Lidmašīnai ASV uzsprāgst dzinējs, tiek izsists logs, bet tā tāpat droši nosēžas

Pirms aptuveni nedēļas Amerikas Savienotajās Valstīs milzīgu pārbīli piedzīvoja kāda "Southwest Airlines" lidojuma pasažieri, kuri pēkšņi izdzirdēja milzīgu blīkšķi un pēc tam arī izjuta ko nozīmē izsists lidmašīnas logs aptuveni 10 kilometru augstumā. Tomēr pat šādā situācijā, lidmašīnas piloti spēja lidaparātu nosēdināt, glābjot visu, izņemot kādas sievietes, dzīvības.

Sākotnējā izpēte lieciena, ka dzinējā saplīsusi viena no lāpstiņām, tās detaļām iekļūstot tālāk dzinējā, kas izraisījis eksploziju. "Boeing 737-700" tipa lidaparāts bija ceļā no Ņujorkas uz Dalasu. Uz klāja bijuši aptuveni 150 cilvēki, ieskaitot gaisa kuģa apkalpi.

Vienīgais negadījumā bojāgājušais bija kāda sieviete, kas sēdēja vietā pie kuras pēc dzinēja sprādziena ielidoja metāla daļa, izsitot logu. Milzīgās gaisa straumes sievieti esot teju izrāvušas pa logu, tomēr pārējie pasažieri viņu ievilkuši atpakaļ. Tas gan nav palīdzējis, jo sieviete no gūtajiem ievainojumiem mirusi. Kopš 2009.gada šī sieviete ir pirmais bojā gājušais ASV aviācijā.

Publicētajās pilotu sarunās dzirdams kā abi piloti sarunājas ar gaisa satiksmes kontroles centru, situāciju raksturojot "mums trūkst daļa lidaparāta, nedarbojas viens dzinējs un šķiet, ka kāds izlidoja pa logu. Mēs samazināsim ātrumu".

Bijušais ASV gaisa spēku pilots veiksmīgi spējis lidmašīnu savaldīt pēc dekompresijas un to nosēdināt ar vienu dzinēju, tādējādi izglābjot aptuveni 150 cilvēku dzīvības.

Paredzēts ka negadījuma izmeklēšana varētu aizņemt līdz pat 15 mēnešiem.



KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienu pasākums mini ZOO "Lāčplēši" Talsu novada TIC
Mini Zoo “Lāčplēši” 31.martā no plkst. 10.00 gaida ciemos lielus un mazus uz Lieldienu lustēm ar visiem saviem četrkājainajiem draugiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 03.04.2024 LIELDIENU IZPĀRDOŠANA Novatours
Ķer savu ceļojumu ar izdevīgu cenu! Ceļo ar ģimeni vai draugiem un saņem atlaidi! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 31.03.2024 Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā Liepājas reģiona TIB
Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”. | Skatīt vairāk
6 trending travel destinations for 2024 airBaltic
Venture beyond the ordinary and enjoy the picturesque views, historical sights, and pristine nature of the Balkans. | Skatīt vairāk
79 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.29758906sec.