Valmierā startē ērmriteņi

23.07.2010 plkst.16 Valmierā, laukumā pie Hanzas sienas tiks dots starts īpašam ērmriteņu velobraucienam posmā Valmiera – Brenguļi. Tā mērķis ir pievērst sabiedrības uzmanību alternatīviem pārvietošanās veidiem un veselīgam dzīvesveidam.

Pirms velobrauciena vairāki ērmriteņu jeb frīkbaiku entuziasti, kuri apvienojušies klubā "Apokalipses Jātnieki", interesentiem stāstīs par ērmriteņu darināšanas procesu, notiks braucamrīku demonstrējumi, kā arī ikvienam tiks dota iespēja uz vietas izmēģināt jaunradītos velosipēdus. Pēc tam tiks dots starts velobrauciena dalībniekiem - ģimenēm un individuālajiem braucējiem ar pašu veidotiem ērmriteņiem vai izskaistinātiem velosipēdiem, kas noslēgsies ar braucamrīku izvērtēšanu, oriģinālāko noformējumu autoru apbalvošanu un noslēguma pasākumu ar Brenguļu Jauniešu domes aktivitātēm un alternatīvās mūzikas grupas uzstāšanos Brenguļos pie sporta centra Kaimiņi". Īpaša balva būs sarūpēta arī ērmīgākā riteņbraucēja tērpa īpašniekam.

Ērmriteņi ir interesanti velosipēdveida braucamrīki, kurus to izgudrotāji sametinājuši gan no tradicionālajām velodetaļām, gan dažādiem metāla un citu materiāla atgriezumiem. „Frīkbaika radīšana notiek spontāni. Pareizais piegājiens ir aizmirst par skiču vai zīmējumu veidošanu, bet gan doties uz garāžu un no lūžņu un detaļu kaudzes likt kopā riteni. Tā rodas oriģināli un asprātīgi braucamrīki ar savdabīgu kiču, kas sagādā prieku braucējiem un piesaista sabiedrības uzmanību riteņbraukšanas šarmam. Tieši tāds ir arī mūsu mērķis – parādīt, ka velosipēds nav tikai satiksmes līdzeklis un ka tas ietver sevī noteiktu kultūru, pozitīvismu un daudzveidīgas izklaides iespējas,” stāsta kluba „Apokalipses jātnieki” aktīvists Miks Mezītis.

Ērmriteņu velobrauciens norisinās 5.Starptautiskā gaisa balonu festivāla Valmieras kauss 2010" ietvaros, kas notiek Valmierā no 21. līdz 25.jūlijam, pulcējot 23 komandas no Latvijas, Lietuvas, Slovākijas un Polijas.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Plāno kāzas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Iedvesmojies populārākajām laulību slēgšanas vietām Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Ekskursija Valmieras novadā Valmieras TIC
5.maijā aicinām atklāt Valmieras novada stāstus pirmajā no Lielās Valmieras novada autobusu ekskursijām - "Uz saldējuma galvaspilsētu" Rūjienas pusē! | Skatīt vairāk
35 EUR
Ekskursiju tūre Itālijā - no Rīgas Estravel Latvia
Lidojums no Rīgas, transfēri, 7 naktis 3* viesnīcā, puspansija un ekskursiju programma // 24.05.-31.05.2024. // Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 1299 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 22.04.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.43669581sec.