Singapūras lidostā ieviests jauns skeneris, kuram cauri varēs iziet ar visām elektroierīcēm (video)

Dodoties ceļojumā, daļai cilvēku nepatiku rada nepieciešamās pārbaudes, kas jāveic pirms iekāpšanas lidmašīnā. Jo īpaši nepatīkams šis process ir brīdī, kad esat ieradies lidostā vēlāk nekā bija paredzēts, kas rada papildus stresu. Lieku satraukumu rada arī mirkļi, kad elektroniskās ierīces atrodas bagāžas apakšā, bet pārbaudes laikā ir jāizskata viss somas saturs.

Lai lidostās pārbaudes vairs neradītu diskomfortu un tās tiktu veiktas operatīvāk, ir ieviesti jauni skeneri, kuriem cauri var iziet ar visām elektroniskajām ierīcēm. Jaunie skeneri tika atklāti 2016. gada 22. aprīlī Singapūras "Changi" lidostā. Iekārta pašlaik tiek pārbaudīta divos iekāpšanas vārtos, un, ja sistēma darbosies veiksmīgi, tad to varētu ieviest arī citviet. L3 nodrošina divus skenerus, kas tiek izmantoti mikroviļņu krāsnīs, lai atklātu priekšmetus, kas atrodas ķermeņa tuvumā, padarot procesu precīzāku un ātrāku.

Tehnoloģija ir līdzīga īpašiem rentgenstarojumiem, kas pašlaik tiek izmantoti vēža skrīningam, tādējādi rada detalizētākus attēlus. Agrāk skeneris bija spējīgs ražot divdimensiju versijas, taču tagad jaunais skeneris ražo 3D attēlus.

Ar skenera palīdzību ir iespējams pārbaudīt divus pasažierus vienlaikus, ietaupot laiku, kas ir nepieciešams, lai tiktu veiktas pārējās pārbaudes. Lidosta cer, ka jaunā sistēma būtiski paātrinās drošības pārbaudes procesu.

Pasažieriem skenerī ir jāpastāv pāris sekundes, kuru laikā tiek saņemts attēls, kas dod detalizētāku informāciju par personu. Jebkuri aizdomīgi objekti un to izvietojums tiks izcelti uz ekrāna. Pasažieriem joprojām būs jāiztukšo kabatas saskaņā ar ziņojumu. Pat tad, ja tajās nekā nav, tas ir jāuzrāda. Ja nekas aizdomīgs netiks konstatēts, tad ekrānā parādīsies vārds "OK".

Līdzīga ķermeņa skenēšanas tehnoloģija tiek izmantota jau citās pasaules lidostās, piemēram, Londonas Hītrovas lidostā (Heathrow).


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 30.04.2024 Atpūtas ceļojumi uz Maljorku Atlantic Travel
Brīnišķīga vieta ar saviem ģimenes kūrortiem un klubiem 😎, klusām pilsētiņām un modernām viesnīcām 🌴, patīkamu subtropu klimatu un plašām | Skatīt vairāk
no 692 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.04.2024 - 30.04.2024 Tet Rally Latvia Liepājas reģiona TIB
Liepājā notiks pilsētas ātrumposms, Tet Rally Latvia uzvarētāju noskaidros Dienvidkurzemes novada Vecpils autotrasē. | Skatīt vairāk
Atlaides auto nomai Ungārijā Europcar
Nomā auto ar Europcar Budapeštā un saņem atlaidi! Izbaudi Budapeštas daudzveidību. | Skatīt vairāk
4.maija svētki Alūksnē  Alūksnes TIC
Atzīmējot Latvijas Neatkarības atjaunošanas dienu, š.g. 4.maijā Bānīša zemē svinēs jaudīgi jeb kā saka vietējie “ar pilnu tvaiku”. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.75915694sec.