairāk
6 trending travel destinations for 2024 airBaltic
Venture beyond the ordinary and enjoy the picturesque views, historical sights, and pristine nature of the Balkans. | Skatīt vairāk
79 EUR
Danču vakars ar Tautas mūzikas kopu Valmieras TIC
6.aprīlī plkst.18.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies Danču vakars kopā ar Tautas mūzikas kopu. | Skatīt vairāk
5 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 31.03.2024 Liepājas restorānu nedēļa Liepājas reģiona TIB
Liepājas restorānu nedēļa norisināsies desmit dienas, divas nedēļas nogales – no 12. līdz 21. aprīlim un tajā piedalīsies 23 Liepājas | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::3.15955091sec.