Kārtējo reizi uz laiku atliek Virgin Galactic lidojumus kosmosā

Britu kosmosa tūrisma kompānija "Virgin Galactic" kārtējo reizi atlikusi plānotos lidojumus kosmosā, jo radušies ar raķešdzinēja izstrādi saistīti sarežģījumi.

"Virgin Group" īpašnieks Ričards Brensons aizvadītajā nedēļā atzinis, ka pirmos interesentus kosmosā nu cer nosūtīt 2015. gada sākumā. Tiesa gan, iepriekš kompānijas pārstāvji solīja, ka pirmais lidojums ar "SpaceShipTwo" no kosmodroma "Spaceport America" Ņūmeksikas štatā ASV tiks veikts jau 2014. gada beigās.

"Virgin Galactic" jau maijā parakstīja vienošanos ar ASV Federālo Aviācijas administrāciju, kurā tika atrunāti veidi, kā tiks koordinēti no kosmodroma veiktie lidojumi, lai tie netraucētu ierastajām gaisa satiksmes kontroles operācijām.

"Klienti nespēj vien sagaidīt izlidošanu, taču viņi zina, ka mēs lidosim tikai tad, kad būsim tam pilnībā gatavi," norādījis "Virgin Galactic" izpilddirektors Džordžs Vaitsaids. "Mēs, protams, vēlamies to darīt, cik ātri vien iespējams, taču arī nevēlamies neko sasteigt."

Kompānija patlaban Mohaves tuksnesī veic tā dēvētā "mātes kuģa" "WhiteKnightTwo" izmēģinājumus, kas ar raķešdzinēju aprīkoto suborbitālo kosmosa kuģi "SpaceShipTwo" nogādās aptuveni 15 kilometru augstumā un palaidīs kosmosā.

Kā ziņots jau iepriekš, lidojumiem ar "Virgin Galactic", kas vienai personai izmaksā 250 000 ASV dolāru jeb aptuveni 190 000 eiro, pieteikušies jau vairāk nekā 70 interesentu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.04.2024 - 27.04.2024 Dzīvas mūzikas vakars restorānā PLAZA Park Hotel Latgola
Nobaudi vakaru restorānā "Plaza" ar grupu "Nostalgie"! Dzīva mūzika un Daugavpils ainava no viesnīcas 10. stāva papildinās nesteidzīgo atpūtas vakara | Skatīt vairāk
Ekskursiju tūre Itālijā - no Rīgas Estravel Latvia
Lidojums no Rīgas, transfēri, 7 naktis 3* viesnīcā, puspansija un ekskursiju programma // 24.05.-31.05.2024. // Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 1299 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 04.04.2024 - 30.04.2024 MOTIVĒJOŠIE BRAUCIENI! Latvia Tours
👉VEIDOJIET POZITĪVA UZŅĒMUMA TĒLU. 👉APBALVOJIET LOJĀLOS KLIENTUS, DARBINIEKUS. 👉MOTIVĒJIET JAUNIEM PANĀKUMIEM. 👉SALIEDĒJIET KOLEKTĪVU, | Skatīt vairāk
Orientēšanās sezona sākas jau 16.aprīlī! Alūksnes TIC
Orientēšanās pasākumam HORIZONTS šogad lieli svētki - uzsākta 40.jubilejas sezona. Tiekamies jau otrdien, takās kas bija tik populāras! | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.45327687sec.