Ne visi gribētāji kvalificējas repatriācijas reisam Londona - Rīga

28. decembrī paredzēts repatriācijas reiss no Lielbritānijas galvaspilsētas Londonas uz Rīgu. Tiesa gan, lai tiktu ar šo reisu no Lielbritānijas mājās, lidotājam būs jāpierāda, ka viņš ir ārkārtējā situācijā.

Repatriācijas reisu no Londonas uz Rīgu nodrošinās Latvijas nacionālā lidsabiedrība “airBaltic”. Zīmīgi, ka, lai arī nacionālā lidsabiedrība, taču dažkārt “airBaltic” līgumreisu cenas ir augstākas, nekā konkurējošo lidsabiedrību, tādēļ Travelnews.lv vērsās pie Ārlietu ministrijas ar jautājumu, vai tika veikta cenu aptauja, izvēloties reisa veicēju.

“Šajā situācijā nav bijis nepieciešams rīkot cenu aptauju, jo nenotiek valsts iepirkums. Proti, reisu nodrošināšanai netiek paredzēti valsts budžeta līdzekļi, jo izdevumus sedz paši repatrianti. Kā jau esam publiski ziņojuši, vienas aviobiļetes fiksētā cena būs 220.00 EUR, ieskaitot nodokļus un vienu nododamu bagāžas vienību,” Travelnews.lv pavēstīja Ārlietu ministrijas preses sekretārs Jānis Beķeris.

Reiss būs paredzēts vienīgi tiem Baltijas valstu valstspiederīgajiem, kuriem ir nepieciešama neatliekama atgriešanās Latvijā, jo persona nonākusi ārkārtējā situācijā, atrodoties Lielbritānijā īslaicīgi, vai tai ir vajadzīga tūlītēja un neatliekama palīdzība sociālu, humānu vai juridisku apsvērumu dēļ. Katrs gadījums tiek vērtēts individuāli, un personām ir jāsniedz viņu ārkārtējo situāciju apliecinošas liecības. Proti, Ārlietu ministrijai ir tiesības pieprasīt papildu informāciju vai dokumentālus pierādījumus.

Latvijas valstspiederīgie ir aicināti sazināties ar Latvijas vēstniecību Londonā vai Ārlietu ministrijas Konsulāro departamentu.

Līdz 2020. gada 23. decembri Ārlietu ministrijā esot vērsušies apmēram 100 interesentu, no kuriem repatriācijas reisa prasībām kvalificējušies apmēram 20. Tiesa gan, līdz reisam vēl ir gana daudz laika.

Pēc ielidošanas Rīgā visi pasažieri uzreiz dosies uz valsts ierādītu un apmaksātu viesnīcu, kurā būs jāpavada 10 dienas bez iespējas to atstāt un neatkarīgi no personas iespējām pavadīt pašizolāciju citur. Pēc ierašanās Rīgā personām arī tiks veiktas Covid-19 pārbaudes; precīzāk par epidemioloģiskajām prasībām var uzzināt Veselības ministrijā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024” Valmieras TIC
31. martā no plkst.10.00-15.00 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024”. No plkst.11.00 svētku koncerts kopā ar pašdarbības kolektīviem. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienas Tukuma novadā  Tukuma TIC
Lieldienas rītā, saulei lecot, jāmazgā mute, jo tad tiekot skaists. Nu, kad mute nomazgāta, var doties svinēt Lieldienas. Svini Tukuma novadā! | Skatīt vairāk
Pārgājiens Alūksnē Alūksnes TIC
Ieplāno 13.aprīli, lai trīs stundu aizraujošā pārgājienā uzzini viduslaiku mantojuma faktus, nostāstus un teikas! Dosimies Alūksnes viduslaiku pils | Skatīt vairāk
12 EUR
"Baroka mūzikas ģēniji" Rundāles pilī Bauskas TIC
Esi aicināts uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertprogrammu Rundāles pilī! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.57072687sec.