Latvijā ienāk jauns aktīvās atpūtas atribūts [1]

Sākot no šīs vasaras, Latvijā pirmo reizi pieejams jauns aktīvās atpūtas atribūts – pasaulē jau popularitāti guvušais Kickbike. Tas ir dažādos braukšanas apstākļos ērti lietojams hibrīds starp skrejriteni un velosipēdu.

Kickbike ir divritenis, kas ir izdomāts no jauna. Varētu pat teikt – tas ir velosipēds mīnus virkne ikdienā sarežģīti kopjamu mehānismu, plus iespēja brauciena laikā izvingrināt krietni plašāku muskuļu loku. Vēl te droši var pieskaitīt arī brauciena prieku – šī ir pilnīgi cita pārvietošanās pieredze – viegli apgūstama, ātra un atlētiska.

Kickbike idejas autors ir daudzkārtējs pasaules čempions braukšanā ar somu kamanām, soms Hannu Vierikko. Iesākumā viņš radīja Kickbike kā trenažieri sportiskās formas uzturēšanai vasarā. Jau pavisam drīz, kā tas bieži mēdz gadīties, izgudrojums iepatikās arī citiem, un nu jau var runāt par veselu globālu kustību. Šobrīd Kickbike ir patentēta preču zīme, un šī pārvietošanās veida lietpratēju grupas ir atrodamas teju katrā Rietumu pasaules valstī.

Kickbike dizains ir unikāls. Liels priekšējais ritenis un stūre, aprīkota ar bremžu svirām kā parastam velosipēdam, ļauj ar to pārvietoties ne tikai pa gludu asfaltu, bet arī pa grants ceļiem un meža takām. Salīdzinoši mazais aizmugures ritenis nodrošina pilnīgu kāju brīvību atsperoties. Ātrums ko var sasniegt ar Kickbike, protams, ir atkarīgs no pielietotās enerģijas. Īpaši nepūloties ātrums būs 15-20km/h; trenēti braucēji spēs sasniegt pat 40km/h.

Viens no Kickbike veidošanas principiem ir saglabāt maksimālu vienkāršību. Nav ķēdes, nav pedāļu, ātruma pārslēgu, nav gandrīz nekā, ko būtu nepieciešams regulāri izjaukt, tīrīt, eļļot un remontēt. Kickbike veido tikai pašas nepieciešamākās detaļas, turklāt to svarīgākā misija ir būt maksimāli izturīgām. Viena no Kikbike izturības, kvalitātes un lietošanas ērtuma atslēgām ir Kickbike komandas sacīkšu pieredze. Sacīkstēs skrejriteņi tiek pakļauti visaugstākajām slodzēm, tiek izmēģināti jauni tehniskie risinājumi, kā arī pilnveidoti esošie.

Kickbike saimi tādējādi veido vairāki modeļi – sākot ar profesionāliem sportistiem paredzētiem, pilsētai, bezceļiem un visbeidzot ar jauniešiem un bērniem domātiem. Katrs atradīs sev piemērotāko.

Kickbike izveides pamatā nekad nav bijusi pašmērķīga vēlme atšķirties, vai radīt modes rotaļlietu pāris sezonām. Tas ir pārbaudīti funkcionāls, ērts un ātrs pārvietošanās līdzeklis. Turklāt, izbraucieni ar Kickbike dāvā iespēju aktīvi nodarbināt teju visas muskuļu grupas. Pamēģiniet paši! Sevišķi Somijā, un arī citur, daudzi profesionāli citu disciplīnu sportisti izmanto Kickbike ikdienas treniņos. Plašāki sabiedrības slāņi Kickbike izmanto ne tikai labas fiziskās formas un veselīga dzīves veida uzturēšanai, bet arī ikdienas gaitām.

Savas vienkāršības, īpašā dizaina un augstās kvalitātes dēļ Kickbike ar katru gadu kļūst arvien populārāks. Jau vairāk nekā desmit gadus tiek rīkotas Eiropas kausa un Pasaules kausa sacensības. Tās rīko un visus šī sporta veida piekritējus apvieno IKSA (International Kicksled & Scooter Association). Šogad Pasaules kausa izcīņa notiks Itālijā.

Sākot no šīs vasaras Kickbike pieejams arī Latvijā – šobrīd nopērkams pasūtot mūsu mājas lapā - http://www.kickbike.lv/. Sekojiet līdzi Jaunumiem, mēs informēsim par katru jauno sadarbības partneri. Izmēģināt jau tagad ir iespējams Ventspils Piedzīvojumu parkā.

Tāpat piedalīsimies 22.maijā „Kuldīgas velodienā”, kas būs pirmā publiskā atrādīšanās un kuras laikā visi interesenti bez maksas varēs izmēģināt Kickbike, kā arī iegūt papildus informāciju.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 Liene 05/26/2010 09:53 Jā , pie mūsu ceļiem tikai ar tādu var pārvietoties....


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 01.04.2024 Svini Lieldienas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Esam apkopojuši Lieldienu svinību norises vietas Bauskas novadā! Foto:N.Veiss | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 03.04.2024 “Mājas kafejnīcu dienas 2024”. Piesakies! Tukuma TIC
Aicinām Tukuma novada aktīvos ļaudis, kam patīk gatavot un uzņemt viesus iesaistīties arī šogad akcijā "Mājas kafejnīcu dienas 2024"! | Skatīt vairāk
6 populārākie brīvdienu galamērķi šogad airBaltic
Dodies neaizmirstamos piedzīvojumos un baudi Balkānu pasakainos skatus, vēsturiskās vietas un neskarto dabu. | Skatīt vairāk
79 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 29.03.2024 Dziesmu cikls "Mana dvēsele ir noskumusi"  Tukuma TIC
Dziesmu cikls "Mana dvēsele ir noskumusi" korim ar ērģelēm. Piedalās Rihards Dubra un sieviešu koris "Noktirne". | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Valmieras TIC
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.46977305sec.