Krievijā atklās jaunu dzelzceļa līniju uz Jakutiju

Daudzi sapņo par brīvdienām siltās zemēs pie zilas jūras un zeltainām pludmalēm, citi - par pastaigām un kāpšanu kalnos, bet daži par aktivitātēm, kurās pārbaudīs savas spējas uz zemes un ūdens dzelmēs.

Taču netrūkst arī piedzīvojumu meklētāju, kas vēlas izmēģināt kaut ko pavisam neordināru - ceļojumu pāri visai plašajai Krievijai Transsibīrijas ekspresī - gluži kā vecajos labajos pirmsrevolūcijas laikos. Un mūsdienās arī netrūkst iespēju to izdarīt - gan patstāvīgi, "dēkaiņu stilā", izmantojot Krievzemes sabiedriskā transporta sistēmu, gan arī - ar komfortu un pievienoto vērtību, dodoties ceļojumā ar īpaši iekārtotu vilcienu - viesnīcu uz riteņiem.

Jau šonedēļ, 2019. gada 27. jūlijā, Sibīrijā atklās jaunu dzelzceļa līniju, kas ļaus tūristiem ceļot uz Sahas Republiku jeb Jakutiju - Krievijas mūžīgā sasaluma un dimantu reģiona sirdi.

Jaunā Amūras-Jakutijas līnija ir pirmais posms jaunā un iespaidīgā Krievijas dzelzceļa izstrādē, kas kādu dienu, iespējams, sasaistīs Čukotkas reģionu Krievijas tālajos austrumos ar Aļasku, teorētiski ļaujot ceļotājiem doties pa dzelzceļu uz galamērķiem visā Ziemeļamerikā.

Jaunā 1239,19  kilometrus garā sliežu ceļa līnija ietver vairāk nekā 900 kilometrus garu posmu virs pastāvīgi sasalušas zemes, kas tiek uzskatīts par nozīmīgu Krievijas inženiertehnisko sasniegumu. Ir izveidoti arī tilti, kas ļaus šķērsot vairākas lielas upes un būves.

Līnija ir pirmais nozīmīgais jaunais tūristu dzelzceļa maršruts Sibīrijā kopš Baikāla-Amūras maršruta, kuru pilnībā atvēra 1989. gadā.

Jaunā dzelzceļa līnija būs labs medījums vilcienu ceļojumu fanātiķiem un tūristiem, kas meklē jaunus piedzīvojumus reģionā, kas ir gandrīz tikpat liels kā Indija; atrodas Arktikas aplī, kur ziemā temperatūra pazeminās zem 60C, bet vasarā reizēm sasniedz 35C. Šo dzelzceļa maršrutu varēs kombinēt ar kādu no citiem Transsibīrijas dzelzceļa maršrutiem. 

Atšķirībā no pārējiem lielajiem Sibīrijas dzelzceļiem, kas iet no rietumiem uz austrumiem, šī līnija ceļotājus vedīs no dienvidiem uz ziemeļiem.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
6 trending travel destinations for 2024 airBaltic
Venture beyond the ordinary and enjoy the picturesque views, historical sights, and pristine nature of the Balkans. | Skatīt vairāk
79 EUR
Kruīzs uz Visbiju, no Tallinas Estravel Latvia
Pirmatnīgā un neatkārtojamā - Gotlandes sala // Vietu skaits ierobežots, kruīzs no Tallinas // 2 naktis // | Skatīt vairāk
no 121 EUR
Luksus kruīzi ar jaunajiem Explora kuģiem Estravel Latvia
Neaizmirstama pieredze, augstākās klases apkalpošana! Luksus kruīzi ar jaunajiem Explora kuģiem - Piepildiet sapni! | Skatīt vairāk
no 2210 EUR
Lieldienas Jūrmalā  Estravel Latvia
Ģimenes atpūta Lieldienās! 2 naktis viesnīcā un izvēlētā dāvana. Vietu skaits ierobežots. Ceļošanas periods: 28.03. - 01.04.2024. | Skatīt vairāk
no 450 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.72528195sec.