Lidostām uzdots nodrošināt sekmīgu pāreju uz pasažieru elektronisko anketēšanu

Valsts aģentūra “Civilās aviācijas aģentūra” (CAA) uzdevusi Latvijas starptautiskajām lidostām nodrošināt veiksmīgu pāreju uz pasažieru elektronisko anketēšanu un aizpildīto apliecinājumu kontroli aviācijas nozarē.Ar nākamo nedēļu personām, kuras ieceļos Latvijā, ir jāaizpilda elektroniskā anketa, ko nomainīs līdzšinējās papīra anketas. 

 “Gaisa transports arī Covid-19 pandēmijas laikā ir drošākais pārvietošanās līdzeklis, nozare ir arī atbildīga pret sabiedrības veselību, maksimāli novēršot visus iespējamos riskus. Pastiprināta pasažieru anketēšanas uzraudzība tika veikta arī līdz šim, sasniedzot rādītāju vairāk nekā 99% iegūtu apliecinājumu no visiem ar lidmašīnām ielidojošajiem pasažieriem,” uzsver CAA direktors Māris Gorodcovs.

Vienlaikus pārvadātājiem uzdots veikt aizpildīto anketu pārbaudi pirms iekāpšanas gaisa kuģī. Gadījumā, ja persona nebūs aizpildījusi anketu, to varēs izdarīt līdz lidojuma sākumam. Gaisa pārvadātājiem būs tiesības atteikt pasažieriem uzkāpšanu uz gaisa kuģa, ja persona atteiksies aizpildīt anketu. Šādā gadījumā pārvadātājam nebūs arī pienākuma atgriezt naudu par nenotikušo lidojumu.

Lai aviācijas nozarē nodrošinātu kvalitatīvu datu iegūšanu, CAA veiks iegūto datu monitoringu un analīzi.

Elektroniskās anketas būs pieejamas ar 12.oktobri tīmekļvietnē www.covidpass.lv. Tās varēs aizpildīt 48 stundas pirms lidojuma. CAA aicina laikus aizpildīt elektronisko anketu, lai pirms iekāpšanas gaisa kuģī nekavētu sevi un citus pasažierus. Vienlaikus pasažieriem, kuri ar gaisa transportu Latvijā ieradīsies līdz 11. oktobrim ieskaitot, ir jāaizpilda apliecinājums papīra formā, kas pieejams CAA mājas lapā.

Ievērojot, ka 12. oktobrī elektroniskās anketēšanas sistēma uzsāks savu darbību, vienlaikus ar 12. oktobri pasažieru pienākums ir uzrādīt elektronisko QR kodu, CAA ir uzdevusi starptautiskajām lidostām laikus informēt pārvadātājus par izmaiņām.

Paredzot, ka pirmajās dienās gan pārvadātājiem, gan pasažieriem varētu būt neskaidrības ar pasažieru elektroniskās anketēšanas sistēmu un uzraudzības pienākumiem, lidostām ir uzdots pārbaudīt QR koda esamību arī pirms lidostas pamešanas, pasažieriem atlidojot uz Latviju. Vienlaikus lūgts nodrošināt tehniskas iespējas anketas aizpildīt lidostā.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024” Valmieras TIC
31. martā no plkst.10.00-15.00 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024”. No plkst.11.00 svētku koncerts kopā ar pašdarbības kolektīviem. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 29.03.2024 Lielās Piektdienas tirdziņš  Engurē Tukuma TIC
Visu Lieldienu svētku galdam nepieciešamo, kā arī kaut ko sevis un savu mīļo palutināšanai varēs atrast Lielās Piektdienas tirdziņā Engurē 29 | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienas | Šokolādes muzejā Pūrē Tukuma TIC
30. martā, pulksten 12:00 Lieldienās Šokolādes muzejā Pūrē ir iespēja uzburt saldu, pārsteigumiem bagātu dienu! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 29.03.2024 Lielās piektdienas pārgājiens Līgatnē! Cēsu TIC
Aicinām pieteikties atraktīvajam Lielās piektdienas pārgājienam caur Līgatnes mežiem! Gaidāmi pārsteigumi un atrakcijas! | Skatīt vairāk
3 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.42534494sec.