Vēlaties neaizmirstamu ceļojumu, plānojiet to paši [9]

1. noteikums: Kurš putniņš agri ceļas, agri slauka deguntiņu - tiek pie atlaidēm.

Laicīgi plānojot ceļojumu iespējams iegādāties avio biļetes par visizdevīgākajām cenām. Jāseko līdzi atlaidēm, kuras piedāvā aviokompānijas un tūrisma uzņēmumi. Tieši biļešu iegāde ir vissvarīgākais posms ceļojuma uzsākšanai. Bez tam, ceļotājiem, kuri rezervē numuriņu vai ceļojumu savlaicīgi, daudzas viesnīcas un tūrisma kompānijas piedāvā atlaides. Visvienkāršāk to izdarīt ar interneta starpniecību. Piemēram,www.all-hotels.com piedāvā rezervēt numuriņu visā pasaulē, www.eurocheapo.com piedāvā salīdzinoši lētas dzīvesvietas Eiropā, www.hostels.com – hosteļa rezervēšana visā pasaulē.

2. noteikums: Paļauties tikai uz sevi.

Ja nevēlaties pārmaksāt par ceļojumu, organizējiet to patstāvīgi. Neraugoties uz faktu, ka pērkot ceļojumu tūrisma birojā Jūs tiekat atbrīvoti no daudzām klapatām, par šo pakalpojumu ir jāmaksā starpniekam. Tomēr, ja ir drosme un uzņēmība, visu var paveikt pats: sastādīt maršrutu, noformēt vīzu, ar interneta palīdzību rezervēt viesnīcu un aviobiļetes gandrīz visās pasaules valstīs. Internetā ir milzums resursu, kur ceļotāji apraksta savus braucienus. Izlasiet atsauksmes, uzdodiet jautājumus forumos. Ja pārvaldiet angļu valodu, ieejiet portālā www.virtualtourism.com, kur izlasāmi ceļotāju iespaidi par dažādām valstīm, viesnīcām, restorāniem.

3. noteikums: Vīzas iegāde bez starpniekiem

Vīzas iegāde bez starpniekiem nav nekas briesmīgs. Šajā posmā var iztikt bez starpniekiem, kas par minēto pakalpojumu iekasē attiecīgu naudas summu. Pirmkārt, iepazīstieties ar to valstu sarakstu, kur nav nepieciešamas vīzas. Ja plānojat eksotiskākus ceļojumus, iespējams, vīza būs nepieciešama. Ja tā ir nepieciešama, ar vīzas iegūšanas noteikumiem var iepazīties attiecīgās valsts vēstniecībā. Internetā var atrast visu nepieciešamo informāciju ar jebkura Jums tīkamākā meklētāja palīdzību (Google, Ask.com, Yahoo! Search). Tāpat var izmantot www.nwa.com bāzi, kur apkopota visa nepieciešamā informācija. Noformējot vīzu būs jāsamaksā konsulāta noteiktā naudas summa, kas katrai valstij ir atšķirīga. Tāpat var būt nepieciešams pierādīt savu maksātspēju. Lai atrisinātu šos jautājumus, iepazīstieties ar konkrētās valsts vēstniecības mājas lapā pieejamo informāciju.

4. noteikums: Pareizajā laikā, pareizajā vietā.

