Norvēģija iekšzemes lidojumos grasās izmantot tikai elektriskās lidmašīnas

Lai novērstu lielo aviācijas ietekmi uz apkārtējo vidi, arvien biežāk tiek runāts par iespējām īsos lidojumos izmantot lidmašīnas, kas darbojas uz elektrību. Šādi prototipi jau tiek izgatavoti un testēti - tiek uzskatīts, ka pirmie komerciālie šāda veida lidojumi varētu notikt jau tuvāko piecu gadu laikā.

Tomēr, noteikti, paies zināms laiks līdz elektriskās lidmašīnas aizstās ierastās, degvielas dzinējos balstītās. Lai noliktu gan sev, gan arī lidmašīnu ražotājiem kādu mērķi, Norvēģija šonedēļ paziņojusi - līdz 2040.gadam tā, iekšzemes lidojumos, grasās pilnībā pāriet uz elektrībā balstītiem lidaparātiem.

Ar elektriskajiem dzinējiem aprīkotās lidmašīnas neražo nekādus izmešus, kā arī nerada skaņas, par ko nereti sūdzas cilvēki, kas dzīvo tuvāk lidostām. Tomēr tām pagaidām ir lieli būtiski trūkumi - to uzlāde notiek visai ilgi, kā arī lidmašīnas baterijas nespēj nodrošināt pārāk ilgus lidojumus. Taču pie šiem jautājumiem speciālisti jau strādā.

Norvēģijas vēlmi pēc tīrām lidmašīnām apliecinājis arī Norvēģijas transporta ministrs, kas devies izmēģinājuma lidojumā ar šādu lidaparātu - kurš gan šobrīd spēj uzņemt tikai divus pasažierus.

Papildu lidmašīnām, arī kuģus Norvēģija vēlas redzēt darbojamies ar elektrību - nākotnē valstī prāmjiem būs atļauts darboties tikai ar elektrību.

Arī automašīnu ziņā arvien biežāk valsts piedāvā subsidijas, lai iegādātos elektrisko dzinēju automašīnas - Norvēģija plāno 2025.gadā aizliegt degvielas dzinēju automašīnu pārdošanu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atlaides auto nomai Reunion salā Europcar
Izmanto 15% atlaidi savai auto nomai 2024. gada JŪNIJĀ Reunion salā! | Skatīt vairāk
4.maija svētki Alūksnē  Alūksnes TIC
Atzīmējot Latvijas Neatkarības atjaunošanas dienu, š.g. 4.maijā Bānīša zemē svinēs jaudīgi jeb kā saka vietējie “ar pilnu tvaiku”. | Skatīt vairāk
Ekskursiju tūre Itālijā - no Rīgas Estravel Latvia
Lidojums no Rīgas, transfēri, 7 naktis 3* viesnīcā, puspansija un ekskursiju programma // 24.05.-31.05.2024. // Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 1299 EUR
Ierobežots piedāvājuma - Hotel Jūrmala SPA Estravel Latvia
Esiet vieni no pirmajiem, kas bauda atpūtu Renovētajā Hotel Jūrmala SPA numurā un saņemiet dāvanu - neierobežotu Wellness Oasis apmeklējumju// līdz | Skatīt vairāk
no 94 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.22736692sec.