Indiešu piloti īpaši bieži lido alkohola reibumā

Izlases veidā veicot pārbaudes pirms lidojumiem, kopš 2011. gada Indijā pieķerti 99 piloti, kuri pie pasažieru aviolaineru vadības svirām sēdušies alkohola reibumā, tā nesen atzinis Indijas Civilās aviācijas valsts ministrs G. M. Sidešvāra.

Šāds atklājums, visticamāk, novedīs pie lidsabiedrību darbinieku disciplīnas noteikumu pārskatīšanas un stingrāku drošības prasību ieviešanas.

"Kopš 2011. gada jau 99 piloti (tostarp 10 šogad) atstādināti no darba, jo pirms lidojuma veiktajās medicīniskajās pārbaudēs atklājās, ka viņi lietojuši alkoholiskos dzērienus," atzinis ministrs.

Laikraksts "The Times of India" šī gada sākumā vēstīja, ka Indijas Civilās aviācijas ģenerāldirektorāta rīcībā esošie statistikas dati ir visai šokējoši – alkohola klātbūtne pilotu asinīs pirms lidojumiem tiek konstatēta aizvien biežāk.

Jāatzīst gan, ka Indijas civilās aviācijas nozarē jau iepriekš konstatētas dažādas ar drošību saistītas nepilnības. Kritiķi norāda, ka Indijas aviokompānijas, kas pēdējo gadu laikā ievērojami izvērsušas savu darbību, lai apmierinātu augošo pieprasījumu, netiek galā ar nepieciešamo drošības prasību apmierināšanu. Piemēram, 2011. gadā nozari satricināja atklājums, ka vairāki nekvalificēti indiešu piloti lido ar viltotām licencēm, bet šī gada martā kāds pilots un apkalpe tika atstādināti no darba par lidojuma drošības noteikumu neievērošanu, pasažierus reisa laikā izklaidējot ar deju Bolivudas stilā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
6 trending travel destinations for 2024 airBaltic
Venture beyond the ordinary and enjoy the picturesque views, historical sights, and pristine nature of the Balkans. | Skatīt vairāk
79 EUR
Pieteikšanās MKD Augšdaugavas novadā TAKA
‘’Mājas kafejnīcu dienas 2024’’ Augšdaugavas novadā šogad notiks 27.- 28.jūlijā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienu prieki lieliem un maziem Baltic Beach Hotel & SPA
Lieldienu svētdienā, 31. martā, aicinām apmeklēt ģimenes branču un nobaudīt plašo svētku gardumu klāstu. Mazos Lieldienu svinētājus gaida | Skatīt vairāk
Programma ANTISTRESS Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri
Ieelpot. Izelpot. Un ļauties, lai procedūrām bagātā programma ANTISTRESS Jūs ved 10 dienu ceļojumā prom no stresa atstātajām sekām - tuvāk | Skatīt vairāk
no 700 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.68698192sec.