Ja ieplānotais atvaļinājums izrādās pārlieku dārgs prieks, to var „pietuvināt realitātei” izmainot laiku un braukšanas virzienu. Cenas to „augstajā” un „zemajā” sezonā ievērojami atšķiras. Tiem, kas vēlas nokļūt savā sapņu valstī, labāk izvēlēties gadalaiku, kad vairums tūristu turp nedodas. Piemēram, kalnu slēpotājiem „augsto” cenu sezona iekrīt Ziemassvētkos, Jaunā gada laikā, kā arī februārī – martā. „Zemo” cenu laiks sākas aptuveni no 10. janvāra līdz mēneša beigām. „Augsto” cenu laiks Vidusjūrā ilgst no jūnija līdz septembrim. Izpētiet laika prognozes un uzziniet kāda ir ūdens temperatūra. To var izdarīt laika prognožu portālos, piemēram, gismeteo.ru, weather.com, intellicast.com. Ūdens temperatūru var uzzināt daivinga portālā diveglobal.com. Ja galamērķis nav tik liela prioritāte, kā pati atpūta, labāk dot priekšroku lētākiem ceļojumiem. Pat, ja eksotiskais ceļojums, salīdzinot ar lētāko variantu, izmaksās tādu pašu naudas summu, pārsēšanās (uzkavēšanās uzgaidāmajās telpās, ēšana, dzērieni) no vienas lidmašīnas otrā „noēdīs” lauvas tiesu no Jūsu budžeta un nervu šūnu.

5. noteikums: Viesnīca nav mērķis.

Jebkurā ārvalstu ceļojumā viesnīca ir vieta, kur pavadīt pēc iespējas mazāk laika. Tad kāpēc pārmaksāt par numuriņu? Vairums eiropas un amerikāņu tūristu sen dod priekšroku hosteļiem, nevis hoteļiem. Internetā atrodami neskaitāmi portāli, kuros iespējams izvēlēties un rezervēt numuriņu jebkurā pasaules valstī. Lielākie resursi atrodami www.hostels.com, www.hihostels.com.

6. noteikums: Ietaupi izmantojot vietējo transportu.

Ja vēlaties apskatīt pēc iespējas vairāk skaistu vietu, ieekonomējot līdzekļus, izmantojiet lētākos transporta līdzekļus. Dažviet tādi var būt vietējās aviolīnijas, citviet dzelzceļš. Citur iegūsiet izmantojot autobusu. Ielūkojieties portālā www.seat61.com, kur atrodamas norādes uz dažādu valstu dzelzceļa līnijām. Neslinkojiet noskaidrot pieredzējušu ceļotāju viedokli. Tāpat var izskatīt automašīnas nomas iespējas. Piemēram ASV automašīnas noma uz divām nedēļām izmaksās aptuveni 400 dolārus. Tas izmaksās stipri lētāk nekā sabiedriskais transports, īpaši, ja braucēji būs vairāki. Automašīnas nomu var realizēt ar interneta starpniecību (www.carrental.com, www.budget.com, www.eurocar.com).

7. noteikums: Pārvaldiet situāciju.

Izpētiet vietējās valūtas kursu. Internetā pieejams plašs klāsts universālo valūtas konvertētāju. Piemēram, oanda.com, tursvodka.ru uc. Ir vērts atcerēties, ka tūristi ir katras valsts galvenais ieņēmumu avots. Lietas cena veikalā, rēķins restorānā ārzemniekiem var būt augstāks, nekā vietējiem iedzīvotājiem. Cenšaties ieturēties un iepirkties ārpus populārajām tūrisma vietām. Cenas būs ievērojami demokrātiskākas. Arī šos jautājumus var noskaidrot izlasot atsauksmes forumos. Ieteicams iepazīties ar restorānu ceļvežiem, piemēram, www.viamichelin.com vai www.timeout.com.

8. noteikums: Pēc iespējas mazāk skaidras naudas.

Bankas kartes nepieciešamas, lai samaksātu par biļetēm un interneta pakalpojumiem. Ceļojuma čeki noderēs, kā valūtas uzkrājums, maksātspējas apliecinājums vīzas meklējumos un naudas līdzekļu aizsardzībai. Ja čeki tiks nozagti, bojāti, pazaudēti, tos diennakts laikā var atjaunot pilnā apmērā, bez papildus samaksas. Bez tam, bankas kartes, un čeki noderēs kā norēķinu līdzeklis, par precēm un pakalpojumiem. Ieteicams laicīgi painteresēties bankā, cik liela komisijas maksa jāmaksā ceļojuma galamērķa valstī, par bankomāta pakalpojumiem. Čekus parasti var apmainīt pret vietējo valūtu ar komisijas maksu no 0,5 līdz 3% no summas. Visā pasaulē strādā vairāk nekā 100 000 maiņas punktu, kur čekus pret vietējo valūtu maina bez komisijas maksas. To var noskaidrot izmantojot interneta resursu www.aetclocator.com. Papildus informāciju var iegūt - www.amex.ru.

