Lidostā «Rīga» atklāj divus īpašus bērnu rotaļu laukumus

Lidostas "Rīga" Ziemeļu piestātnes C izlidošanas sektoru Šengenas un ārpus Šengenas zonā jūnijā atklāti divi īpaši bērnu rotaļu laukumi, kuri radīti pēc lidostas darbinieces Evas Heisleres zīmējuma.

Rotaļu laukumos mazajiem pasažieriem ir iespēja izspēlēt Evas meistarīgi zīmēto "aerocirku". Spēle balstīta pazīstamajā galda spēlē "Cirks", taču "darbojošās personas" tajā ir nevis cirka dzīvnieki, kā oriģinālajā spēlē, bet gan lidostas virszemes apkalpošanas tehnika un lidmašīnas. Pie katra no laukumiem ir izvietota informācija par spēles un laukuma lietošanas noteikumiem.

Lidosta "Rīga" ir viens no 38 Latvijas uzņēmumiem, kas saņēmis Labklājības ministrijas piešķirto Ģimenei draudzīga uzņēmuma statusu. Lidostā tiek domāts gan par pieejamību ģimenēm ar maziem bērniem, gan ierīkoti bērnu rotaļu laukumi un pārtinamās istabas. Mazo pasažieru ērtībai lidostas slēgtajā pasažieru zonā ir pieejami bezmaksas bērnu ratiņi gan izlidošanas, gan ielidošanas zonās svarīgākajos pasažieru plūsmas krustpunktos. Piemēram, izlidojot tie ir atrodami uzreiz pēc drošības kontroles, bet ielidojot – uzreiz pie ieejas, lai ērti nogādātu mazo pasažieri līdz personīgo ratiņu saņemšanai pie bagāžas konveijera. Tie ir īpaši apzīmēti ar lidostas "Rīga" logo.

Uzņēmums rūpējas ne tikai par mazajiem ceļotājiem, bet arī savu darbinieku ģimenēm, piedāvājot dažādus pabalstus un atbalsta pasākumus. Ik gadu jūnija sākumā lidostā notiek Bērnu diena, kuras laikā darbinieku bērniem ir gan iespēja iepazīt lidostas ikdienas dzīvi un savu vecāku profesijas, dodoties ekskursijā pa lidlauka noslēpumaino pasauli, gan piedalīties dažādās aktivitātēs un radošajās darbnīcās. Šogad RIX Bērnu dienā piedalījās 240 lidostas darbinieku atvases.

Starptautiskā lidosta "Rīga" ir strauji augošs Ziemeļeiropas gaisa satiksmes mezgls. No lidostas "Rīga" ziemas sezonā iespējams doties uz vairāk nekā 90, bet vasaras sezonā - uz vairāk nekā 100 galamērķiem, ko nodrošina 20 aviosabiedrības. 2018.gadā lidosta "Rīga" apkalpoja vairāk nekā 7 miljonus pasažieru - gandrīz pusi no kopējā Baltijas valstu avioceļotāju skaita.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
,,Higiēna renesansē” Bauskas pilī Bauskas TIC
Bauskas pils rīkotā Senā dzīvesveida skolas nodarbība piedāvā uzzināt, kāda bija higiēnas kultūra renesansē. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Jaunmoku pilī un parkā Tukuma TIC
Pirmajās Lieldienās, 31. martā, Jaunmoku pils aicina visus uz aizraujošu svinību dienu pils parkā. Šīs dienas laikā norisināsies aktivitātes visai | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024” Valmieras TIC
31. martā no plkst.10.00-15.00 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024”. No plkst.11.00 svētku koncerts kopā ar pašdarbības kolektīviem. | Skatīt vairāk
"Baroka mūzikas ģēniji" Rundāles pilī Bauskas TIC
Esi aicināts uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertprogrammu Rundāles pilī! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.78132105sec.