«Tallink» un Meyer Turku uzsāks jaunās paaudzes LNG ātrgaitas prāmja būvniecību

AS Tallink Grupp un Meyer Turku Oy parakstījuši vienošanos par jaunās paaudzes LNG ātrgaitas prāmja būvniecību. Prāmi paredzēts izmantot satiksmei maršrutā starp Tallinu un Helsinkiem. Duālās degvielas kuģis būs aptuveni 212 m garš  ar 2 800 pasažieru vietām. Prāmja būvniecība izmaksās aptuveni 230 miljonus eiro. Tas tiks būvēts Turku kuģu būvētavā Meyer Turku Oy, un tā piegāde ir plānota 2017. gada sākumā. Projekts nodrošinās kuģu būvētavai apmēram 2000 cilvēkgadu lielu nodarbinātību.

Jaunais videi draudzīgais prāmis kā degvielu izmantos sašķidrināto dabasgāzi (LNG), un prāmis būs atbilstošs jaunajiem un stingrākajiem emisijas noteikumiem emisijas kontroles rajonā (ECA), tai skaitā Baltijas jūrā. Ar bruto tonnāžu 49 000 t un ekonomisko ātrumu 27 mezgli jaunais prāmis būs ar būtiskiem uzlabojumiem energoefektivitātē. Īpaši inovatīvā korpusa forma samazinās straumes pretestību un nodrošinās prāmim labu kursēšanu ledus apstākļos. Jaunās paaudzes ātrgaitas prāmja uzbūvē ir ņemta vērā arī efektīva un ātra kravu izkraušana un iekraušana ostā.

Saskaņā ar vienošanos 20% no kopējās summas tiks samaksāta prāmja būvniecības laikā, savukārt pārējā summa – līdz ar prāmja nodošanu. Finanšu informāciju AS Tallink Grupp paziņos atsevišķi.

AS Tallink Grupp CEO Janek Stalmeister pastāstīja, ka Tallink vēlas attīstīt jūras ceļojumus un revolucionizēt biznesa konceptus, un šis projekts ir viens no posmiem mērķa sasniegšanai. “Ar Shuttle konceptu mēs esam ieviesuši pilnīgi jaunu pieredzi un mainījuši izpratni par ātrgaitas prāmju servisu un pakalpojumiem, un tagad ir laiks nākamam solim. Mēs esam mācījušies no mūsu pašu pieredzes, mēs esam ieklausījušies mūsu klientu un ekspertu viedokļos un šobrīd esam patīkami uztraukti par gala rezultātu,” piebilda Janek Stalmeister.

''Meyer Turku ir patiesi priecīgs turpināt ilglaicīgo un teicamo sadarbību ar Tallink, un līdz ar prāmja būvniecību ar jauniem un progresīviem  LNG (sašķidrinātās dabasgāzes) dzinējiem mūsu sadarbība ir sasniegusi jaunu tehnoloģijas attīstības līmeni. Ar šo līgumu 2016. gadā mēs palielinām produkciju par 30%, kas ir nozīmīgs ieguvums kuģu būvētavai un tās piegādātājiem, kā arī visam reģionam. Šī sadarbība un vienošanās arī ļauj mums īstenot mūsu stratēģiju turpmāko iespēju un attīstības stiprināšanai, veicot nepieciešamās komplektācijas un uzlabojot dizaina un būvēšanas metodes,'' sacīja Meyer Turku Oy CEO Jan Meyer.

 Meyer Turku Oy ir viena no vadošajām Eiropas kuģu būves kompānijām, kas pieder Meyer Werft (70%) un Somijas valstij ar Teollisuussijoitus starpniecību (30%). Uzņēmuma kuģu būvētava Turku nodrošina darbavietas 1 350 darbiniekiem un ir specializējusies kruīza prāmju, transportlīdzekļu-pasažieru prāmju un speciālo kuģu būvniecībā. Meyer Turku meitas kompānijas ir Piikkio Works Oy, kajīšu rūpnīca Piikkiö, Shipbuilding Completion Oy, kas piedāvā gatavus risinājumus kuģu publiskajām telpām, un mašīnbūves uzņēmums ENG´nD Oy, kas piedāvā ar kuģu būvniecību saistītus pakalpojumus.

Par AS Tallink Grupp:

AS Tallink Grupp ir vadošā kuģniecības kompānija pasažieru, transportlīdzekļu un kravu pārvadājumu jomā Baltijas jūras Ziemeļu reģionā. Uzņēmumam pieder 18 kuģi, kas kursē ar Tallink un Silja Line zīmolu sešos dažādos maršrutos. AS Tallink Grupp nodrošina darba vietas aptuveni 7 000 darbiniekiem un ik gadu apkalpo aptuveni 9 miljonus pasažieru. 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienu pasākums mini ZOO "Lāčplēši" Talsu novada TIC
Mini Zoo “Lāčplēši” 31.martā no plkst. 10.00 gaida ciemos lielus un mazus uz Lieldienu lustēm ar visiem saviem četrkājainajiem draugiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 💚✈️ MELNKALNE no 365 EUR/pers.! Latvia Tours
Fantastiskais Kotoras līcis, Skadaras ezers, kuru paši melnkalnieši sauc par savas valsts sirdi un dvēseli, burvīgas pludmales un dzidrs Adrijas jūras | Skatīt vairāk
no 365 EUR
Pilna Servisa Līzings Passat Europcar
Pilna Servisa Līzinga piedāvājums VW Passat Variant MY24 Elegance. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.03.2024 - 29.03.2024 Lieldienu ieskandināšanas pasākums Liepājas reģiona TIB
Ceturtdien, 28. martā, plkst. 15 Liepājas muzejs Kūrmājas prospektā 16/18 aicina ģimenes ar bērniem uz Lieldienu ieskandināšanu, | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.53247905sec.