Rīgas pašvaldība sadarbībā ar Air Baltic personām ar invaliditāti nodrošinās atlaides aviobiļetēm

Pateicoties Rīgas domes Labklājības departamenta un nacionālās lidsabiedrības "Air Baltic" šogad noslēgtajam sadarbības līgumam, Invalīdu padomes rekomendētās personas varēs iegādāties 80 avio biļetes ar atlaidēm uz vairākiem galamērķiem.

Otrdien, 28. aprīlī, Invalīdu padomes locekļi nolēma, ka atbilstību noteiktajai mērķa grupai Invalīdu padome varēs apstiprināt arī elektroniski, ne tikai Invalīdu padomes klātienes sēdēs.

Avio biļetes tiks piešķirtas personām ar invaliditāti, kuras Personu ar invaliditāti Nevalstisko organizāciju konsultatīvā padome atzīs par atbilstošām. Kalendārā gada laikā 30 avio biļetes var tiks piešķirtas personām, kas lido ārzemēs ārstēties, savukārt 50 aviobiļetes ir paredzētas personām ar invaliditāti, tai skatā viņu pavadoņiem, kas lido uz sporta pasākumiem, konferencēm, vai pieredzes apmaiņas pasākumiem.

Personas ar invaliditāti varēs lidot ar atlaidēm uz Berlīni, Hamburgu, Diseldorfu, Frankfurti, Minheni, Vīni un Cīrihi. Aviobiļešu cenas svārstās no 50 eiro līdz 70 eiro vienā virzienā. Zīdaiņiem līdz divu gadu vecumam tiks piemērota papildus atlaide 90% apmērā.

Papildus šim jautājumam, otrdien padomes sēdē apsprieda arī iespēju ierīkot indukcijas cilpas (ierīces, kas nedzirdīgai personai palīdz uztvert runāto skaņu, slāpējot fona troksni) publiskās vietās, lai uzlabotu personu ar dzirdes traucējumiem iekļaušanos sabiedrībā, kā arī tika apspriesta vides pieejamība Bolderājas poliklīnikā. Kā Padomes locekļus informēja Rīgas domes Sociālo jautājumu komitejas priekšsēdētāja un Invalīdu padomes priekšsēdētāja Olga Veidiņa, līdz šī gada beigām Bolderājas poliklīnikā tiks piebūvēts lifts, kas atvieglos personu ar invaliditāti nokļūšanu pie ārstiem.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pavasara stādu tirgus Šlokenbekas muižā Tukuma TIC
4. maijā plkst. 10.00–15.00 Šlokenbekas muižā Stādu, amatnieku un mājražotāju gadatirgus. | Skatīt vairāk
Latvija
Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.04.2024 - 29.04.2024 Biznesa pusdienu piedāvājums Hercogs Mārupe
Restorāns Hercogs Mārupē, Vītiņu ielā 4A aicina jūs uz biznesa pusdienām darba dienās no plkst. 11:30-15:00! | Skatīt vairāk
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.31652403sec.