Daži padomi, kā labāk izgulēties lidmašīnā [1]

Bieži vien pasažieru pūliņi iemigt neērtajās lidmašīnas sēdvietās, klausoties dzinēju dūkoņā, panākumiem nevainagojas, un, nonākot galamērķī pēc garāka nakts reisa, viņi jūtas pagalam novārguši un nomocījušies.

Ja ilgāka nakts reisa laikā ne uz brīdi neaizvērsiet acis, nākamā rīta ceļojuma plāni var būt apdraudēti – enerģijas zudums un slikta pašsajūta noteikti neļaus brīvdienas pavadīt pienācīgi. Lūk, daži ieteikumi, ko darīt, lai lidojuma laikā varētu kārtīgi nosnausties, bet labākajā gadījumā – pat izgulēties.

Pievērsiet uzmanību lidojuma plānošanai

Lai gan bieži nakts reisi ir neatņemama ceļojuma sastāvdaļa, vissvarīgāk allaž ir izvēlēties pareizu maršrutu. Iespējams, lieki to atgādināt, taču tiešais lidojums vienmēr būs labākā alternatīva. Taču, ja dažādu iemeslu dēļ tāds nav pieejams vai, piemēram, izmaksā pārāk dārgi, ieteicams izvēlēties maršrutu, kura viens posms ir visilgākais – šādi jums būs iespēja nosnausties uz ilgāku laiku.

Vajadzētu pievērst uzmanību arī sēdvietas izvēlei. Izmantojiet tualeti jau lidostā, un, iekāpjot lidmašīnā, izvēlieties vietu pie loga – neviens jums "nerāpsies" pāri, turklāt iluminators lieliski noder, lai pret to atgultos. Vietas salona priekšgalā parasti ir klusākas, taču noteikti izvairieties no sēdēšanas tualetes vai virtuves tuvumā. Lai uzzinātu vairāk par konkrētu lidsabiedrību un lidmašīnu tipu salonu konfigurācijām, izmantojiet resursu SeatGuru vai Routehappy.

Sagatavojiet savu ķermeni

Daļa ceļotāju kā "miega formulu" lidojuma laikā iecienījuši dažādus medikamentus, tomēr, pirms ķerties pie miega zālēm, noteikti konsultējieties ar ārstu. Pirms reisa un tā laikā vajadzētu izvairīties no alkohola lietošanas, kas kombinācijā ar sauso gaisu ātri vien izsauks organisma dehidratāciju, kā rezultātā pamošanās var būt itin nepatīkama. Tā vietā dienā pirms gaidāmā lidojuma uzņemiet lielāku ūdens daudzumu nekā parasti, bet reisa laikā – samaziniet gan dzērienu patēriņu, gan izvairieties no pārēšanās. Aizrautīgākie ceļotāji pirms lidojuma bieži vien "pieregulē" arī savus tā dēvētos bioloģiskos pulksteņus, jau vairākas dienas iepriekš dodoties pie miera agrāk vai vēlāk nekā parasti, lai pielāgotos laika joslu maiņai, ja tāda sagaidāma.

Tāpat ieteicams lidmašīnā līdzi ņemt ausu aizbāžamos un sejas masku, lai miegam netraucētu troksnis un gaisma, savukārt viegls, vaļīgs apģērbs palīdzēs izvairīties no nepatīkamās sajūtas, kāda bieži vien pārņem, ilgstoši uzturoties telpā, kurā pastāvīgi notiek gaisa recirkulācija.

No pieredzētā atgūstieties pienācīgi

Nakts reisi bieži vien noved pie enerģijas zuduma un vispārēja diskomforta nākamajā rītā. Lai būtu vieglāk attapties un varētu bez problēmām uzsākt dienu, nokļūstot lidostā vai viesnīcā, acumirklī dodieties pie tuvākās izlietnes. Jā, patiesi – skalojot seju vai, vēl labāk, to daļēji iegremdējot ūdenī, organisma reflekss teju acumirklī palēnina pulsu. Šādi jutīsieties daudz rāmāk, un pēc sekojošas kafijas pauzes varēsiet dienu baudīt ar prieku.

Pēdējais solis, pēc kura noteikti jutīsieties labāk – ēdienreize. Viegla olbaltumvielu un salikto ogļhidrātu kombinācija sniegs daudz vairāk enerģijas nekā, piemēram, virtulis vai hamburgers. Teju katrā lidostā iespējams iegādāties veselīgas uzkodas, piemēram, žāvētu augļu un riekstu miksli, kas patiesībā uzskatāms par sabalansētu, uzturvielām bagātu un veselīgu maltīti.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 ezis 04/22/2014 12:45 Ja pa lidmašīnu mazāk vazātos tie mūžīgie čurātāji, tad varētu pagulēt. Tā vien liekas, ka viņi lidostā apzināti neapmeklē tualeti, lai to izmantotu lidmašīnā.

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Kemperu noma Eiropā Estravel Latvia
Plānojot atvaļinājumu - Kemperu noma Eiropā! Jauns un aizraujošs ģimenes ceļojumam! | Skatīt vairāk
no 71 EUR
 Populārākais Itālijas pludmales kūrorts Latvia Tours
Pludmales kūrortā ir smilšu, platas un lēzenas, jūra silta un, turklāt, nav dziļa. Brīnišķīgi attīstīta infrastruktūra ar tradicionāli sirsnīgu | Skatīt vairāk
no 495 EUR
Danču vakars ar Tautas mūzikas kopu Valmieras TIC
6.aprīlī plkst.18.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies Danču vakars kopā ar Tautas mūzikas kopu. | Skatīt vairāk
5 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 31.03.2024 Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā Liepājas reģiona TIB
Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.92306495sec.