Kampaņas «Velosipēdu redzi?» aktivitātes notiks arī Kuldīgā

21. maijā Kuldīgas velodienā darbosies satiksmes drošības kampaņas „Velosipēdu redzi?” telts. Tur ikviens tiek aicināts bez maksas reģistrēt savu velosipēdu, piedalīties eksperimentā un nofotografēties ar ERGO neredzamo divriteni, bet vakarā, kad satumsīs Kuldīgā notiks velo karnevāls.

Kampaņas „Velosipēdu redzi?” pasākumu nolūks ir izglītot ceļu satiksmes dalībniekus un velosipēdistus, kā arī aizsargāt divriteņu īpašniekus no zagļiem. ERGO unikālais fotosalons un „neredzamais divritenis” izveidots tā, lai ar fotogrāfijas palīdzību cilvēks var iejusties nepamanāmā riteņbraucēja lomā. Kampaņas plakāts parāda, ka velosipēds ir mazs un ātrs, un līdz ar to satiksmē nereti nepamanāms dalībnieks.

Foto salonā fiksētās bildes būs pieejamas interneta vietnē www.draugiem.lv/csdd .

Savukārt ar nakts velo karnevālu, kāds muzeja naktī norisinājās Rīgā, tiek parādīts, ka tikai ar koši izgaismotu divriteni diennakts tumšajā laikā var droši piedalīties ceļu satiksmē.

Pasākums sāksies plkst. 10.00 Kuldīgas Rātslaukumā, kur notiks dalībnieku reģistrācija. Savukārt plkst. 12.00 plānota velodienas atklāšana, pēc kuras sāksies dažādas aktivitātes, kas saistītas ar divu riteņu transporta līdzekļiem.

Atgādinām, ka maija sākumā CSDD uzsāka informatīvi izglītojošā ceļu satiksmes drošības kampaņa „Velosipēdu redzi?”, kuras mērķis ir paaugstināt velosipēdu vadītāju izglītības līmeni un veicināt sapratni uz ceļa starp visiem satiksmes dalībniekiem. Kā liecina CSDD veiktās aptaujas dati, 70% ceļu satiksmes negadījumos riteņbraucēju ierauga tikai pēc avārijas!

Sociāli izglītojošo satiksmes drošības kampaņu „Velosipēdu redzi?” rīko Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) sadarbībā ar Satiksmes ministriju un Valsts policiju. Kampaņas un drošas velobraukšanas galvenais atbalstītājs ir apdrošināšanas sabiedrība ERGO Latvija, tā tiek līdzfinansēta arī ar OCTA līdzekļiem; citi atbalstītāji - SIA Latvija Statoil un Tele2.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atlaides auto nomai Igaunijā Europcar
Vai esi gatavs piedzīvot neaizmirstamas brīvdienas Igaunijā? Tagad ir lieliska iespēja iegūt izdevīgu auto nomas piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Plāno kāzas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Iedvesmojies populārākajām laulību slēgšanas vietām Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Būsim pazīstami Latgale, Sēlija! TAKA
Skolēnu ekskursijas Augšdaugavas novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 05.04.2024 - 21.04.2024 Balle ar grupu “Džentlmeņu špagats” Valmieras TIC
20.aprīlī pl.21.00 aicinām piedzīvot pavasara izjūtas un ļauties dejām Pavasara ballē kopā ar grupu “Džentlmeņu špagats” Kocēnu Kultūras | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.15319109sec.