Royal Caribbean kruīzu kuģi pārņem norovīrusa uzliesmojums

Medicīnas speciālisti gatavojas kāpt uz "Royal Caribbean" kruīzu kuģa klāja, kurš šobrīd pietauvojies ASV Virdžīnu salās, lai noteiktu izcelsmi slimībai, kas piemeklējusi tā pasažierus un apkalpes locekļus.

Kā informē ASV Slimību kontroles un profilakses centrs (CDC), par tādiem simptomiem kā vemšana un diareja sūdzējies 281 jeb gandrīz 10 procenti no 3,050 pasažieriem uz "Royal Caribbean International" piederošā kuģa "Explorer of the Seas" klāja. Saslimuši arī 22 apkalpes locekļi.

Kā ziņojumā svētdien, 26. janvārī norādījusi kruīzu kompānijas pārstāve Dženete Diasa, CDC darbinieki jau drīz varētu ierasties uz 15 klāju augstā kuģa, kurš šobrīd pietauvojies Senttomasas ostā ASV Virdžīnās. CDC epidemiologs un vides veselības speciālists sola veikt izmeklēšanu, lai izzinātu slimības izcelsmi un gaitu.

Diasa piebildusi, ka saslimušajiem pasažieriem, kā arī apkalpes locekļiem sniegta palīdzība ar uz klāja pieejamajiem medikamentiem, un tas izdevies visai sekmīgi.

Ņemot vērā simptomus, par kādiem sūdzējušies saslimušie, domājams, ka uz kuģa izplatījies norovīruss. Šobrīd uz kuģa tiek veikta vispārēja dezinfekcija.

Pagaidām vēl nav zināms, cik liels skaits pasažieru vēl joprojām atrodas karantīnā, taču, kā norādījis ASV Virdžīnu salu tūrisma institūcijas pārstāvis, Senttomasas ostā laipni gaidīti tie pasažieri, kam jau ļauts nokāpt no kuģa klāja.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Izstāde "Laika dārzs" Valmieras muzejā Valmieras TIC
No 6. aprīļa līdz 29. maijam, Valmieras muzejā skatāma Birutas Jansones, Antras Galzones, Gitas Sirmās un Lailas Stradas mākslas darbu izstāde. | Skatīt vairāk
Anitas Celmas izstāde Valmieras muzejā Valmieras TIC
No 2024. gada 6. aprīļa līdz 29. maijam Valmieras muzeja Izstāžu namā skatāma tekstilmākslinieces Anitas Celmas personālizstāde “Atgriešanās”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 09.04.2024 - 20.04.2024 Viesu nams “BALTIŅI” TAKA
Lieliska vieta atpūtai, kur paslēpties no pilsētas burzmas un trokšņiem. Ir iespēja baudīt spāņu virtuvi. Visus ēdienus gatavo spāņu šefpavārs! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 19.04.2024 Komandu rogaininga sacensības Liepājā Liepājas reģiona TIB
Jau otro gadu Liepājā notiks komandu rogaininga sacensības – 20. aprīlī Jūrmalas parkā tiks dots starts sacensībām “Liepājas Dienvidu fortu | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.48132205sec.