airBaltic ir pirmā aviokompānija, kas veiks pārvadājumus ar CS300 lidmašīnām [2]

Latvijas aviokompānija airBaltic būs pirmais aviopārvadātājs pasaulē, kurš 2016.gada otrajā pusē saņems un uzsāks pārvadājumus ar Bombardier CS300 lidmašīnām.

Monreāla, 2015. gada 8.novembris – Dubaijas aviošovs – Bombardier Commercial Aircraft šodien apstiprināja, ka Latvijas aviokompānija Air Baltic Corporation AS (airBaltic) būs pirmais klients, kas sāks lidojumus ar CS300 lidmašīnām 2016.gada otrajā pusē. Latvijas aviokompānija ir apstiprinājusi pasūtījumu 13 CS300 lidmašīnām, un saglabā iespēju pasūtīt vēl septiņas CS300 lidmašīnas.

"Bombardier CS300 lidmašīnas ir neatņemamas airBaltic attīstības stratēģijas un flotes nomaiņas plāna sastāvdaļas. Aviokompānijai palielinot savu lidojumu tīklu, visas vecās lidmašīnas tiks aizstātas," skaidro airBaltic izpilddirektors Martins Gauss (Martin Gauss). "CS300 lidaparāti pārsniedzis mūsu cerības attiecībā uz to trokšņa un emisiju izmešu paliekām, kas sasaucas ar airBaltic vīziju par videi draudzīgākiem lidojumiem. Bez tam, tās piedāvās airBaltic pasažieriem lidojumus plašākās lidmašīnās ar divām pasažieru ejām, kas lieliski papildina mūsu 12 Bombardier Q400 NextGen turbopropelleru moderno floti."

"Mēs esam priecīgi paziņot, ka airBaltic būs pirmā aviokompānija pasaulē, kas veiks pārvadājumus ar CS300 lidmašīnām. Kā viena no Eiropas invotīvākajām lidsabiedrībām airBaltic veiksmīgi pārveido savu biznesa plānu un paplašina tīkla kapacitāti, ar CSeries lidmašīnām, kas nodrošinās ideālo veiktspējas, tehnoloģiju un komforta kombināciju," norāda Bombardier Commercial Aircraft prezidents Freds Kromers. "Nepārspējamā kabīnes platība, ko piedāvā CS300 lidmašīna, ļaus airBaltic optimizēt papildu sēdvietu piedāvājumus, neietekmējot pasažieru komfortu un nodrošinot pasaules līmeņa lidošanas pieredzi."

Par airBaltic

airBaltic ir galvenais pārvadātājs Baltijas reģionā un veic tiešos lidojumus no Rīgas uz 60 galamērķiem Eiropā, Skandināvijā, Krievijā, NVS un Tuvajos Austrumos. airBaltic ir dibināta 1995. gadā un tās flotē ir 25 lidmašīnas.

Par C Series lidmašīnām

CSeries lidmašīnām, kas piedāvā veiktspējas un tehnoloģiju kombināciju, ir pilnībā jauns dizains, nodrošinot pārvadātājiem iespējamus ietaupījumus aptuveni 7,5-12 miljonu ASV dolāru apmērā uz vienu lidmašīnu. Šīs lidmašīnas nodrošina vairāk nekā 20% degvielas patēriņa samazinājumu salīdzinājumā ar šobrīd ražošanā esošajiem lidaparātiem, un vairāk nekā 10% priekšrocību salīdzinājumā ar modernizētu dzinēju lidmašīnām.

Papildus labākajiem ietaupījumiem šajā segmentā CSeries lidmašīnās Bombardier būtisku uzsvaru licis uz kabīņu dizainu, lai pasažieriem nodrošinātu nevainojamu ceļošanas pieredzi. CSeries lidmašīnās ir lielākas sēdvietas, virs sēdvietām izvietoti bagāžas nodalījumi un logi, kas rada plata korpusa sajūtu, līdz ar to pasažieriem nodrošinot nesalīdzināmu komfortu.

CS100 un CS300 lidmašīnām ir vairāk nekā 95% rezerves daļu saderība, kā arī vienāds tipa reitings. Revolucionārais Pratt & Whitney PurePower® PW1500G dzinējs apvienojumā ar modernizētu aerodinamiku nodrošina mazāku degvielas patēriņu, skaņas un izmešu piesārņojumu, palielinot lidmašīnas vides un sociālo saderību.

Koncentrējoties uz 100 līdz 150 sēdvietu tirgus segmentu, Bombardier ir izstrādājis CSeries lidmašīnu, lai nodrošinātu nesalīdzināmus ekonomisko ieguvumus pārvadātājiem un radītu jaunas iespējas šaura korpusa lidmašīnu pārvadājumiem.

Bombardier ir saņēmis 603 pasūtījumus C sērijas lidaparātiem, to starpā 243 apstiprinātus pasūtījumus.

Par Bombardier

Bombardier ir pasaulē vadošais lidmašīnu un vilcienu ražotājs. Raugoties nākotnē, kamēr nodrošinot piegādes jau šodien, Bombardier attīsta mobilitāti visā pasaulē, atbildot uz prasībām pēc lielākas efektivitātes, ilgtspējas un patīkama transporta. Mūsu transportlīdzekļi, pakalpojumi un mūsu darbinieki ir tas, kas padara mūs par globālu līderi transporta nozarē.

Bombardier galvenā biroja ēka atrodas Monreālā, Kanādā. Mūsu akcijas tiek kotētas Toronto fondu biržā, kā arī mēs esam kotēti Dow Jones Sustainability North America indeksā. Fiskālajā gadā, kas noslēdzās 2014.gada 31.decembrī, mēs reģistrējām ienākumus 20,1 miljarda dolāru apmērā. Papildu informācija ir pieejama bombardier.com vai sekojot mums tviterī @Bombardier.

Piezīmes

Fotogrāfijas ar C Series lidmašīnām ir publicētas kopā ar šo preses relīzi mājas lapā: www.bombardier.com.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 kk 11/11/2015 13:57 un cik ļimonus nodokļumaksātājiem bus jamaksā par šo izpriecu? :D nepietiek, ka tramvajus perkam pa 70 ļimoniem, tagad arī lidmašīnas...

2 Raksti pareizi 11/10/2015 12:32 Tad CS300 vai CS3000?

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 01.05.2024 Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Latvija
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.04.2024 - 29.04.2024 Biznesa pusdienu piedāvājums Hercogs Mārupe
Restorāns Hercogs Mārupē, Vītiņu ielā 4A aicina jūs uz biznesa pusdienām darba dienās no plkst. 11:30-15:00! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.46187901sec.