Top jauns Virgin Galactic kosmoplāns; daļa «kosmosa tūristu» no lidojuma atsakās

Lai gan pēc "Virgin Galactic" kosmoplāna traģiskās avārijas nu sparīgi rit darbi jau pie otra "SpaceShipTwo", vismaz 20 "kosmosa tūristu" no kompānijas vēlas saņemt atpakaļ par plānoto lidojumu samaksāto naudu.

"Virgin Galactic" komerciālos pasažieru lidojumus kosmosā cenšas uzsākt jau vairākus gadus. Par spīti tam, ka programma vairākkārt tikusi atlikta, neviens no simtiem "kosmosa tūristu", no kuriem katrs jau samaksājis 250 000 ASV dolāru (aptuveni 200 000 eiro), līdz šim neizrādīja vēlmi no gaidāmā piedzīvojuma atteikties. Tomēr 31. oktobrī situācija mainījās.

Todien traģiskā negadījumā virs Mohaves tuksneša Kalifornijas štatā, ASV bojā gāja "Virgin Galactic" kosmoplāna otrais pilots Maiks Alsburijs, bet kapteinis Pīters Sībolds guva smagus ievainojumus. Kopš tā laika samaksāto naudu atpakaļ saņemt vēlējušies vairāki desmiti "Virgin Galactic" klienti.

"97 procenti ir bijuši ļoti saprotoši, taču daži cilvēki vēlējās savu naudu saņemt atpakaļ," sarunā ar "Daily Telegraph" atzinis "Virgin Galactic" un "The Spaceship Company" izpilddirektors Džordzs T. Vaitsaids.  "Nedomāju, ka tas ir pārsteidzoši. Tomēr lielākā daļa mums iesaka nepadoties un izrāda atbalstu – tas ir pats būtiskākais," viņš piebildis.

"Virgin Group" īpašnieks Ričards Brensons kosmosa tūrisma lidojumus bija iecerējis uzsākt 2015. gada pavasarī, taču nu kļuvis skaidrs, ka tas noteikti nebūs iespējams.

"31. oktobrī mēs guvām mācību. Notikušais ļāva gan mūsu programmai, gan komandas locekļiem kļūt stiprākiem," "Virgin Galactic" interneta vietnē publicētā vēstulē raksta Vaitsaids. "Otrais "SpaceShipTwo" jau ir par 70 procentiem gatavs, un mūsu komanda šim projektam pievērsusies ar milzu apņēmību." Viņš piebildis, ka avarējušā kosmoplāna aizstājējs lidojumā tiks izmēģināts tuvāko sešu mēnešu laikā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 26.04.2024 Augšdaugava.Tūrisma sezonas atklāšana. TAKA
Augšdaugavas novada pašvaldības iestāde ‘’TAKA’’ aicina 26. aprīlī plkst. 10.00 apmeklēt tūrisma sezonas atklāšanas pasākumu. | Skatīt vairāk
Anitas Celmas izstāde Valmieras muzejā Valmieras TIC
No 2024. gada 6. aprīļa līdz 29. maijam Valmieras muzeja Izstāžu namā skatāma tekstilmākslinieces Anitas Celmas personālizstāde “Atgriešanās”. | Skatīt vairāk
Svinam Vācijas futbola vasaru Europcar
Apvieno savu futbola braucienu ar apskates ekskursiju pa Vāciju! Mēs piedāvājam ekskluzīvu atlaidi visiem faniem, kas ceļo uz Vāciju, lai atbalstītu | Skatīt vairāk
Padastes muiža - romantiska atpūta Estravel Latvia
2 naktis 2 personām, brokastis un 1 vakariņas, kā arī atpūtas piedāvājums - atpūta vienā no labākajām Igaunijas viesnīcām | Skatīt vairāk
no 335 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.52885103sec.