Lidosta «Rīga» paplašina Covid-19 testēšanās iespējas

Lidostā “Rīga” no pirmdienas, 22.februāra, darbu sācis pastāvīgs E.Gulbja laboratorijas pacientu pieņemšanas punkts, piedāvājot ceļotājiem un lidostas un lidostā strādājošo uzņēmumu darbiniekiem iespēju nodot dažāda veida Covid-19 testus, kā arī veikt cita veida medicīniskās analīzes.

Pacientu pieņemšanas punkts atrodas lidostas reģistrācijas zālē, pa labi no ieejas, bijušā restorāna “TGI Fridays” vietā.

Ņemot vērā epidemioloģiskās drošības pasākumus lidostā “Rīga”, punktu ne ātrāk kā 72 stundas pirms sava lidojuma var apmeklēt pasažieri, kuriem pirms ieejas terminālī būs jāuzrāda iekāpšanas karte vai rezervācijas apstiprinājums. Tāpat punkts būs pieejams atlidojušajiem pasažieriem, iekļūšanai reģistrācijas zālē uzrādot iekāpšanas karti, kā arī lidostas un lidostā strādājošo uzņēmumu darbiniekiem.

Uz Covid-19 testiem lidostas pacientu pieņemšanas punktā iepriekš jāpierakstās, bet starp pierakstiem brīvajos brīžos tiks apkalpoti arī pacienti bez pieraksta. Pierakstīties var, zvanot pa tālruni 67801112 vai E.Gulbja laboratorijas mājas lapā www.egl.lv, autentificējoties ar Swedbank, SEB, Luminor vai Citadele internetbanka, e-parakstsID vai e-paraksts Mobile  vai Smart-ID lietotnēm.

Punktā varēs veikt Covid-19 polimeriāzes ķēdes reakcijas (polymerase chain reaction, PCR) testu iztriepē no deguna un kakla, PCR testu siekalās, kuru rezultātus varēs saņemt 24 stundu laikā, antigēnu jeb ātro testu, kura rezultātu varēs saņemt 0,5 stundas laikā, kā arī dažādus antivielu testus, ar kuru veidiem var iepazīties E. Gulbja laboratorijas mājas lapā:

•    latviešu valodā: https://www.egl.lv/sars-cov-2-covid-19-diagnostika-e-gulbja-laboratorija/  

•    angļu valodā: https://www.egl.lv/en/sars-cov-2-covid-19-diagnostics-e-gulbja-laboratory

Pastāvīgajā pacientu pieņemšanas punktā varēs nodot ne tikai Covid-19 analīzes, bet arī citas, uz kurām neattiecas īpaši materiāla apstrādes vai glabāšanas nosacījumi. Precīzāku informāciju var saņemt pie laboratorijas personāla, norādot konkrētu interesējošo analīzi.

Lidostas slēgtajā pasažieru zonā joprojām būs pieejams testēšanas punkts, kurā pasažieri, kas ceļo uz Nīderlandi, var nodot ātro Covid-19 testu. Lidosta atgādina, ka ceļotājiem uz šo valsti pirms iekāpšanas gaisa kuģī ir jāuzrāda ātrā testa rezultāts, kas nodots ne ātrāk kā četras stundas pirms lidojuma. Lidosta aicina pasažierus, kas ceļo uz Nīderlandi, jau pirms došanās uz lidostu aizpildīt nepieciešamos datus un veikt apmaksu E.Gulbja laboratorijas mājas lapā (https://www.egl.lv/eksprestests-lidosta/?auth), kā arī savlaicīgi ierasties lidostā un doties uz testēšanas punktu, kas atrodas lidostas iepirkšanās zonā netālu no Transfēra centra. Punkts ir atvērts jau trīs stundas pirms lidojumiem uz Amsterdamu.

Lidostā “Rīga” darbu turpina arī E.Gulbja laboratorijas bezkontakta Covid-19 testēšanas punkts, kas atrodas lidostā pie izejas no E atlidošanas zāles. Šis punkts ir pieejams jebkuram interesentam un tajā var nodot siekalu testu, kura rezultāti tiek sagatavoti 24 stundu laikā. Analīzes šajā iekārtā var nodot lidostas viesi un darbinieki, kuriem pieejami Latvijā atzīti autentifikācijas rīki - Swedbank, SEB, Luminor vai Citadele internetbanka, e-parakstsID vai e-paraksts Mobile  vai Smart-ID.

Jau vēstīts, ka lidosta kopš pagājušā gada maija ir ieviesusi visaptverošu epidemioloģiskās drošības programmu “Neļauj vīrusam ceļot”, lai tie ceļotāji, kuriem nepieciešams doties lidojumā, būtu maksimāli pasargāti no riska inficēties ar Covid-19. Par ieviestajiem drošības pasākumiem lidosta “Rīga” prestižajā aviācijas reitingā “Skytrax” ir saņēmusi augsto četru zvaigžņu vērtējumu.

Lidosta atgādina, ka līdz 25.februārim Latvijā var ieceļot tikai neatliekamas nepieciešamības  gadījumos, kā arī netiek veikti starptautiskie pasažieru pārvadājumi no/uz Apvienoto Karalisti, Īriju un Portugāli – valstīm, kurās konstatēta jaunās SARS-CoV-2 mutācijas izplatība un tādēļ strauji palielinājusies saslimstība ar Covid-19.

Joprojām spēkā ir arī prasība, ka ieceļošana ar gaisa satiksmi Latvijā ir atļauta tikai pasažieriem, kuri var uzrādīt negatīvu Covid-19 testa rezultātu, kas veikts ar PCR metodi, tāpat pēc ieceļošanas ir jāievēro 10 dienu pašizolācija arī tad, ja testa rezultāts ir negatīvs.

Lidosta “Rīga” aicina tos pasažierus, kuriem šobrīd ir nepieciešamība ceļot, darīt to atbildīgi, rūpīgi ievērojot lidostā un lidojumos noteiktās epidemioloģiskās drošības prasības, un jau savlaicīgi noskaidrojot visus nosacījumus, kādi izvirzīti ieceļošanai galamērķa valstī. Informācija par Eiropas Savienības valstīs noteiktajiem ierobežojumiem un prasībām tiek apkopota oficiālajā vietnē reopen.europa.eu, kā arī to var meklēt valstu vēstniecībās un oficiālo iestāžu mājas lapās.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Aicina uz putnu vērošanas ekskursiju Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
7.aprīlī, pulksten 9.30 no Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa pagalma sāksies velo ekskursija “Braucam vērot putnus”. Pieteikšanās 63005447 | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 03.04.2024 “Mājas kafejnīcu dienas 2024”. Piesakies! Tukuma TIC
Aicinām Tukuma novada aktīvos ļaudis, kam patīk gatavot un uzņemt viesus iesaistīties arī šogad akcijā "Mājas kafejnīcu dienas 2024"! | Skatīt vairāk
Lubānas mitrāja putnu vērošanas pastaiga Madonas TIC
Lubāna mitrājs un tā apkārtne var lepoties ar dažādām putniem un citām pievilcīgām dzīvotnēm. Aicinām braucienā uz Īdeņas un Kvāpānu zivju | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.42952585sec.