Esi gudrāks - neatdod savu velosipēdu zaglim!

Līdz šī gada maija beigām Rīgas reģionā ir nozagti jau 369 velosipēdi, kuri zagļu rokās ir nonākuši galvenokārt pašu īpašnieku neapdomīgas rīcības rezultātā. Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes dati liecina, ka zagļu darbu ievērojami atvieglo velosipēdu īpašnieku nevērība pret elementārām sava braucamrīka aizsardzības metodēm. Turklāt šādu zādzību finansiālo smagumu apliecina apdrošināšanas sabiedrības "Balta" šogad jau izmaksātie 2500 latu par 16 velosipēdu zādzībām.


Šogad aktīva velosipēdu zādzību sezona iesākās līdz ar pirmajām siltajām aprīļa dienām, un zādzību skaits ar katru mēnesi arvien pieaug. Pirmajās divās jūnija nedēļās Rīgas reģionā ir nozagti jau 113 velosipēdi. No šiem velosipēdiem lielākā daļa tika nozagti no brīvi pieejamām vietām, kur tie ir bijuši atstāti nepieskatīti un nepieslēgti - kāpņu telpām vai māju pagalmiem. Iekļūstot dažādās slēdzamās telpās tādās kā pagrabi, garāžas vai šķūnīši, nozagti 35 velosipēdi. Tostarp jāņem vērā, ka zagļu vidū joprojām ir populāri arī pirmo stāvu balkoni. Savukārt, pārkniebjot dažādas velosipēdu slēdzenes, tika nozagti tikai 25 velosipēdi, kas arī uzskatāmi parāda, ka zagļi vienmēr dos priekšroku vieglāk iegūstamam laupījumam.


"Policija Rīgas reģionā katru nedēļu aizdomās par velosipēda zādzību aiztur vidēji 5 zagļus, un, ja paši velosipēdu īpašnieki nesadarbosies - nedomās par sava velosipēda pasargāšanu, situācija nemainīsies. Tikai 25 divriteņu īpašnieki bija parūpējušies par elementārām slēdzenēm, bet pārēji 88, kuriem šomēnes nozagts velosipēds, tos atstājuši nesaslēgtus! Mēs aicinām parūpēties pašiem par sava īpašumu sargāšanu, nevis atbalstīt zagļus," skaidro Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas priekšnieks Andrejs Grišins.


Šogad, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, velosipēdu zādzību skaits Rīgas reģionā ir nedaudz sarucis, tomēr iedzīvotājiem jāatceras, ka ik gadu zagļiem ražīgākais laiks ir tieši no maija līdz augustam. 2010. gadā šajā laika posmā tika nozagti 925 velosipēdi. AAS "Balta" 2010. gadā kopumā ir saņēmusi 52 atlīdzību pieteikumus par velosipēdu zādzībām, un atlīdzībās ir izmaksāti 11 tūkstoši latu.


"Velosipēdu zādzības Latvijā ir sezonāla parādība, kad, pieaugot velosipēdu skaitam ielās, pieaug arī zagļu interese par tiem. Velosipēdu īpašniekiem vajadzētu padomāt par elementārām sava braucamrīka aizsardzības metodēm un apdrošināšanu, kas ļaus finansiāli kompensēt piedzīvotos zaudējumus, ja velosipēds ir nozagts. Pēc "Baltas" pieredzes, atlīdzību summas atkarībā no velosipēda modeļa, komplektācijas un vecuma ir no 50 līdz pat 1500 latiem, savukārt vidējā atlīdzība par velosipēda zādzību ir 240 latu. Apzinoties šo problēmu, "Baltas" īpašuma apdrošināšanas polises standarta segumā ir iekļauti arī velosipēdi, un tas nozīmē, ka klients, samaksājot 10 latus gadā par iedzīves apdrošināšanu, notiekot zādzībai, saņems atlīdzību izmaksu ne vien par savu iedzīvi, bet arī par velosipēdu. Turklāt "Balta" izmaksā atlīdzību arī tad, ja braucamrīks ir nozagts ārpus dzīvesvietas," skaidro AAS "Balta" Atlīdzību pārvaldes speciāliste Anita Irbīte.


Padomi, kas var palīdzēt pasargāt savu velosipēdu no zādzības:

1. Iegādājoties velosipēdu, vienmēr pieprasi velosipēda pasi, kurā ierakstīts rāmja numurs.

2. Izmanto drošu velo saslēgu.

3. Neatstāj velosipēdu nomaļā vietā uz ilgu laiku, centies to novietot apsargātā vietā, novērošanas kameru tuvumā vai vietās, kur ir daudz cilvēku.

4. Pieslēdzot velosipēdu pie kāda objekta, centies pieslēgt rāmi kopā ar abiem riteņiem.

5. Atstājot velosipēdu, noņem papildu aprīkojumu – lukturi, velokompjūteru, sūkni.

6. Lai aizsargātu riteņus vai sēdekli no to nozagšanas, izmanto skrūves nevis ekscentru savienojumus!

7. Pat atstājot riteņus telpās - šķūnīšos, kāpņu telpās vai uz balkona –, tie ir jāpieslēdz!


Par AAS "Balta"

AAS "Balta" ilgstoši ir viens no vadošajiem apdrošināšanas uzņēmumiem Latvijā, kuru Latvijas iedzīvotāji jau vairāku gadu garumā atzinuši kā mīlētāko apdrošināšanas zīmolu un godīgāko apdrošināšanas kompāniju. AAS "Balta" ietilpst RSA Group (Royal Sun Alliance Group), kas ir viena no pasaulē vadošajām starptautiskajām apdrošināšanas grupām ar 300 gadu pieredzi. Tā piedāvā apdrošināšanu vairāk nekā 130 valstīs. Grupas uzņēmumos strādā aptuveni 22 tūkstoši darbinieku. Plašāka informācija internetā www.rsagroup.com.


 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 19.04.2024 Komandu rogaininga sacensības Liepājā Liepājas reģiona TIB
Jau otro gadu Liepājā notiks komandu rogaininga sacensības – 20. aprīlī Jūrmalas parkā tiks dots starts sacensībām “Liepājas Dienvidu fortu | Skatīt vairāk
3 dienas Romā un Vidusjūras kruīzs Estravel Latvia
9 naktis - 2 naktis Romā un 7 nakšu kruīzs ar MSC Vidusjūrā // Īpašais piedāvājums | Skatīt vairāk
no 1058 EUR
Atlaides auto nomai Igaunijā Europcar
Vai esi gatavs piedzīvot neaizmirstamas brīvdienas Igaunijā? Tagad ir lieliska iespēja iegūt izdevīgu auto nomas piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Ierobežots piedāvājuma - Hotel Jūrmala SPA Estravel Latvia
Esiet vieni no pirmajiem, kas bauda atpūtu Renovētajā Hotel Jūrmala SPA numurā un saņemiet dāvanu - neierobežotu Wellness Oasis apmeklējumju// līdz | Skatīt vairāk
no 94 EUR
Uzņēmumi


Liepupes muiža
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.13803983sec.