Triatel xRace velo 2011 Tērvetē uzvar EthicSport.lv

2011.gada 1.oktobrī, Tērvetē, pirmo reizi notika Triatel xRace velo orientēšanās sacensības, kurās uzvarēja vīriešu komanda EthicSport.lv (Uģis Voiceščuks, Raivis Ritums, Jānis Krūmiņš), paveicot ap 70 km garu distanci 2.5 stundās un savācot maksimālo kontrolpunktu skaitu. Ar šīm sacensībām organizatori iedibināja jauno tradīciju, ka xRace velo būs patstāvīgs pagarinājums jau lielo popularitāti ieguvušām xRace piedzīvojumu sacensībām arī turpmāk.

Šajā nedēļas nogalē, 1.oktobrī, kad vasaras saules stari sāk krāsot dabu rudens krāsās, bet vēl lutināja mūs ar pēdējām siltām dienām, pirmo reizi notika Triatel xRace velo orientēšanas sacensības. Sacensības norisinājās Tērvetē, kura ir bagāta ar veco priežu audzi, mazām upītēm un romantiskiem tiltiņiem pāri tām un ir īpaši krāšņa zelta rudens laikā. xRace velo ir sacensības komandām, 3 dalībnieku sastāvā, kurām pēc savas izveidotās stratēģijas un saplānotās distances 4 stundu kontrollaikā vajadzēja savākt pēc iespējas vairāk apmeklēto punktu skaitu.. Atšķirībā no klasiskajām sacensībām, kad distanci izveido organizatori un tā ir vienāda visiem, šoreiz riteņbraucējiem tika dota iespēja izveidot saviem spēkiem un mērķim piemēroto distanci pašiem, nosakot savu attālumu, ātrumu un sarežģītības pakāpi.

Starp uzvarētājiem ir gan jau ar xRace sacensībām labi pazīstamas komandas, gan tādas, kuras xRace izmēģināja pirmo reizi. Par pirmajiem xRace velo 2011 uzvarētājiem kļuva komanda EthicSport.lv, kura divarpus stundās paveica ap 60-70 km distanci un savāca maksimālo punktu skaitu. Otro vietu ieguva spēcīgā komanda Bicycle Line Latvia, kura pirmo reizi piedalījās xRace sacensībās, savukārt trešo – komanda eBike.

„Mums ir liels prieks par šīm pirmajām xRace velo sacensībām. Tās noteikti kļūs pa xRace tradīciju, kas būs kā noslēgums xRace piedzīvojumu sacensību 5 posmu sezonai arī turpmāk. Šīs dinamiskās sacensības nevar atstāt vienaldzīgus ne pieredzējušus un profesionālus MTB distanču braucējus, ne tos, kas mīl aktīvo atpūtu un riteņbraukšanu ģimeņu vai draugu kompānijā. Ar šo mēs arī noslēdzam 2011. gada sezonu un sākām gatavoties nākama gada sezonai, kura 2012.gadā norisināsies 28. aprīlī, 2.jūnijā, 7.jūlijā, 18.augustā Rīgas svētku ietvaros un 22. septembrī fināla posms, pēc kura arī xRace velo. Paldies visiem dalībniekiem, kuri kopā ar mums izaicināja sevi, priecājās par saviem rezultātiem un meklēja savus piedzīvojumus 2011. gada sezonas laikā, un aicinām gan esošos, gan jaunus dalībniekus sākt gatavoties jauniem 2012.gada piedzīvojumiem,” stāsta xRace organizators J. Vanags.

xRace ir piedzīvojumu sacensības, kuru kvalitāti un popularitāti apliecina tas, ka arvien tiek uzstādīti jauni dalībnieku rekordi un arvien vairāk aktīvās atpūtas cienītāji izvēlas tieši xRace. xRace ir piedzīvojumu sacensības, kuras pamatā ir orientēšanās, braukšana ar velosipēdu, airēšana, stratēģiskā plānošana, kā arī citi aizraujoši prāta un nedaudz ekstrēmi speciālie uzdevumi un trasē pavadītais laiks ir no 1,5 līdz 8 stundām. Posmos iegūtie punkti nosaka kopējo seriāla uzvarētāju. Pēc seriāla noslēguma tiek organizēts xRace velo orientēšanās sacensībās kā pagarinājums vasaras sezonai un iespējai izbaudīt jau pašam izveidoto distanci tikai ar riteni.

Sacensību ģenerālsponsors – Triatel. Sacensības atbalsta – Isostar, mansgps.lv, MammaDaba, izkusties.lv.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 27.04.2024 Lielā Talka un ekskursija Ungurmuižā! Cēsu TIC
Pievienojies mums Lielajā Talkā un ekskursijā Ungurmuižā! Dosimies ekskursijā, pastaigā un sakopsim Ungurmuižas teritoriju! Piesakies anketā! | Skatīt vairāk
Latvija
Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk
Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 25.04.2024 Latvijas nacionālā teātra izrāde TUKUMĀ Tukuma TIC
25. aprīlī, plkst.13:00 Tukuma pilsētas Kultūras namā izrāde pusaudžiem un viņu vecākiem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.73139sec.