Degoša viedtālruņa dēļ nākas evakuēt lidmašīnu

Telavivas lidostā degoša viedtālruņa dēļ pavisam neilgi pirms pacelšanās evakuēta pasažieru lidmašīna, kas bija ceļā uz Čehijas galvaspilsētu Prāgu.

Pasažieriem lidmašīnu nācās pamest jau drīz pēc iekāpšanas, jo no kādas sievietes rokassomas gaisa kuģa salonā izplatījās dūmi. Kā ziņo AndroidPortal.sk, bija uzliesmojis viedtālrunis "iPhone 5".

Tiklīdz tika identificēts liesmu un dūmu avots, lidmašīna tika evakuēta, taču jau brīdi vēlāk pasažieri varēja atgriezties savās vietās.

Jūlijā ASV Federālā Aviācijas administrācija, sadarbojoties ar Lielbritānijas Civilās aviācijas pārvaldi, nāca klajā ar vairākiem video, šādi brīdinot lidsabiedrības, lidostu darbiniekus un gaisa kuģu apkalpes locekļus par riskiem, kas saistīti ar litija bateriju – izplatītākā personīgo elektronisko ierīču enerģijas avota – transportēšanu. Eksperti norāda, ka "litija baterijas atzīstamas par ļoti drošām", taču "tās var radīt ugunsgrēka draudus, ja ir bojātas, tādēļ nepieciešams ievērot vispārēju piesardzību, kā arī atbilstoši glabāt tās lidojuma laikā."

Domājams, ka viedtālruņu, planšetdatoru un citu mobilo ierīču sastopamība pasažieru aviolaineros nākotnē tikai pieaugs, jo pasaules lidsabiedrības saviem pasažieriem aizvien biežāk piedāvā piekļuvi bezvada internetam lidojuma laikā. Patlaban spēkā esošie Starptautiskās Civilās aviācijas organizācijas noteikumi pasažieriem šādas ierīces ļauj pārvadāt gan rokas, gan reģistrējamā bagāžā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu pasākumi Alūksnē! Alūksnes TIC
Alūksnes novadā Lieldienās iedzīvotājus un viesus priecēs daudzveidīgi un koši svētku pasākumi, kuros būs iespēja spēlēt jautras spēles, krāsot | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 04.03.2024 - 03.04.2024 Bērni ceļo bez maksas! 2+2 ģimenei Estravel Latvia
Ģimenes atpūta Ēģiptē - 7 naktis, lidojums, transfēri, AI // 2 pieaugušajiem un 2 bērniem // | Skatīt vairāk
no 1700 EUR
Kruīzs uz Visbiju, no Tallinas Estravel Latvia
Pirmatnīgā un neatkārtojamā - Gotlandes sala // Vietu skaits ierobežots, kruīzs no Tallinas // 2 naktis // | Skatīt vairāk
no 121 EUR
Sagaidīsim pavasari Augšdaugavas novadā! TAKA
Gaidām apmeklētājus mūsu dabas objektos Augšdaugavas novadā. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.4362669sec.