Aicina pievienoties velosipēdu Tvīda braucienam

Savā gada jubilejā Latvijas Veclaiku divriteņu klubs aicina visus veloentuziastus svinēt velo-svētkus, pievienojoties pirmajam Latvijā rīkotajam Tvīda braucienam Liepājā 23.05.2010.

Tvīda brauciens - no angļu valodas „Tweed run” - ir neformāla velokultūras kustība, kuras tradīcijas centrā ir veclaicīgo velosipēdu un īpašo retro tērpu parāde. Pirmais šāds brauciens notika Londonā 2009. gadā. Tas guva lielu atzinību un vēlāk izplatījās arī Amerikas, Rietumeiropas un citās pasaules lielpilsētās.

Pirmais Latvijā Tvīda brauciens notiks 2010. gada 23. maijā Liepājā. Tās sāksies plkst. 12:30 Rožu laukumā un turpināsies 1,5 stundu ilgā pārādē pa Liepājas centru īpašā orķestra pavadībā, svinīgi noslēdzoties Liepājas promenādē ar dalībnieku apbalvojumiem par daiļāko velosipēdu un švītīgāko tērpu, kā arī jaundibināto tradīciju - Tvīda Karaļa un Karalienes kronēšanu.

Lai brauciens izdotos krāšņs un tradīcijām atbilstošs, dalībnieki ir laipni aicināti sagādāt sev 20. gadsimta sākuma stila tērpus, ideālā gadījumā pieskaņotus saviem velosipēdiem. Kaut arī Tvīda brauciens ir īpaši orientēts uz veclaicīgajiem un pilsētas divriteņiem, jebkura velosipēda īpašnieks ir laipni aicināts piedalīties!

Brauciena dalībnieki ir aicināti piedalīties arī Latvijas Veclaiku divriteņu kluba biedru rīkotajās darbnīcās, kas notiks sestdien, 22. maijā Liepājā, Graudu ielā 22, kā arī apmeklēt kluba jubilejas balli ar improvizācijas meistara Vara Klausītāja īpaši veidotu zīmējumu izrādi “Latvijas Ērglis” un dejām jaunatklātajā Red Sun Buffet bārā Liepājas pludmalē. Skat. programmu pielikumā.

Tvīda braucienu rīko Latvijas Veclaiku divriteņu klubs (vairāk info 2.lpp.) sadarbībā ar saviem Liepājas biedriem - pasākumu rīkotājiem „Mājas svētki” corp. un vairākām draudzīgām organizācijām. Tvīda braucienam pievienosies arī 22. maijā notiekošā velobrauciena „Velodiena Kuldīgā” dalībnieki.

Organizatori piedāvā palīdzību ar Tvīda brauciena dalībnieku velosipēdu nogādi no Rīgas uz Liepāju. Interesenti var pieteikties līdz 19. maijam, rakstot uz e-pasta adresi: [email protected] vai zvanot uz tel. 29529238.

Pielikumā: Tvīda brauciena plakāts, Latvijas Veclaiku divriteņu kluba gada jubilejas pasākumu programma.

Vairāk informācijas: Velta Bērziņa, t.29779220, e: [email protected] un http://www.latveloclub.lv/

Par Latvijas Veclaiku divriteņu klubu:

Latvijas Veclaiku divriteņu klubs ir dibināts 2009. gada 22. maijā ar mērķi celt gaismā Latvijas spilgtās riteņbraukšanas tradīcijas. Klubs aktīvi iestājas par velo-kultūras un velosipēdu vides veicināšanu un attīstību Latvijā. Tas nodarbojas ar vēsturisko spēkratu restaurāciju un popularizēšanu, Latvijas industriālā velo-mantojuma pētniecību, kā arī ar velo-kultūras attīstības pasākumu rīkošanu un jauniešu neformālo izglītību.

Kluba dibinātajs un idejas autors ir Toms Ērenpreiss; Čaka ielā 90 Rīgā aktīvi darbojas velosipēdu restaurācijas darbnīca; nesen Kalnciema ielas kvartālā tika atklāts arī pilsētas divriteņu veikals „Ereinpreiss”. Šobrīd kluba biedru skaits tuvojas pussimtam, ir izveidoti atbalsta punkti arī Kuldīgā un Liepājā. Savas pirmās darbības gada laikā Latvijas Veclaiku divriteņu klubs ar draugiem un atbalstītājiem ir piedalījušies Kuldīgas pilsētas svētkos, Rīgas pilsētas svētkos, Vienības braucienā, akcijā „Diena bez auto”, „Retro moto-velo Saulkrasti 2009” un „Kritiskajā masā 2010”.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 04.03.2024 - 03.04.2024 Bērni ceļo bez maksas! 2+2 ģimenei Estravel Latvia
Ģimenes atpūta Ēģiptē - 7 naktis, lidojums, transfēri, AI // 2 pieaugušajiem un 2 bērniem // | Skatīt vairāk
no 1700 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienu brīvdienas outlet ciematā ViaJurmala
Lieldienu atrakcijas visai ģimenei ar animatoriem. Pasākuma vadītājs - Lieldienu zaķis. Putnu būrīšu meistarklase. Olu krāsošanas darbnīca. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienu pasākums mini ZOO "Lāčplēši" Talsu novada TIC
Mini Zoo “Lāčplēši” 31.martā no plkst. 10.00 gaida ciemos lielus un mazus uz Lieldienu lustēm ar visiem saviem četrkājainajiem draugiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.03.2024 - 05.04.2024 Mājas kafejnīcu dienas Augšdaugavas novadā TAKA
Mājas kafejnīcu dienas Augšdaugavas novadā. Pieteikšanās līdz 5.aprīlim. | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Liepājas reģiona TIB
,


Dobeles novada TIC
,


Jaunmoku pils
,


Valmieras TIC
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.79380512sec.