Wizz Air atjaunojusi plānus pārdot akcijas Londonas biržā

Austrumeiropas aviosabiedrība Wizz Air ir atjaunojusi plānus par savu akciju kotēšanu Londonas biržā (LSE).

Zemo izmaksu lidsabiedrība informēja, ka no sākotnējā publiskā piedāvājuma iegūtie līdzekļi palīdzēs uzņēmumam uzlabot bilanci, nodrošinot piekļuvi lētākam kapitālam, un paaugstinās konkurētspēju cenu noteikšanas jomā.

Wizz Air ir iecerējis pabeigt visu procedūru pirmajā ceturksnī. Sākotnējā publiskajā piedāvājumā tiks pārdotas gan jaunas akcijas, gan pašreizējo akcionāru vērtspapīri.

''Mēs vēlamies laist brīvā lidojumā aptuveni 20 procentus uzņēmuma,'' trešdien telefonintervijā sacīja uzņēmuma vadītājs Jožefs Vāradi.

Pašlaik Wizz Air orientējošais plāns ir 150 miljoni eiro. Aviosabiedrības finanšu direktors Maiks Pauels izskaidroja pārmaiņas pagājušā gada mērķos ar Wizz Air finansiālā stāvokļa nostiprināšanos. ''Pašlaik mums nevajag tik daudz naudas kā tolaik. Mums bija ļoti sekmīgs gads, un kopš pagājušās vasaras mēs esam nopelnījuši ievērojamas naudas rezerves,'' viņš sacīja.

Wizz Air pauda pārliecību par turpmāko izaugsmi, jo lidmašīnu pasažieru skaits Centrāleiropā un Austrumeiropā turpina pieaugt, bet zemo izmaksu pārvadājumu izplatība ir mazāka nekā Rietumeiropā.

Uzņēmuma mājaslapā ir teikts, ka lielākās lidsabiedrības Centrāleiropā un Austrumeiropā Wizz Air bāzes atrodas 19 reģiona pilsētās un tā veic lidojumus vairāk nekā 350 maršrutos.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
4.maija svētki Alūksnē  Alūksnes TIC
Atzīmējot Latvijas Neatkarības atjaunošanas dienu, š.g. 4.maijā Bānīša zemē svinēs jaudīgi jeb kā saka vietējie “ar pilnu tvaiku”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 23.04.2024 Summer Sound 2024 Liepājas reģiona TIB
Grandiozākais pludmales festivāls Baltijā “Summer Sound”, kas šogad notiks 2. un 3. augustā Liepājā, papildina pašmāju un starptautisko | Skatīt vairāk
Saulaina atpūta Kosta Blanka  Atlantic Travel
Kā par saulainu atpūtu pašā Kosta Blankas sirdī ar baltām smilšu pludmalēm un kristāldzidru jūru? JAAĀ! Tiešie lidojumi no Rīgas uz Alikanti no | Skatīt vairāk
no 715 EUR
Putnu vērošanas pārgājiens Veclaicenē! Alūksnes TIC
Vērosim putnus Peļļu dabas takā. Tikšanās vieta pie Ilgāja dabas mājas 27.aprīlī pulksten 10:00, šeit varēs atstāt arī auto. Koordinātes GPS 57 | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.90799499sec.