Vētru vērošana kļuvusi par jaunu izklaides veidu [2]

Vētras, no kā tik ļoti bīstas jūrnieki, citiem ir iespēja gūt prieku un adrenalīnu - vētru vērošana (no angļu valodas stormwatching) ir kļuvusi par iemīļotu izklaidi daudzviet ASV. Runa nebūt nav par kādu ekstrēmu sporta veidu, tieši otrādi - bieži cilvēki atrod kādu viesnīcu ar izcilu panorāmas skatu vai iekārtojas drošās skatu platformās un izbauda dabas plosīšanos. Arī Eiropā ir gan cilvēki, kam šādas aktivitātes patīk, gan arī vietas, kas piedāvā vētrainus piedzīvojumus.

Latviešu entuziastiem tuvākā no populārajām vētru vērošanas vietām, iespējams, ir Helgolande, Vācijas sala Ziemeļjūrā, kur katru rudeni un ziemu regulāri plosās spēcīgas vētras, kad viļņu augstums mēdz sasniegt pat desmit metrus. Savukārt Ile de Ouessant salā Bretaņā, Francijas ziemeļrietumu piekrastes reģionā, tiek piedāvātas vētru vērošanas ekskursijas katru reizi, kad vēja stiprums sasniedz 7 balles pēc Boforta skalas (aptuveni 13-17 m/s). Piedzīvojumi kārie tad dodas uz īpaši iekārtotām salas vietām, kas paredzētas vētru vērošanai.

Īpašus vētru vērošanas piedzīvojumus var izbaudīt Kornvolā, Anglijas pussalā, kur atrodas Lielbritānijas tālākie dienvidu un rietumu punkti. Kornvolas piekraste stiepjas gandrīz 5000 kilometru garumā, bet pati pussala no trīs pusēm apjozta ar ūdeni - tur sastopas Atlantijas okeāns, Lamanša šaurums un Ķeltu jūra. Kornvola ir vasaras atvaļinājumu vieta, kurp dodas peldēties, sērfot un burāt, bet ziemā tā pārvēršas par vētras vērotāju galamērķi, jo tās atrašanās vieta ļauj izbaudīt trīs ūdeņu krustpunkta vētras, kas nāk no Atlantijas okeāna.

Ceturtais populārākais vētru vērošanas punkts Eiropā atrodas Spānijas ziemeļrietumu reģionā Galīcijā. Reģiona 1200 kilometru garā piekraste robežojas ar Atlantijas okeānu un ziemā Galīcija pakļauta spēcīgām vētrām. Piekraste tiek saukta par Costa da Mordes - Nāves piekrasti, jo vētrās tur savulaik bojā gājuši daudzi kuģi.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 fday 01/25/2010 17:51 Liepājai jāpārskata sava tūrisma koncepcija, iekļaujot tajā arī vētras, ja kas stormwatching.eu ir brīvas - visas iespējas Liepājai uztaisīt savu vētru reklāmas akciju.

2 Līva 01/25/2010 14:09 :D Brīnums, ka Liepājā, kur 20 m/s priekš pilsētniekiem nav nekas, nav sākuši tirgot biļetes uz mola! Būs par to jāpadomā! Hi,hi!


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 04.04.2024 - 30.04.2024 MOTIVĒJOŠIE BRAUCIENI! Latvia Tours
👉VEIDOJIET POZITĪVA UZŅĒMUMA TĒLU. 👉APBALVOJIET LOJĀLOS KLIENTUS, DARBINIEKUS. 👉MOTIVĒJIET JAUNIEM PANĀKUMIEM. 👉SALIEDĒJIET KOLEKTĪVU, | Skatīt vairāk
Ekskursiju piedāvājums. Grieķija Estravel Latvia
Lidojums no Rīgas, transfēri, 7 naktis 2-3* viesnīcās, puspansija un ekskursiju programma // Kavala - Soloniki - Janica - Meteora - Joana - Delfi - | Skatīt vairāk
no 1099 EUR
Izstāde "Laika dārzs" Valmieras muzejā Valmieras TIC
No 6. aprīļa līdz 29. maijam, Valmieras muzejā skatāma Birutas Jansones, Antras Galzones, Gitas Sirmās un Lailas Stradas mākslas darbu izstāde. | Skatīt vairāk
Atlaides auto nomai Ungārijā Europcar
Nomā auto ar Europcar Budapeštā un saņem atlaidi! Izbaudi Budapeštas daudzveidību. | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Estravel Latvia
,


Baltic Beach Hotel & SPA
,


Rēzeknes pilsētas TIC
,


Latvijas Tūrisma Aģentu asociācija (ALTA)
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.61007404sec.