Neticami notikumi lidostā: piedzēries pasažieris ielavās tukšā lidmašīnā

Kādam vīrietim, kurš bija nokavējis savu avioreisu no Birmingemas uz Ibisu Spānijā, jūlija vidū izdevās ielavīties tukšā lidmašīnā, ceļu pa lidostu mērojot arī rāpus – pa bagāžas konveijeru.

Lī Džezards Birmingemas lidostas slēgtajā teritorijā iekļuva ap pulksten vieniem ceturtdienas, 17. jūlija naktī. Rāpojot pa konveijeru, viņš, neviena nemanīts, šķērsoja bagāžas saņemšanas telpu, bet pēc tam izmantoja trapu, kas bija uzsliets pie aviokompānijas "Lufthansa" gaisa kuģa "Embraer 195".

Lidmašīnā tobrīd neatradās ne pasažieri, ne apkalpe, taču Džezardu pamanīja apkopējs, kurš tobrīd tīrīja lidaparāta salonu. Džezards viņu centās pārliecināt, ka ir pilots, tomēr jau drīz tika arestēts.

22 gadus vecais atpūtnieks, kurš kopā ar draugiem plānoja doties brīvdienās uz Spānijas salu, likumsargiem atzina: "Es tikai vēlējos pierādīt, ka drošība lidostās patiesībā ir zem katras kritikas." Džezards drīz vien tika apsūdzēts par nesankcionētu iekļūšanu lidostas slēgtajā zonā un iekāpšanu lidaparātā bez atļaujas, tā norādījuši Rietummidlendas policijas pārstāvji.

"Tas ir vienkārši neticams lidostas drošības noteikumu pārkāpums, viens no nozīmīgākajiem Lielbritānijas lidostās, par kādu esmu dzirdējis. Viņš taču varēja būt terorists – tas ir ļoti biedējoši, ka kas tāds ir noticis," tā notikušo komentējis Birmingemas lidostas vadības pārstāvis.

Kad Džezards bija nokavējis savu reisu, viņš devās uz lidostas bāru. Tur vīrietis rezervēja biļeti nākamajam reisam, tomēr naudas trūkuma dēļ viņš nakti nevarēja pavadīt viesnīcā. Pametot bāru, viņš devās lejup pa kāpnēm, tālāk rāpus mērojot ceļu pa bagāžas konveijeru.

"Es ierados par vēlu, tādēļ nokavēju savu reisu. Manas somas jau bija lidmašīnā, jo tās piereģistrēja draugi," pastāstījis Džerards. "Tā nu [aviokompānija] man iedeva biļetes uz reisu nākamajā rītā. Aizgāju uz bāru un, godīgi sakot, piedzēros līdz nemaņai. Nokāpu pa kāpnēm, un tur sastapu vien dažus apkopējus. Pie sevis nodomāju: "Šeit nu gan nekas nav droši!""

Džerards atklāj, ka tobrīd viņam prātā ienācis "pārbaudīt", cik sarežģīti būtu nokļūt aiz reģistrācijas stendiem, rāpjoties pa konveijeru. "Man tas izdevās – tur izskatījās gluži kā lielā rūpnīcā. Pēcāk nokļuvu uz lidlauka un ieraudzīju, ka pie kādas lidmašīnas pieslietas kāpnes. Uzkāpu pa tām, un tur satiku apkopēju," stāsta Džerards. "Centos viņu pārliecināt, ka esmu otrais pilots. Sākumā viņš noticēja, bet pēc tam izsauca policiju, un mani tūlīt arestēja. Domāju, ka paveicu labu darbu, un es taču neesmu nekāds terorists. [..] Nespēju noticēt, cik tas bija vienkārši. Neviens mani neapturēja."

Tiesa gan, Džerardam tā arī neizdevās pievienoties saviem draugiem, lai baudītu atpūtu Ibisā – līdz brīdim, kad viņš stāsies Birmingemas tiesas priekšā, vīrietim aizliegts izlidot no Lielbritānijas lidostām.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.03.2024 - 30.04.2024 Atlaides auto nomai Reunion salā Europcar
Izmanto 15% atlaidi savai auto nomai 2024. gada JŪNIJĀ Reunion salā! | Skatīt vairāk
Ekskursija Valmieras novadā Valmieras TIC
5.maijā aicinām atklāt Valmieras novada stāstus pirmajā no Lielās Valmieras novada autobusu ekskursijām - "Uz saldējuma galvaspilsētu" Rūjienas pusē! | Skatīt vairāk
35 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 29.04.2024 Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā Liepājas reģiona TIB
Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.04.2024 - 30.04.2024 Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.61840701sec.