9. noteikums: Ietaupīšana pārlidojumos.

Nereti aviobiļetes izrādās pats dārgākais prieks. Lai samazinātu izdevumus, biļeti jāiegādājas savlaicīgi izmantojot aviokompāniju izdevīgos piedāvājumus. Iegādāties biļetes „turp un atpakaļ” būs izdevīgāk. Lidojiet ar „lētajām aviolīnijām” – viņu piedāvājumus var atrast www.skyscanner.net, www.flylowcostairlines.org, www.wichbudget.com, www.flylowcost.ru uc. Populārajā dienasgrāmatu portālā LiveJournal atrodama komūna low_cost_air, kur atrodami svaigākie lēto aviokompāniju reisi. Divu īsu ceļojumu vietā, labāk izvēlēties vienu – divas, trīs nedēļas garu. Plānojot garāku ceļojumu, ieteicams izvēlēties vairāku valstu apmeklējumu.

10. noteikums: Lasiet!

Ietaupiet laiku uz gidiem un ekskursiju vadītājiem. Jūsu ekipējumā jābūt ceļotāja rokasgrāmatām, kartēm, vēsturiskām rokasgrāmatām. Konsultējieties forumos un kārtīgi izziniet ceļojuma galamērķi. Piemēram, LiveJournal atrodamas tematiskās komūnas, kas veltītas dažādām valstīm. Vēlaties aplūkot fotogrāfijas? Tās atrodamas www.zooomr.com, photobucket, flikr uc. Tāpat, ļoti ieteicams iemācīties vismaz dažas frāzes tās valsts iedzīvotāju valodā uz kuru dodaties. Šim nolūkam izmantojiet wikitravel. Ja tomēr nepietiek dūšas pašu spēkiem doties savā ceļojumā, vēršaties kādā no ceļojumu aģentūrām.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 xc90 04/21/2009 14:44 nu man arī patīk pašam doties "virzienā", saplānojot tikai atslēgas punktus. Jā, noteikti es kaut ko palaižu garām un nezinu cik kniedes ir Eifeļa tornim, toties esmu nakšņojis pilnīgā nekurienē, divos naktī vairs nesaprotot, kur atrodies. St.Mišēla klostera vēsturi lasījis tikai internetā un bukletos, tomēr pa ceļam Normandijas sidrs un sarunas nejauši izvēlētā lauku sētā. Viesnīcas meklējumi Itālijas pilsētiņā, kas sākas kā budžetam atbilstošas un pēc stundas beidzas - ka tik vispār dabūtu ...

Bet forši, ja dažkārt kāds visu saplāno un sakārto. Noteikti gids zin vairāk un spēj izstāstīt lietas, ko es nekad neuzzinātu tāpat. Nenožēloju tās reizes, kad braukts ar tūrkompāniju, bet katram savas ... arī tajās reizēs pamanāmies izmest lieku riņķi "uz savu galvu" ar sabiedrisko transportu vēl kaut kur ;)

2 Lameris 04/21/2009 12:24 nu, Vineta, Tu eseju sacereeji :)


... un galu galaa nepateici NEKO :D

3 vineta 04/20/2009 16:01 Viss ir bīnišķīgi. Kam nav ko darīt, un ir daudz brīva laika, tie var paši plānot un likt kopā pa gabaliņiem savu ceļojumu puzli. Tas ir apmēram tas pats kas pašam tamborēt, šūt, adīt vai taisīt kurpes. Var sanākt skaisti un var sanākt šķībi un greizi. Kādam tas ir hobijs un kādam maizes darbs.
Nav peļami tie iedvesmas pilnie, trakie un uzņēmīgie un neatkarību mīlošie, kuriem ir vēlme gūt savu pieredzi.
Kādreiz ir jānober pie kājām pērles, lai paskatītos, kas kurš ir. Vieni to prot novērtēt, otri samin kājām. Tomēr tūrisma piedāvājumi un gidi arī mēdz būt pērles.

