Rīgā atzīmēs Eiropas Mobilitātes nedēļu

No 16. līdz 22.septembrim Rīgā notiks dažādi Eiropas Mobilitātes nedēļai veltīti pasākumi. Šā gada tēma Eiropā ir „Klimata uzlabošana pilsētā”. Tāpēc galvenie pasākumi „Dienā bez auto” 22.septembrī būs veltīti alternatīvu transporta līdzekļu popularizēšanai, lai demonstrētu, kā katrs cilvēks var palīdzēt cīņā ar klimata pārmaiņām.

Laikā no 16. līdz 22. septembrim ikvienam būs iespēja apmeklēt gaisa piesārņojuma monitoringa staciju Krišjāņa Valdemāra ielā 18 un iepazīties ar gaisa piesārņojuma mērījumiem Rīgā, kā arī vizuāli ieraudzīt piesārņojumu, kas uzkrājas uz gaisa filtriem un ko ikdienā elpojam. Gaisa piesārņojuma monitoringa stacija darba dienās būs atvērta no plkst.6.00 līdz plkst.18.00, bet sestdien un svētdien – no plkst.13.00 līdz plkst.15.00.

Pasākumu kulminācija būs 22.septembrī, „Dienā bez auto”, kad ikviens tiek aicināts piedalīties velobraucienā pa plānotā veloceliņa Centrs – Berģi maršrutu. Velobrauciens noslēgsies pie Laimas pulksteņa ar automašīnām alternatīvu transportlīdzekļu parādi, kurā būs redzami gan elektriskie transportlīdzekļi, neparasta dizaina velosipēdi, retrovelosipēdi, saliekamie velosipēdi, gan arī elektriskais ūdeņraža kartings.

Eiropas Mobilitātes nedēļa Eiropā tiek organizēta kopš 2002.gada un ir veltīta ilgtspējīgai mobilitātei. Tās sākums ir Eiropas mēroga pasākums „Diena bez auto”, kas pirmo reizi tika rīkots 2000.gadā. Rīga akcijā „Diena bez auto” piedalās jau kopš 2000.gada, bet kopš 2002.gada piedalās Eiropas Mobilitātes nedēļā, katru gadu organizējot velobraukšanas, sabiedriskā transporta, kājāmiešanu popularizējošus pasākumus. Pasākumus organizē Rīgas domes Satiksmes departaments, sadarbojoties ar Rīgas domes Vides departamentu.

Transporta sektors joprojām ir lielākais enerģijas patērētājs un lielākais siltumnīcas efekta gāzu radītājs Eiropas Savienībā, norādīts Eiropas Mobilitātes nedēļas rokasgrāmatā. Transporta industrija tērē trešo daļu no pasaules enerģijas resursiem. Situāciju vēl vairāk pasliktina tas, ka cilvēki arvien mazāk izmanto videi draudzīgus pārvietošanās līdzekļus, bet arvien vairāk brauc ar iekšdedzes dzinēju automašīnām un lido ar lidmašīnām.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
4 personām - aktīva atpūta Igaunijā Estravel Latvia
1 nakts 4 personām aktīvās atpūtas kūrorta viesu mājā, brokastis un atpūtas piedāvājums | Skatīt vairāk
no 370 EUR
3 dienas Romā un Vidusjūras kruīzs Estravel Latvia
9 naktis - 2 naktis Romā un 7 nakšu kruīzs ar MSC Vidusjūrā // Īpašais piedāvājums | Skatīt vairāk
no 1058 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.04.2024 - 28.04.2024 Pārgājienu seriāls "Izpēdo Dienvidkurzemi" Liepājas reģiona TIB
“Izpēdo Dienvidkurzemi” ir aizraujošs pārgājienu seriāls, kas piedāvā neaizmirstamu piedzīvojumu un brīnišķīgu laika pavadīšanu svaigā | Skatīt vairāk
Sezonas atklāšanas Grill ballīte pludmalē Baltic Beach Hotel & SPA
18. maijā, atklājot sezonu, aicinām visus uz garšīgu un smaržīgu Grill ballīti pludmalē. Plašs grilēdienu klāsts, muzikāli priekšnesumi un | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Ventspils TIC
,


Dome Hotel
,


Estravel Latvia
,


Jūrmalas TIC
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::3.00479388sec.