Francija gaida atpūtniekus un iepazīstina ar kārtību pludmalēs [1]

Vasaras sezona ir sākusies, un tūkstošiem ceļotāju dodas savā atpūtā, lai smeltos ne tikai jaunus spēkus darbam, bet arī iepazītu citas zemes, to kultūru, vēsturi un interesantas vietas. Taču noteikti ir personu grupas, kuras mērķtiecīgi vēlas atpūsties tikai ūdens tuvumā. Saules un ūdens peldes ir viens no iecienītākajiem atpūtas veidiem Francijā. Francijas tūrisma pārvalde iepazīstina ar galvenajiem nosacījumiem, kuri ir jāievēro atrodoties Francijas pludmalēs.

Peldēšanās
Francijā tiek ieteikts iet peldēties tikai norādītajās peldvietu zonās. Katra pludmale piedāvā skaidri iezīmētas vietas, kurās strādā arī uzraugi, kas kontrolē situāciju. Parasti atļautā peldēšanās vieta ir ierobežota starp diviem ziliem karodziņiem. Zaļš karodziņš ar sarkanu riņķi norāda vietu, kur uzturas peldētāju uzraugi jeb Bodyboardern. Turpretī tālākās zonās ūdenī drīkst uzturēties sērfotāji. Dažas pludmales ir ierīkojušas atsevišķas vietas ūdenssporta veidu cienītājiem, kā arī sērfotājiem vai arī FKK atpūtniekiem.

Peldēšanās laiks, karogi un signāli

Pirms dodas peldēties, ir nepieciešams pavērot kādi karogi ir pacelti pludmales karogu mastos. Pamatā ir trīs karogi, kuri ir izkārti pludmales apsardzes posteņa tuvumā: pirmais karogs, kas atrodas rietumu pusē norāda vēja stiprumu. Turpretī vidējais karogs – norāda viļņu stiprumu: zaļais karogs – nepastāv briesmas, orandžais karogs – jāievēro piesardzība, sarkanais karogs – peldēties aizliegts. Trešais austrumu pusē esošais karogs norāda ūdens kvalitāti: zils = laba kvalitāte, dzeltens = slikta kvalitāte.

Atlantijas okeāna piekrastē, lai nebūtu pārsteigumu, ļoti svarīgi ir būt informētam par paisuma un bēguma laikiem (www.maree.frbateaux.net). Precīzu informāciju sniedz arī pludmales apsardzes meistari – gan par ūdens temperatūru, gan gaisa temperatūru, gan paisuma un bēguma laiku un peldēšanās nosacījumiem.

Aktuālākā informācija par laika apstākļiem Francijā: www.meteoconsult.fr


Pludmales uzraudzības laiki

Francijā pludmales tiek uzraudzītas vasaras lielo atvaļinājumu laikā, proti, jūlijā un augustā. Dažas pludmales, kurās atpūtnieku plūsma ir ļoti liela, tiek uzraudzītas no aprīļa līdz pat septembrim. Katrā pludmalē uzraugi strādā savādāk, taču pamatā tas ir no pulksten 10:00 līdz 19:00.


Tīrība: galvenais orientieris – „Zilais karogs”
Zilais karogs ir Eiropas pludmaļu tīrības un dabas aizsardzības simbols. Tas norāda, ka gan pludmales smiltis, gan ūdens ir tīras. Sīkāka informācija: www.pavillonbleu.org


Saules aizsardzība

Lai atpūta pludmalē būtu nekaitīga un atpūtniekiem nerastos saules apdegumi, tiek ieteikts īpaši bērnus aizsargāt no saules stiprās iedarbības, lai nerastos ķermeņa pārkaršana vai pat apdegumi. Saulessargi, saulesbrilles un pretapdeguma krēmi īpaši pirmajās atpūtas dienās ir ieteicami. Pēc karsēšanās saulē tiek ieteikts nedoties uz reizes ūdenī, lai nepiedzīvotu krampjus. Tāpat pēc ēšanas un laika posmā starp 12:00 un 15:00 iesaka izvairīties no sauļošanās, bet ja šajā laikā atrodas pludmalē, tad labāk uzturēties saulessarga aizsargā.


