Kipras lidostā nosēdināta nolaupīta lidmašīna ar 80 cilvēkiem

Kiprā, Larnakas lidostā, šorīt, 2016. gada 29. martā nolaidusies lidmašīna ar aptuveni 80 cilvēkiem, kas tikusi nolaupīta,kā ziņojusi Kipras policija.

Nolaupīta aviokompānijas EgyptAir lidmašīna Boeing 737-800, kas bija ceļā iekšzemes pārlidojumā no Ēģiptes pilsētas Aleksandrijas uz galvaspilsētu Kairu.

Lidaparātu savā varā sagrābusi neidentificēta persona vai personas, kas piespiedusi to nolaisties Kiprā. Tiek uzskatīts, ka vismaz viena persona ir bruņota.

Šobrīd nolaupītājs tiek identificēts kā 27 vai 28 gadus vecais veterinārārsts Ibrahims Samaha, ziņo "Al Jazeera". Policija turpina pārrunas ar viņu. Amatpersonas apšauba, ka nolaupītājam patiešām varētu būt īstas sprāgstvielas.

Kipras mediji ziņo, ka nolaupītājs, kuram esot Ēģiptes - ASV dubultpilsonība, iespējams, darbojies viens un rīkojies "personīgu iemeslu" vadīts. Kiprā dzīvo viņa bijusī sieva, ar kuru viņš pieprasījis tikšanos, izmetot no lidmašīnas zīmīti, kurā rakstīts viņa lūgums.

Lidmašīnā esot bijuši astoņi amerikāņi, četri briti, četri nīderlandieši, divi beļģi, viens itālis un 30 ēģiptieši, atsaucoties uz Aleksandrijas lidostas amatpersonu, ziņo BBC.

Šobrīd uzbrucēji visus cilvēkus atbrīvojuši, par ķīlniekiem paturot vien četrus ārzemniekus.

Nolaupītāji sazinājās ar gaisa satiksmes kontroles torni plkst.8.30 pēc vietējā un Latvijas laika, un plkst.8.50 lidmašīnai tika dota atļauja nolaisties.

Larnakas lidostā patlaban strādā varasiestāžu norīkotā krīzes komanda.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Būsim pazīstami Latgale, Sēlija! TAKA
Skolēnu ekskursijas Augšdaugavas novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 30.04.2024 Atpūtas ceļojumi uz Maljorku Atlantic Travel
Brīnišķīga vieta ar saviem ģimenes kūrortiem un klubiem 😎, klusām pilsētiņām un modernām viesnīcām 🌴, patīkamu subtropu klimatu un plašām | Skatīt vairāk
no 692 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.04.2024 - 29.04.2024 Liepājas pēdas Latvijā Liepājas reģiona TIB
Lai aktīvi un erudīti atzīmētu Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienu, liepājnieki un pilsētas viesi aicināti pieteikties orientēšanās | Skatīt vairāk
Ekskursija Valmieras novadā Valmieras TIC
5.maijā aicinām atklāt Valmieras novada stāstus pirmajā no Lielās Valmieras novada autobusu ekskursijām - "Uz saldējuma galvaspilsētu" Rūjienas pusē! | Skatīt vairāk
35 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.44375181sec.