Pēdējās lidsabiedrības piekāpjas Ķīnas prasībai par Taivānas nosaukumu

Divas amerikāņu lidsabiedrības (American Airlines un Delta) un Hongkongas aviosabiedrība Cathay Pacific kļuvušas par pēdējiem gaisa satiksmes pārvadātājiem, kas mainījuši Taivānas nosaukumu internetā, visdrīzāk, piekāpjoties Ķīnas spiedienam.

25.jūlijs tika nolikts kā beigu termiņš, kad lidsabiedrībām bija pienākums (ultimāts no Ķīnas puses) nomainīt Taivānas nosaukumu un valstisko piederību kā Ķīnas teritoriju. Līdz šim ASV lidsabiedrības Taivānu ierindoja kā atsevišķu valsti - Taipeju, bet Hongkongas lidsabiedrība - kā Taivānu, daļu no Ķīnas.

Kopš 1949.gada Taivānā ir noteikta pašpārvalde, taču Ķīna to uzskata par savu teritoriju, kas atdalījusies, taču kādu dienu kļūs atkal par Ķīnas daļu.

Ķīnas nesen izteikto ultimātu lidsabiedrībām Taivānu turpināt uzskatīt par Ķīnas teritoriju un tā arī attiekties pret to interneta vidē, tostarp iegādājoties biļetes, ASV Baltais nams nosauca par "Orvela tpa bezjēdzīgu rīcību", tomēr visas lidsabiedrības, izņemot šīs trīs, jau labu laiku iepriekš pakļāvās ultimātam. Šobrīd arī pēdējās trīs sekojušas Ķīnas noteiktajam.

American Airlines uzsver, ka Ķīnas tirgus ir pārāk liels, lai riskētu zaudēt savu biznesa daļu tajā, nepakļaujoties valstiskam ultimātam. 

Pekina ir pieprasījusi lai nedz Taivāna, nedz Hongkonga, nedz Makao netiktu atzīmētas kā no Ķīnas atsevišķas teritorijas. Vairums lidsabiedrību norāda "Taipeja, Ķīna".

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 04.03.2024 - 03.04.2024 Bērni ceļo bez maksas! 2+2 ģimenei Estravel Latvia
Ģimenes atpūta Ēģiptē - 7 naktis, lidojums, transfēri, AI // 2 pieaugušajiem un 2 bērniem // | Skatīt vairāk
no 1700 EUR
Riga Reggae Acoustic Valmieras TIC
6.aprīlī pl.18.00 kultūrtlpa Akustika ielūdz uz sirsnīgu, mīlestības un miera pilnu vakaru pozitīvās regeja noskaņās ar apvienību RIGA Reggae | Skatīt vairāk
15 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.03.2024 - 05.04.2024 Mājas kafejnīcu dienas Augšdaugavas novadā TAKA
Mājas kafejnīcu dienas Augšdaugavas novadā. Pieteikšanās līdz 5.aprīlim. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.03.2024 - 02.04.2024 Jautrās Lieldienas Katiņkalnā  Alūksnes TIC
1. aprīlī 14.00 Veclaicenes pagasta “Katiņkalnā” Jautrās Lieldienas – April, april! Ripināsim, krāsosim olas un brauksim ar Pupsikbāni! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.14689302sec.