4 Lameris 04/20/2009 12:19 Man gan tieshi baudu sagaadaa pasha organizeets celjojums - varu izbaudiit ko un kad veelos.

5 Laine 04/20/2009 09:05 Es arī nemīlu klīst viena pa pasauli.Man patīk ar tūrisma firmu.Ja naudiņas mazāk,tad izvēlos vienas vai divu dienu ceļojumu-tūrisma firmā.Un tad varu atpūsties,nav neparko jādomā,tik brauc un baudi.Un gids arī domā par Tevi,viņam ir grūti,nevis man.Es tik priecājos un atpūšos.Un tos bukletiņus un kartiņas arī iedod gids.

6 Zigrida 04/20/2009 08:54 Nepiekrītu,ka ir jāekonomē uz gidiem.No Latvijas līdzpaņemtie gidi nav dārgi,kas mūs visur aizvedīs,parādīs un pastāstīs.Man patīk braukt ar grupu un lai par visu ir padomāts.Es mīlu cilvēkus un man ir tik jaukas atmiņas no grupu ceļojumiem.Daudzi ekskursijās sastaptie kļuvuši par maniem tagadējiem draugiem,klientiem vai paziņām.Paldies jaukajiem cilvēkiem ar kuriem kopā dziedājām,lustējamies ekskursiju autobusos.Tagad palikušas jaukas fotogrāfijas atmiņai.Visiem novēlu būt jautriem un nesaskābušiem ceļabiedriem. Bet gidiem novēlu izturību.

7 Saņemts no: 77.38.2*.*** 04/16/2009 12:22 :D nieks par "pieturzimem", galvenais ir ideja

8 Inuta 04/16/2009 12:19 diezvai labu gidu vajadzētu aizstāt - ceļojumu grāmatas bieži vien ir kļūdainas un novecojušas

9 Saņemts no: 80.232.*.*** 04/15/2009 16:00 Vai tad tās pieturzīmes pareizāk nevar salikt?


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
ALBĀNIJA jau no 30.05. Latvia Tours
Klimats ir ideāli piemērots tiem, kam patīk siltums un saule, bet kas nevēlas karstumu. Temperatūra vasarā svārstās no 25 līdz 28 grādiem pēc Celsija | Skatīt vairāk
no 589 EUR
Maroka - Āfrikas eksotika  Estravel Latvia
Krāsu, aromātu un iespaidu pilna - eksotiskā Maroka. Piedzīvojumu ceļojums - no Kasablankas līdz Marakešai // -20% ekskursiju tūrei, rezervējot | Skatīt vairāk
no 559 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 02.04.2024 - 20.04.2024 Grieķijas valdzinājums! Latvia Tours
Ekskursiju ceļojums "GRIEĶIJAS VALDZINĀJUMS" 12 dienas! Atpūta un pelde Jonijas jūras Korintas līcī, Vuliagmeni ezerā, termālajos baseinos | Skatīt vairāk
no 689 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 19.04.2024 Tet Rally Latvia Liepājas reģiona TIB
2024. gada vasarā Latvija pirmo reizi uzņems FIA pasaules rallija čempionāta posmu. Tet Rally Latvia norisināsies no 18. līdz 21. jūlijam. | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Siguldas novada TIC
,


Latvia Tours
,


Jūrmalas TIC
,


Nikos Travel
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.12529778sec.