Latvijas un Krievijas lidsabiedrību gaisa kuģu apkalpes locekļi varēs ceļot bez vīzām

Lai nodrošinātu Latvijas aviokompāniju gaisa kuģu apkalpes locekļiem iespēju bez vīzu noformēšanas ieceļot Krievijas Federācijas teritorijā un palikt lidostā vai tās administratīvās teritorijas robežās, 2020. gada 18. februārī Ministru kabinets (MK) atbalstīja abu valdību turpmāko vienošanos par vienkāršotiem ieceļošanas, uzturēšanās un izceļošanas noteikumiem Latvijas un Krievijas aviokompāniju gaisa kuģu apkalpes locekļiem. Vienošanos paredzēts noslēgt diplomātisko notu apmaiņas ceļā.

Pašlaik ieceļot Krievijas Federācijas teritorijā ārvalstu pilsoņi drīkst tikai, ja ir noformēta atbilstoša vīza. Savukārt vienkāršotas ieceļošanas, uzturēšanās un izceļošanas prasības Krievijā var tikt noteiktas, pamatojoties uz divpusēju starptautisko līgumu. Tāpēc Satiksmes ministrijas (SM) sagatavotie noteikumi paredz, ka abu valstu aviokompāniju gaisa kuģu apkalpes locekļi bez vīzām varēs ieceļot gan Latvijas, gan Krievijas teritorijā un palikt lidostā vai tās administratīvās teritorijas robežās, kurā atrodas  starpnolaišanās vai ielidošanas lidosta.

Līdzvērtīga iespēja Krievijas Federācijas aviokompāniju gaisa kuģu apkalpes locekļiem jau pašlaik tiek nodrošināta, pamatojoties uz Eiropas Parlamenta un Padomes Regulas (ES) 2016/399 (2016.gada 9.marts) par Savienības Kodeksu par noteikumiem, kas reglamentē personu pārvietošanos pār robežām (Šengenas Robežu kodekss). Līdzīgas vienošanās Krievijas Federācija ir noslēgusi arī ar citām Eiropas Savienības dalībvalstīm.

SM sagatavotie noteikumi ir saskaņoti ar Ārlietu ministriju, Finanšu ministriju, Iekšlietu ministriju, Tieslietu ministriju un Latvijas Brīvo arodbiedrību savienību.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Lielā Talka un ekskursija Ungurmuižā! Cēsu TIC
Pievienojies mums Lielajā Talkā un ekskursijā Ungurmuižā! Dosimies ekskursijā, pastaigā un sakopsim Ungurmuižas teritoriju! Piesakies anketā! | Skatīt vairāk
Latvija
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk
Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.69492412sec.