Lielbritānija rūpēsies par velosipēdistiem

Lielbritānijas lielākās dzelzceļa stacijas ir ieguvušas iespēju kļūt arī par tādiem kā velosipēdistu krustpunktiem. Valsts ir atbalstījusi jaunu velosipēdistu stāvvietu ierīkošanu, darbnīcu un nomas centru izveidi ar mērķi popularizēt šo veselīgo sporta un atpūtas veidu.

Lielbritānijas Satiksmes Ministrs Andrew Adonis ir paziņojis, ka šim jaunu labiekārtotu terminālu izveidei tiks piešķirti gandrīz 5 miljoni britu mārciņu (8,3 miljoni ASV dolāru).

Par piemēru tiks ņemta nīderlandiešu pieredze, kur velosipēdistu īpatsvars sasniedz trešo daļu no dzelzceļa pasažieriem, bet Lielbritānijā tie ir tikai 2%.

Satiksmes Ministra sapnis esot, lai katra lielākā dzelzceļa stacija kalpotu arī par velosipēdistu krustpunktu. Nīderlandiešiem mīlestība pret velosipēdiem ir ielikta jau gēnos, un to veicinājusi ir arī šī transporta veida labā pieejamība un izveidotās ērtības.

Jau šīs vasaras laikā ir ieplānots izveidot desmit jaunus terminālus. Pēc valdības pārstāvja atzinuma, arī tūristiem ir jādod iespēja nomāt velosipēdu jau dzelzceļa stacijā, kā arī nākt solīti pretī tām personām, kuras nemīl izmantot pilsētas sabiedrisko transportu un atzīst veselīgu pārvietošanos ar velosipēdu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.04.2024 - 20.04.2024 👉EKSKURSIJU CEĻOJUMI JEBKURAI GAUMEI! Latvia Tours
Brīnišķīga iespēja skatīt unikālus dabas, vēstures un mākslas pieminekļus, piedalīties vietējos svētkos, fiestās un festivālos, iepazīties ar | Skatīt vairāk
no 53.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 20.04.2024 Pavasara tirgus Lietuvā Ignalinos rajono TIC
20.aprīlī no plkst.8. Ignalinas Laisves laukumā notiks pavasara gadatirgus! | Skatīt vairāk
Ierobežots piedāvājuma - Hotel Jūrmala SPA Estravel Latvia
Esiet vieni no pirmajiem, kas bauda atpūtu Renovētajā Hotel Jūrmala SPA numurā un saņemiet dāvanu - neierobežotu Wellness Oasis apmeklējumju// līdz | Skatīt vairāk
no 94 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 05.04.2024 - 21.04.2024 Balle ar grupu “Džentlmeņu špagats” Valmieras TIC
20.aprīlī pl.21.00 aicinām piedzīvot pavasara izjūtas un ļauties dejām Pavasara ballē kopā ar grupu “Džentlmeņu špagats” Kocēnu Kultūras | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Jūrmalas TIC
,


Siguldas novada TIC
,


Gulbenes novada TIC
,


Limbažu TIC
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.47846103sec.