«Sixt» novēro, ka šosezon nomas velosipēdu popularitāte trīskāršojusies

Šī gada aktīvajā velosezonā strauji augusi nomas velosipēdu popularitāte un kopējais ar tiem reģistrēto braucienu skaits ir trīskāršojies, sasniedzot nepilnus desmit tūkstošus. Visaktīvāk velo nomas pakalpojumus izmantojuši vietējie iedzīvotāji, kuri veikuši 70% no visiem braucieniem, liecina Sixt velo nomas apkopotie dati. Atsaucoties uz lielo pieprasījumu, populārākajos nomas punktos Rīgas centrā velosipēdi būs pieejami visu ziemu.

Vidējais nomas velosipēda lietošanas ilgums ir 3,2 stundas - vietējie iedzīvotāji parasti nomājuši velosipēdu īsākam laika posmam, kamēr ārvalstu viesi bieži vien mēdz iznomāt velosipēdu līdz pat nedēļu ilgam periodam, aktīvi iepazīstot Rīgu, Jūrmalu un pilsētu tuvāko apkārtni. Vairāk nekā 200 velobraucēji šovasar izmantojuši arī iespēju iegādāties velo nomas abonementus, lai visu sezonu regulāri pārvietotos ar velosipēdu.

Pieredze rāda, ka pilsētā velosipēds ir viens no ātrākajiem pārvietošanās veidiem. Piemēram, gandrīz 3 kilometru garu distanci no tirdzniecības centra Olimpia Pārdaugavā līdz viesnīcai Radisson Blu Hotel Latvija jebkurā dienas laikā var veikt aptuveni 12 minūtēs.

''Velobraukšanas kultūra Rīgā ir sākusi attīstīties. To veicina gan infrastruktūras pakāpeniska izveide, gan arī pēdējos gados labvēlīgie laika apstākļi, kas ļauj ar velosipēdu brīvi pārvietoties arī gada aukstākajos mēnešos. Šogad pagarināsim velo sezonu, piedāvājot nomas velosipēdus arī ziemas sezonā.  Skandināvijas valstu pieredze rāda, ka velobraukšanai vēsāks laiks nav šķērslis. Galvenais ir pareizs apģērbs un attieksme, kas ļauj izmantot priekšrocības, ko sniedz pārvietošanās ar velosipēdu visa gada garumā,'' stāsta Arnis Jaudzems, Sixt vadītājs Baltijas valstīs.

Šis būs pirmais gads, kad velo noma darbosies arī pēc tradicionālās velo sezonas beigām, piedāvājot iespēju iznomāt velosipēdu arī ziemā. No novembra beigām līdz nākamā gada aprīlim Rīgā būs pieejami 30 velosipēdi, kas aprīkoti ar speciālām ziemas riepām. Šie velosipēdi būs izvietoti piecos klientu iecienītākajos velo nomas punktos – pie viesnīcas Radisson Blu Hotel Latvija, Pulkveža Brieža un Elizabetes ielas, Tallinas un Miera ielas, Vaļņu un Kaļķu ielas, kā arī kā arī Kalnciema un Slokas ielas krustojumos. Klienti, kuri iegādājušies abonementus, varēs braukt katru dienu divas stundas dienā bez maksas līdz pat 2015. gada 31. martam.

Šogad Sixt velo noma arī ievērojami paplašinājusi nomas punktu tīklu un tajos pieejamo velosipēdu skaitu. Šajā sezonā 29 nomas stacijās Rīgā un Jūrmalā kopumā bija pieejami vairāk nekā 250 velosipēdi.

Par Sixt
Sixt ir vadošais mobilitātes pakalpojumu sniedzējs Eiropā, kas dibināts 1912. gadā Minhenē, Vācijā. Šobrīd Sixt ir pieejams vairāk kā 100 pasaules valstīs, 4000 apkalpošanas vietās. Sixt sniedz auto nomas, pilna servisa auto līzinga, autoparku vadības un konsultāciju pakalpojumus, būdams tehnoloģisko inovāciju līderis šajās sfērās. Vairāk par uzņēmumu: www.sixt.lv.

Par Sixt Latvija
Sixt Latvija savu darbību uzsāka 2010. gadā, kad autoparku vadības uzņēmums Transporent kļuva par Sixt Rent a Car un Sixt Leasing franšīzes partneri Baltijas valstīs. Jau vairāk kā desmit gadus uzņēmums sniedz auto nomas un līzinga pakalpojumus, apkalpo un konsultē Baltijas lielāko uzņēmumu autoparkus, kā arī uzņēmumus ar nelielu automašīnu skaitu, kopā apkalpojot vairāk nekā 3500 automašīnas. Savukārt īstermiņa auto nomā pieejamas vairāk, kā 250 BMW, Audi, VW, Toyota un citu pasaules vadošo ražotāju automašīnas. Baltijā ir pieejami Sixt auto nomas biroji Rīgā, Jūrmalā, Daugavpilī, Liepājā, Ventspilī, Tallinā, Tartu, Viļņā, Kauņā, Palangā un Klaipēdā, kā arī šo pilsētu lielākajās lidostās. Rīgā un Jūrmalā pieejams arī Sixt velo nomas tīkls ar vairāk kā 250 velosipēdiem.



KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienas | Šokolādes muzejā Pūrē Tukuma TIC
30. martā, pulksten 12:00 Lieldienās Šokolādes muzejā Pūrē ir iespēja uzburt saldu, pārsteigumiem bagātu dienu! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.03.2024 - 29.03.2024 Ceļš uz sakārtotu ķermeni un prātu! Via Vitalité
Via Vitalité ir četru zvaigžņu svara korekcijas un labsajūtas centrs Aizputē. Piedāvājam programmas "Pamata","Exstra","Relax". Zvaniet +371 20 605 553 | Skatīt vairāk
no 145 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 29.03.2024 Dziesmu cikls "Mana dvēsele ir noskumusi"  Tukuma TIC
Dziesmu cikls "Mana dvēsele ir noskumusi" korim ar ērģelēm. Piedalās Rihards Dubra un sieviešu koris "Noktirne". | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.42911506sec.