Vai pieaugošās degvielas cenas varētu ietekmēt aviobiļešu cenas?

Aviācijas nozarei pasaulē tiek plānots aptuveni 4% pieaugums šogad - un arī katru nākamo gadu, tuvākos piecus gadus. Vietām rādītaji ir īpaši augsti (Tallinas lidostā šī gada aprīlī apkalpoti pat par 1/3 vairāk pasažieru nekā pērn, savukārt Rīgas lidostā pieaugums novērojams ap 16% (Eurostat dati). Tomēr pieaugums novērojams vēl vienā būtiskā faktorā, kas ietekmē lidojumu apjomu un to izmaksas - naftas un degvielas cenās.

Pēdējā gada laikā naftas un degvielas izmaksas ir jūtami pieaugušas un tieši šis ir faktors, kura dēļ liela daļa pasaules aviokompāniju patiešām apsver biļešu cenu pieaugumu.

Vēl viens iemesls iespējamajam cenu pieaugumam, ir lidsabiedrību nespēja nodrošināt visu pieprasījumu atsevišķos maršrutos. Pavisam vienkārši - lidsabiedrībām nereti trūkst lidaparātu, kas nozīmē, ka jāpaceļ cena, lai pieprasījums mazinātos. Lielas izmaiņas cenās gan netiek novērotas, jo lidmašīnu ražotāji spējuši visai veiksmīgi nodrošināt jaunas lidmašīnas aviācijas nozarei. Taču problēmu radījis tas, ka vairākām lidsabiedrībām novērotas problēmas ar dzinējiem - tas, savukārt, nozīmē, ka jaunām (un jau arī ekspluatācijā nodotām) lidmašīnām nepieciešami papildu testi, aizkavējas to nodošanas datumi - līdz ar to arī nav iespējams uzsākt reisus, ko lidsabiedrības jau ieplānojušas darīt.

Dzinēju problēmas novērotas konkrētiem lidmašīnu modeļiem, bet lielākās problēmas esot British Airways, Air New Zealand, Norwegian Air, All Nippon Airways un Virgin Atlantic. Šīs lidsabiedrības pat izīrējot lidmašīnas, lai varētu veikt reisus bez to atcelšanas.

Aviācijas pieprasījuma augums, lidmašīnu trūkums un degvielas cenu kāpums pamazām kāpinās aviācijas cenas, taču tas nebūs tik ievērojami (cenas kāps pamazām) un vienīgais, ko pasažieri varētu just izteiktāk, ir mazāk lidojumu par akcijas cenām. Taču tajā pašā laikā novērojams, ka palielinās aviopasažieru pirktspēja, kas nozīmē, ka pasažierim varētu būt vienalga vai par lidojumu viņš maksā 50 vai 60 eiro.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pilna Servisa Līzings Passat Europcar
Pilna Servisa Līzinga piedāvājums VW Passat Variant MY24 Elegance. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 30.03.2024 DENISS PASHKEVICH TRIO Valmieras TIC
29. martā pl.19:00 kultūrtelpā Akustika viesosies Deniss Paškevičs, Kaspars Rolšteins un Arkādijs Gotesmans festivāla “JAZZ ROOM FEST ’24” | Skatīt vairāk
20 EUR
Danču vakars ar Tautas mūzikas kopu Valmieras TIC
6.aprīlī plkst.18.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies Danču vakars kopā ar Tautas mūzikas kopu. | Skatīt vairāk
5 EUR
Atklājam Turcijas sezonu! CelojumuBode.lv
Piedāvājumā mazcenas viesnīcas ar izlidošanu no Rīgas un Viļņas kā arī LUX viesnīcas ar vilinošām sezonas sākuma cenām... | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.49836802sec.