Austrālijas lidostās būtiski uzlabos drošības līmeni

Saistībā ar pērnā gada teroristu plāniem sagrābt un notriekt kādu lidmašīnu, kas izlidoja no Austrālijas lielākās pilsētas Sidnejas, jau aptuveni gadu Austrālijā notiek diskusijas par nepieciešamību uzlabot drošības līmeni lidostās. Šīs sarunas nu ir nonākušas līdz gala iznākumam - drošības kontroles līmenis Austrālijas iekšzemes reisiem tiks pielīdzināts starptautiskiem lidojumiem (tostarp lidotās, kas apkalpo tikai iekšzemes reisus).

Paredzēts, ka lidostu pārbūves notiks par valsts līdzekļiem un sāksies jau maija vidū.

Plašās diskusijas Austrālijā notika dēļ tā, ka Austrālija nekad nav bijis populārs teroristu mērķis, tāpēc sastopoties ar īstiem draudiem, valsts šim jautājumam pievērsusi pastiprinātu uzmanību. Diskusiju laikā arī bieži pieminēta Eiropa un tur lidostās notikušie terorakti pēdējos gados.

Starp drošības rīkiem, paredzēts, ka lidostās ieviesīs pilna ķermeņa skenerus, liegs šķidrumu pārvadāšanu (kā tas notiek Eiropā) un ierobežos rokas bagāžā pārvadājamās lietas.

Līdz šim iekšzemes pasažieri Austrālijā tika pārbaudīti daudz vienkāršāk nekā starptautiskie pasažieri. Daudzās iekšzemes lidostās nemaz nav izvietoti skeneri, bet iekšzemes pasažieriem pat neprasīja uzrādīt identifikācijas dokumentus.

Pēc terorakta plānu atklāšanas, Austrālijā daudzi lidmašīnu piloti norādīja uz to, ka lidostās netiekot kontrolēts, piemēram, apkalpojošais personāls, kas viegli varētu lidmašīnā ienest aizliegtas vielas vai ierīces. Tāpat drošības kontroli nereti veica dažādas privātfirmas, nevis centralizēta institūcija.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienu prieki lieliem un maziem Baltic Beach Hotel & SPA
Lieldienu svētdienā, 31. martā, aicinām apmeklēt ģimenes branču un nobaudīt plašo svētku gardumu klāstu. Mazos Lieldienu svinētājus gaida | Skatīt vairāk
Laipni lūgti Šrilankā – smaidu valstī! Latvia Tours
Debesskrāpji un koloniālā stila savrupmājas, lielveikali un ielu tirdziņi, krāšņi Rietumu modes apģērbi un tradicionālās sarongas, ātri sporta | Skatīt vairāk
no 757 EUR
Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi Estravel Latvia
Ieskatieties - sākas pavasara ceļojumu galamērķu izpārdošana! Tunisija, Grieķijas salas, Albānija... | Skatīt vairāk
no 369 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu pasākumi Alūksnē! Alūksnes TIC
Alūksnes novadā Lieldienās iedzīvotājus un viesus priecēs daudzveidīgi un koši svētku pasākumi, kuros būs iespēja spēlēt jautras spēles, krāsot | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.13147402sec.