Notiks Šaha meistarības klase pasažieru vilciena vagonā

2011.gada 3.septembrī, plkst.8.29 no Rīgas dzelzceļa stacijas aties vilciens uz Gulbeni (pienāk 12.16), kura sastāvā būs specializēts šaha vagons. Pasažieru vilciens uz Gulbeni vedīs ne vien mazbānīša 110.gadadienas svinību dalībniekus un interesentus, bet ceļojuma laikā šaha vagonā risināsies Latvijas šaha čempionātam līdzvērtīga sacensība. Šaha turnīrs risināsies notiks 5. un 6. vagonā.
Šaha vagona atklāšana, dodoties garākā ceļā uz pasākumiem bagātu notikumu, noskaņu gammā ienesīs īpašu pievilcību - Latvijas spēcīgākie šaha meistari spēlēs ne tikai paši, bet labprāt pie spēles galdiņa tiksies ar ikvienu vilciena pasažieri, lielu vai mazu, vecu vai jaunu - ar visiem, kurus interesē šī spēle. Latvijas titulētākie šaha meistari operatīvi izveidos un vadīs arī meistarklases, būs konsultācijas šā reisa pasažieriem, kuri vēl tikai domā spert pirmo soli šaha mākslā, notiks simultānspēles.
Vilcienā šaha turnīrā piedalīsies divas komandas, divas simboliskas izlases - Rīgas šahisti un ārpusRīgas šahisti. Tiks noskaidrots, vai ārpusRīgas komanda pārspēs galvaspilsētas sportistus, jo Rīgā taču ir lielākas priekšrocības - te atrodas lielākā profesionālā šaha skola (Rīgas Šaha skola), kā arī lielākie Latvijas šaha klubi spēlētāju skaita ziņā (Rīgas Šaha federācija).
Rīgu pārstāvēs spēcīgi šaha meistari, tostarp - starptautiskais meistars, nacionālās izlases dalībnieks Artūrs Neikšāns, FIDE meistars Valdis Saulespurēns, FIDE meistars Egons Lavendelis, meistarkandidāts Aivars Stašāns, lielmeistare, nacionālās izlases dalībniece Ilze Bērziņa, FIDE meistare Līga Ungure. ĀrpusRīgas komandā iekļauti tādi spēles virtuozi kā lielmeistars, nacionālās izlases dalībnieks Normunds Miezis, lielmeistare, nacionālās izlases dalībniece Dana Reizniece-Ozola, starptautiskais meistars Rolands Bērziņš, starptautiskais meistars, nacionālās izlases dalībnieks Vitālijs Samoļins, FIDE meistars, nacionālās izlases dalībnieks Toms Kantāns.
Sacensības noritēs pie 21 galdiņa.
Lai kāds būs sacensības rezultāts, galvenais šaha vagona uzdevums ir popularizēt šo pasaulē visintelektuālāko spēli. Mudināt cilvēkus pievērsties šaha noslēpumu atklāšanai, kas sākotnēji šķiet tik vienkārši - pieņemt izaicinājumus. Taču ceļš uz šo izšķiršanos ir saistīts ar stratēģisko domāšanu, ar savu talantu izkopšanu un izmantošanu, ar jauniem variantiem vecu uzdevumu risināšanā, ar nojautām un uzticēšanos instinktam. To visu saprast, izzināt un izmantot ikvienam gan ikdienas dzīvē, gan biznesā un politikā var palīdzēt tieši šahs, šaha filozofija.
Plānots, ka arī turpmāk šaha spēle būs pieejama brīvdienu vilciena pasažieriem, sestdienās uz Ziemeļvidzemi.
Ikviens interesents laipni aicināts Pasažieru vilciena šaha vagonā!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Zaķim šodien Liela diena Liepājas reģiona TIB
30. martā no 11:00 – 15:00 Liepājas Latviešu biedrības nama lielajā zālē ģimenes aicinātas bez maksas apmeklēt Lieldienu pasākumu un aplūkot | Skatīt vairāk
Atlaides auto nomai Reunion salā Europcar
Izmanto 15% atlaidi savai auto nomai 2024. gada JŪNIJĀ Reunion salā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienu prieki lieliem un maziem Baltic Beach Hotel & SPA
Lieldienu svētdienā, 31. martā, aicinām apmeklēt ģimenes branču un nobaudīt plašo svētku gardumu klāstu. Mazos Lieldienu svinētājus gaida | Skatīt vairāk
 Populārākais Itālijas pludmales kūrorts Latvia Tours
Pludmales kūrortā ir smilšu, platas un lēzenas, jūra silta un, turklāt, nav dziļa. Brīnišķīgi attīstīta infrastruktūra ar tradicionāli sirsnīgu | Skatīt vairāk
no 495 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.13846993sec.