CSDD un ERGO interaktīvā spēlē mudina sprādzēties arī auto aizmugurē sēdošos

Kampaņas "Dzīvības josta" ietvaros Ceļa satiksmes drošības direkcija sadarbībā ar apdrošināšanas sabiedrību ERGO piedāvā interaktīvi izglītojošo spēli. Spēle virtuāli ļauj "izjust" un uzskatāmi parāda, kā avārijas situācijā nepiesprādzējies pasažieris apdraud ne tikai sevi, bet arī citus automašīnā esošos.

Simulējot reālu situāciju, kad kopā ar draugiem dodaties izbraucienā ar auto, spēlē tiek parādīti scenāriji, kā var beigties brauciens, ja aizmugurē sēdošais nav piesprādzējies. Spēle atgādina, ka, vedot aizmugurē nepiesprādzētu cilvēku, avārijas brīdī viņa galva kļūst smaga kā akmens un pēc inerces triecas virsū priekšā sēdošajiem.

Interaktīvo spēli līdz 28. maijam var izspēlēt CSDD Draugiem.lv lapā: http://www.draugiem.lv/csdd/api/dzivibasjosta

Ikviens, kas būs izmēģinājis interaktīvo spēli, piedalīsies balvu izlozē. Katru dienu ERGO izlozēs spēles dalībnieku, kurš iegūs "Zelta Boulinga" apmeklējumu četrām personām spēlei uz īpašā "Dzīvības celiņa". Balvu saņēmēji tiks paziņoti ikdienu CSDD profilā Draugiem.lv.

Savukārt Tirgus un sociālo pētījumu aģentūras "Latvijas Fakti" veiktais pētījums liecina, ka autovadītāji drošības jostas lieto vien 80% gadījumos, blakus priekšā sēdošie pasažieri – 75%, taču būtiski sliktāka situācija ir aizmugurē sēdošajiem pasažieriem – sprādzējas tikai puse. Bīstamu tendenci uzrāda arī bēdīgā ceļu satiksmes negadījumu statistika – 2014. gadā, salīdzinot ar 2013. gadu, gandrīz uz pusi palielinājies bojā gājušo auto pasažieru skaits.

Kampaņas "Dzīvības josta" mērķis ir atgādināt un informēt par drošības jostu un sprādzēšanās nozīmi, tajā skaitā auto aizmugurē, lai veicinātu satiksmes drošību. Aizmugurē sēdošā pasažiera nesprādzēšanās avārijas situācijā var radīt smagas sekas. Šāds aizmugurē sēdošais pasažieris ne tikai briesmām pakļauj savu dzīvību, bet ar savu ķermeni var smagi savainot vai pat nogalināt priekšā sēdošos.

Kampaņu "Dzīvības josta" organizē CSDD, Valsts policija, atbalsta - apdrošināšanas sabiedrība ERGO, SIA Statoil Fuel & Retail Latvia un Zelta Boulinga un skvoša centrs. Kampaņa tiek daļēji finansēta no OCTA līdzekļiem.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 20.04.2024 Ar vilcienu uz Madonu, Cesvaini un Gulbeni Madonas TIC
Kāp Rīgā vilcienā un, vērojot ainavas aiz loga, brauc uz Vidzemi, kur tevi sagaidīs bagātīgs tūrisma maršruts visas dienas garumā. | Skatīt vairāk
Latvija 17 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 26.04.2024 Jauna dabas taka Ērgļos.  Madonas TIC
Atklāšanas pasākums Ērgļu "Dabas Spēka Takai" ar izzinošiem elementiem un uzdevumiem. 20.aprīlī (sestdiena) 10.00 iesim PĀRGĀJIENĀ! | Skatīt vairāk
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.96654201sec.