Pludmales personām ar ierobežotām vajadzībām
Aizvien vairāk pludmales reģionu pašvaldības ierīko pludmales, kuras būtu ērtas arī personām ar ierobežotām vajadzībām. Pludmales zonai tuvumā ir iekārtoti speciāli auto novietošanas laukumi vai speciāli lifti, lai invalīdi varēju vieglāk nokļūt līdz peldvietai, kā arī ir ierīkotas speciālas akustiskās skaņas sistēmas personām ar redzes traucējumiem. Jāatzīmē, ka šīs pludmales jau iepriekš tiek atzīmētas ar speciālām norādēm. Sīkāka informācija: www.handiplage.fr


Pludmales bērniem

Francijas pludmalēs ir padomāts arī par bērniem. Speciālas vietas ir iekārtotas, lai ģimenes ar bērniem justos labi, strādā arī speciāli bērnu animatori, kā arī ir iekārtotas dažādas bērnu atrakcijas. Dažās vietās strādā arī bērnu uzraugi, kuri rūpējas par bērnu drošību, kamēr vecāki dodas izpeldēties. Sīkāka informācija: www.stationskid.com


Dzīvnieki pludmalēs

Aizvien vairāk pludmaļu atļauj tajās uzturēties kopā ar dzīvniekiem, taču pamatā pludmalēs ir aizliegts ierasties kopā ar saviem četrkājainajiem draugiem. Ir pludmales, kurās suņi drīkst atrasties pavadā. Jāatzīmē, ka ārpus galvenās atpūtas sezonas nepastāv nekādi aizliegumi. Sīkāka informācija: www.dogstory.net/plage_de_france.htm vai: www.chiensderace.com/adresses/plages/liste_plages.php?TYPE=67108864.


Motorlaivas
Motorlaivu cienītājiem Francijas pludmalēs ir iekārtota speciāla zona, kas atrodas 300 metrus no piekrastes joslas. Šo zonu iezīmē bojas, kas arī nozīmē, ka peldētājiem tajā ir aizliegts uzturēties. Francijā ir aizliegts vadīt motorlaivas personām, kas ir jaunākas par 16 gadiem, un ir nepieciešama īpaša sporta motorlaivu vadīšanas apliecība. Sīkāku informāciju sniedz laivu nomas stacijas.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 LILITA 07/01/2009 13:01 Vai kā derētu apskatīties arī Francijas pludmales?Bet kas aizvedīs?Man mašīnas nav,autobusi tur dārgi un ļoti neērti.Visi brauc tikai ar mašīnām.


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
TUNISIJA no 295 EUR/pers!  Latvia Tours
Aprīļa beigas un maijs Tunisijā - laiks SPA un talasoterapijas procedūrām, siltiem saules stariem, pastaigām un ekskursijām! | Skatīt vairāk
no 295 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 26.04.2024 Augšdaugava.Tūrisma sezonas atklāšana. TAKA
Augšdaugavas novada pašvaldības iestāde ‘’TAKA’’ aicina 26. aprīlī plkst. 10.00 apmeklēt tūrisma sezonas atklāšanas pasākumu. | Skatīt vairāk
ALBĀNIJA jau no 30.05. Latvia Tours
Klimats ir ideāli piemērots tiem, kam patīk siltums un saule, bet kas nevēlas karstumu. Temperatūra vasarā svārstās no 25 līdz 28 grādiem pēc Celsija | Skatīt vairāk
no 589 EUR
Būsim pazīstami Latgale, Sēlija! TAKA
Skolēnu ekskursijas Augšdaugavas novadā! | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Jūrmalas TIC
,


Baltic Beach Hotel & SPA
,


Kurshi Hotel & SPA
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.94647813sec.