«airBaltic» atzinīgi vērtē elektronisko anketu ieviešanu ieceļotājiem

No 2020.gada 12. oktobra Latvijā tiks ieviestas elektroniskās anketas - iebraucējiem vairs nebūs jāaizpilda drukātā anketa. Latvijas nacionālās lidsabiedrības «airBaltic» operatīvās vadības direktora Paula Cālīša viedoklis.

Latvijas lidsabiedrība airBaltic augstu vērtē Latvijas valdības lēmumu ar elektroniskajām anketām aizstāt līdzšinējo ieceļotāju uzskaites sistēmu.

Atbilstoši spēkā esošajiem normatīvajiem aktiem, airBaltic turpina sadarboties ar atbildīgajām iestādēm un līdz šim ir nodrošinājusi Rīgā ielidojošo pasažieru anketēšanu. Process papīra formā ir aizņēmis ievērojami daudz vairāk laika un prasījis papildu darbaspēku, jo anketas ir ne tikai jāizdala pasažieriem, bet tās pēc tam ir arī jāapkopo, jāsašķiro un jānodod atbilstošajai iestādei. Uzskaites kontroles informācijas sistēmas ieviešana šo procesu vienkāršos, kā arī nodrošinās ātrāku informācijas apriti starp lidsabiedrību, atbildīgajām institūcijām un pasažieriem.

Šīs sistēmas izveide pasargās cilvēkus un sabiedrību, jo ļaus atbildīgajām iestādēm veikt ātrāku un efektīvāku ieceļotāju apzināšanu, kā arī pārskatāmi apliecinās to, ka kopējā ceļotāju atbildības sajūta ir augsta. Būtiski, ka mēs kopīgi ievērojam atbildīgo iestāžu izdotās rekomendācijas, lai pēc iespējas drīzāk varētu atgriezties pie iespējas ceļot bez būtiskiem ierobežojumiem.

Elektroniskā anketa būs ērti aizpildāma vietnē www.covidpass.lv ne agrāk kā 48 stundas pirms ieceļošanas. Aizpildot anketu, ceļotājs apliecinās, ka ievēros valstī noteiktos epidemioloģiskās drošības pasākumus Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai. Personai tiks nodrošināts apliecinājuma anketas iesniegšanas apstiprinājums ar tajā norādītu QR kodu lietošanai mobilajā ierīcē, uzrādot attiecīgo apstiprinājumu vietnē www.covidpass.lv, kā arī nosūtot uz apliecinājuma anketā norādīto personas e-pastu.

Aviācijas nozare ir radusi strādāt paaugstinātas drošības apstākļos, tāpēc esam gatavi pielāgoties, kā arī rosināt pārmaiņas, kas var garantēt drošību, ierobežot vīrusa izplatību un uzlabot darba efektivitāti gan mūsu ikdienā, gan atbildīgajām valsts institūcijām.

airBaltic prioritāte ir tās darbinieku un pasažieru veselība un drošība. Mēs esam ieviesuši virkni drošības pasākumu mūsu lidojumos, lai garantētu pasažieru drošību, kā arī rūpīgi sekojam līdzi atbildīgo iestāžu rekomendācijām, lai palīdzētu ierobežot vīrusa izplatīšanos.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 31.03.2024 Jautrās LIELDIENAS Kandavā Tukuma TIC
31.martā Kandavas Promenādē tiks svinētas Lieldienas ar muzikālu izrādi "Pasaku sargi" pulksten 12:00, pūkaino mīluļu parādi, putnu būrīšu | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 01.04.2024 Svini Lieldienas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Esam apkopojuši Lieldienu svinību norises vietas Bauskas novadā! Foto:N.Veiss | Skatīt vairāk
Lubānas mitrāja putnu vērošanas pastaiga Madonas TIC
Lubāna mitrājs un tā apkārtne var lepoties ar dažādām putniem un citām pievilcīgām dzīvotnēm. Aicinām braucienā uz Īdeņas un Kvāpānu zivju | Skatīt vairāk
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


airBaltic
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.63885188sec.