Aviolaineri bez logiem – pasažieru lidojumu nākotne?

Kāds Lielbritānijas uzņēmums patlaban strādā pie projekta, lai pasažieru aviolaineru iluminatorus aizstātu ar vieglākiem ekrānu paneļiem, šādi samazinot degvielas patēriņu un aviobiļešu cenas, vienlaikus revolucionizējot veidu, kā ceļojam lidmašīnā.

Koncepts, ar kuru nācis klajā uzņēmums "Centre for Process Innovation", paredz iluminatorus aizstāt ar superplāniem un lokaniem displejiem, kuri ar kameru starpniecību ļautu attēlot āra ainavu, bet vienlaikus kalpotu arī kā skārienjutīgā ekrāna dators pasažieriem.

Lai gan projekts pagaidām ir vien sākotnējā izstrādes stadijā, tā autori cer, ka jau tuvāko desmit gadu laikā tehnoloģija varētu tikt izmantota pasažieru lidmašīnās. Iecerēts, ka augstās izšķirtspējas ekrāni visa lidmašīnas salona garumā spētu mainīt attēlu, sekojot pasažieru acu kustībām. Turklāt paralēli izklaides centra funkcijai ekrāni būtu izmantojami arī salona izgaismošanai.

"Centre for Process Innovation" izgudrojums vienlaikus ļautu samazināt lidaparāta svaru, kas rezultētos zemākās izmaksās gan lidsabiedrībām, gan pašiem pasažieriem. Uzņēmums norāda, ka gaisa kuģa fizelāža bez ierastajiem iluminatoriem būtu daudz vieglāka, kas nozīmētu zemāku degvielas patēriņu, mazāk kaitīgo izmešu un zemākas kopējās izmaksas, un piedevām arī plānāka, ļaujot ierīkot platākas pasažieru sēdvietas.

Lai gan "Centre for Process Innovation" prezentētais koncepts ir ārkārtīgi futūristisks, uzņēmums norāda, ka šādu ekrānu ražošanas izmaksas nebūtu daudz lielākas kā līdzšinējiem OLED displejiem. Tiek prognozēts, ka būs nepieciešami pieci gadi, līdz varētu tikt uzsākta to ražošana.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 26.04.2024 Augšdaugava.Tūrisma sezonas atklāšana. TAKA
Augšdaugavas novada pašvaldības iestāde ‘’TAKA’’ aicina 26. aprīlī plkst. 10.00 apmeklēt tūrisma sezonas atklāšanas pasākumu. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.04.2024 - 30.04.2024 Pavasara brīvdienas TURCIJĀ Atlantic Travel
Pieejamās cenas, lielisks serviss, siltā jūra, grezna dabas vide - viss jums un jūsu komfortam. | Skatīt vairāk
no 425 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.04.2024 - 30.04.2024 ĒĢIPTE tikai no 339 EUR/personai! Latvia Tours
Kamēr ziema aiz loga vēl mēģina izspēlēt aprīļa jokus, aicinām siltā piedzīvojumā uz saulaino Hurgadu vai Šarmelšeihu! | Skatīt vairāk
no 339 EUR
Plāno kāzas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Iedvesmojies populārākajām laulību slēgšanas vietām Bauskas novadā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.82491517sec.