Lielbritānijā bankrotē vadošā reģionālā zemo cenu lidsabiedrība

2020. gada 5. martā par bankrotu paziņojusi Lielbritānijas zemo cenu aviokompānija "flybe".  Lidsabiedrība tiesā iesniegusi maksātnespējas pieteikumu, kā arī nekavējoties pārtraukusi savu darbību.

Vairāki tūkstoši ceļotāju ir iestrēguši lidostās, jo lidsabiedrība nav spējīga saviem pasažieriem organizēt alternatīvus lidojumus.

"flybe" darbību negatīvi ietekmējušas mainīgās degvielas cenas un britu sterliņu mārciņas vērtības kritums. Papildus spiedienu radījusi arī koronavīrusa radītais haoss, kura dēļ cilvēki atteikušies no saviem ceļojumu plāniem.

2019. gadā lidsabiedrību iegādājās konsorcijs "Connect Airways", kurā ietilpst arī lidsabiedrība "Virgin Atlantic". 2020. gada janvārī lidsabiedrības pārstāvji veica pārrunas ar Lielbritānijas valdību un centās iegūt valsts aizdevumu 115 miljonu eiro apmērā, tomēr tas neizdevās. Tā kā lidsabiedrība nespēja pārvarēt finansējuma problēmas, pieņemts lēmums par maksātnespējas pieteikšanu.

Bankrota dēļ darba vietas zaudēs vairāk nekā 2000 lidsabiedrības darbinieki.

Lidsabiedrība "flybe" no Lielbritānijas piedāvāja reisus uz 56 galamērķiem Eiropā un bija viens no vadošajiem reģionālajiem pārvadātājiem Belfāstā, Sauthemptonā, Mančestrā un Birmingemā. Ikgadu "flybe" gadā vidēji pārvadājusi astoņus miljonus pasažieru.

Gada sākumā "flybe" tikusi ierindota augstajā otrajā vietā 2020. gada pasaules drošāko lidsabiedrību sarakstā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
MOTIVĒJOŠIE BRAUCIENI! Latvia Tours
👉VEIDOJIET POZITĪVA UZŅĒMUMA TĒLU. 👉APBALVOJIET LOJĀLOS KLIENTUS, DARBINIEKUS. 👉MOTIVĒJIET JAUNIEM PANĀKUMIEM. 👉SALIEDĒJIET KOLEKTĪVU, | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 22.04.2024 Itālijas ezeru burvība Latvia Tours
Itālijas ezeru reģiona skaistums, brīnišķīgs klimats, svētvietu noslēpumainība iespaidīgās vietās, ir tikai daži no šī neaizmirstamā maršruta | Skatīt vairāk
no 1299 EUR
Taizeme - dažādām gaumēm Estravel Latvia
Taizeme - piedzīvojumi // atpūta spa kūrortos // Izvēlieties ceļojumu atbilstoši savai gumei! Piedzīvojumu ceļojumiem - atlaides! | Skatīt vairāk
no 367 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 22.04.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.96577716sec.