Riteņbraucējiem draudzīgāko pasaules pilsētu TOP 5 [1]

Aizvien vairāk un vairāk cilvēku visā pasaulē atzīst, ka divriteņi var būt daudz noderīgāki nekā automašīnas. Velosipēdi ir lēti un, ņemot vērā satiksmes sastrēgumus, reizēm pilsētās ar tiem var pārvietoties daudz ātrāk nekā ar auto. Divriteņi ir videi draudzīgi un nodrošina to, ka riteņbraucēji ir labā fiziskā stāvoklī. Velosipēdus bieži izvēlas arī tūristi, kas uz divriteņiem dodas izpētīt populārus tūrisma objektus un maršrutus. Tieši šo iemeslu dēļ daudzās pasaules pilsētās, piemēram, Vīnē vai Londonā, pieejami nomas velosipēdi pakalpojumi - pilsētas iedzīvotāji un viesi var iznomāt divriteņus, izmantot tos un atdot atpakaļ jebkurā no nomas punktiem visā pilsētā.

Protams, lai velobraukšana būtu patīkama, pilsētā nepieciešams nodrošināt ērtu un drošu infrastruktūru. Kuras ir tās pasaules pilsētas, kur velosipēdistiem braukšana ir visērtākā?

5. Monreāla, Kanāda - pēdējo gadu laikā Monreāla ieguldījusi vairāk nekā 134 miljonus dolāru, lai izveidotu jaunus veloceliņus un atjaunotu vecos velomaršrutus. Infrastruktūras uzlabošanas plānā ietilpst arī drošu velosipēdu novietņu izveidošana. Kopumā pilsētas iedzīvotājiem un viesiem Monreālā pieejami veloceliņi vairāk nekā 3850 kilometru garumā.

4. Kuritiba, Brazīlija - Kuritiba tiek uzskatīta par vienu no vislabāk izplānotajām pilsētām visā pasaulē, tāpēc nav brīnums, ka amerikāņu žurnāls Reader's Digest atzinis Kuritibu par vislabāko vietu dzīvošanai Brazīlijai. Brazīļi izmanto videi draudzīgu degvielu un alternatīvus transporta veidus un 2010. gadā Kuritiba saņēmusi apbalvojumu Videi draudzīgākā pilsēta pasaulē. Kuritibas velo infrastruktūra ir ļoti laba un daudzi vietēji iedzīvotāji izmanto divriteņus kā ikdienas pārvietošanās līdzekli.

3. Bogota, Kolumbija - tikai 13% no Bogotas iedzīvotājiem pieder automašīnas, tāpēc atšķirībā no ASV un daudzām Eiropas valstīm tur nav nepieciešams uzsākt īpašas kampaņas, kas veicinātu iedzīvotāju braukšanu ar divriteņiem - tur vienkārši nav citas iespējas. Protams, tieši tāpēc Bogota kļuvusi par velosipēdistiem ļoti draudzīgu pilsētu.

2. Kopenhāgena, Dānija - Dānijas reljefs ir diezgan līdzens, tāpēc gan vietējiem iedzīvotājiem, gan viesiem pārvietošanās ar velosipēdu ir viegla un patīkama. Statistika rāda, ka 32% visu Kopenhāgenas iedzīvotāju regulāri dodas uz darbu ar velosipēdu. Pasaulē jau vairākkārt atzīts, ka Kopenhāgenā ir ļoti augsta dzīves kvalitāte, tāpat tā arī atzīta par vienu no videi draudzīgākajām pilsētām pasaulē. Starp citu, Kopenhāgenas rātsnamā tūristiem nomas velosipēdi pieejami bez maksas.

1. Amsterdama, Nīderlande - tāpat kā Dānijā arī Nīderlandē reljefs ir lēzens, tāpēc tur valda riteņbraukšanai ideāli apstākļi. Riteņbraukšana te patīk pat tiem cilvēkiem, kas fiziski nav tik labi sagatavoti. Vairāk nekā 40% visu braucienu pilsētā tiek veikti ar divriteņiem un gan vietējie iedzīvotāji, gan tūristi var iznomāt riteņus par pieejami cenu. Tāpēc daudzi Amsterdamas viesi izvēlas apskatīt pilsētas kanālus, parkus un muzejus, pārvietojoties ar velosipēdiem.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 Mazais buks 10/06/2010 10:07 Šis rakstiņš ir jau lasīts :) Bet tomēr, gribētos, lai šādos topos kaut reizi iekļūtu arī kāda no Baltijas valstīm. Manuprāt, Tour De LatEst un BalticBike ir mazie soļi uz velosipēdistiem draudzīgas pilsētas statusa iegūšanu.


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pavasara Vidusjūras kruīzi ar Costa Estravel Latvia
Vidusjūras kruīzs ar Costa / no Savonas uz Romu / 6 naktis / aprīlis - maijs / pilna ēdināšana | Skatīt vairāk
no 519 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.04.2024 - 01.05.2024 GeLux - Āzijas piedzīvojumu ceļojums Estravel Latvia
Jauna izpratne par Luksu - piedzīvojumu ceļojumā Taizemē un Kambodžā // Unikāla pieredze, vairāk iekļautu pakalpojumu // 10% atlaide, rezervējot | Skatīt vairāk
no 2519 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.03.2024 - 30.04.2024 Atlaides auto nomai Reunion salā Europcar
Izmanto 15% atlaidi savai auto nomai 2024. gada JŪNIJĀ Reunion salā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 04.04.2024 - 30.04.2024 MOTIVĒJOŠIE BRAUCIENI! Latvia Tours
👉VEIDOJIET POZITĪVA UZŅĒMUMA TĒLU. 👉APBALVOJIET LOJĀLOS KLIENTUS, DARBINIEKUS. 👉MOTIVĒJIET JAUNIEM PANĀKUMIEM. 👉SALIEDĒJIET KOLEKTĪVU, | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
,


Rīgas Nacionālais zooloģiskais dārzs
,


Grand Hotel Kempinski Riga
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.85788298sec.