Papes jūrmalā varēs ķert vēju un viļņus

Jūras un vēja stihijas cienītāji 22.05.2010 tiek aicināti uz Kurzemes jūrmalu pie Papes, kur notiks pasākums „Pūķaraga Pūķu diena 2010”. Tajā paredzēts kaitbords, paraplanierisms, pūķu laišana un citas aizraujošas aktivitātes. Pasākuma organizators, atpūtas komplekss „Pūķarags” šajā dienā rīko akciju, piedāvājot kempinga pakalpojumus visiem „Pūķu dienas” apmeklētājiem par brīvu.

Kaitbords ir sporta veids, kurā cilvēks pārvietojas pa ūdeni ar kaitborda dēli, par vilcējspēku izmantojot vēju, kas pūš pūķī kā burā. Ārzemēs, kur ir piemērotas pludmales un laika apstākļi, kaitborda pasākumi ir ierasti, taču Latvijā šis sporta veids vēl nav iemantojis tik masveidīgu piekrišanu. Atpūtas komplekss „Pūķarags” aicina visus Latvijas kaitbordistus „iesildīties” sezonai ar piedalīšanos „Pūķu dienā 2010”.

Savukārt paraplanierisms tiek dēvēts par pasaulē masveidīgāko aviosportu. Planējot augstu virs zemes ar paraplānu, cilvēks piepilda savu seno sapni – lidot. Parasti lidojums tiek sākts, laižoties lejup no kāda augsta kalna, taču Latvijā, kur šādu kalnu nav, tiek izmantotas automašīnas ar īpašām vinčām, kas braucot tin ārā trosīti un uzvelk paraplānu gaisā. Sasniedzot drošu augstumu, trosīte tiek atāķēta un paraplānists nokļūst brīvā lidojumā. „Pūķu dienā 2010” visiem interesentiem būs iespēja iepazīties ar paraplānisma pamatprincipiem, ar ko tie atšķiras kalnos un Latvijas apstākļos, bet pats galvenais – pašiem izmēģināt paraplānisma lidojumu tandēmā ar īpaši apmācītu instruktoru (instruktoram priekšpusē piesprādzē pasažieri, paceļ augšā un izvizina; viss, kas pasažierim jādara - jānoskrien desmit soļi).

Tie, kuriem kaitborda vai paraplanierisma aktivitātes šķiet par ekstrēmu, varēs atpūsties, laižot gaisā pūķus, bet dienas noslēgumā visiem „Pūķu dienas” apmeklētājiem būs iespēja izklaidēties diskotēkā pie ugunskura. „Pūķu diena 2010” šogad notiek pirmo reizi, un pasākumā gaidīti ir ne tikai kaitbordisti un paraplanieristi, bet ikviens, kuram patīk atpūta pie jūras.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Kļūsti par sesto spēlētāju! SKY24.LV
Aviobiļešu speciālie reisi vēl ir pārdošanā! Nepalaidiet garām izdevību! | Skatīt vairāk
no 180 EUR
Atlaides auto nomai Ungārijā Europcar
Nomā auto ar Europcar Budapeštā un saņem atlaidi! Izbaudi Budapeštas daudzveidību. | Skatīt vairāk
Pavasara Vidusjūras kruīzi ar Costa Estravel Latvia
Vidusjūras kruīzs ar Costa / no Savonas uz Romu / 6 naktis / aprīlis - maijs / pilna ēdināšana | Skatīt vairāk
no 519 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 27.04.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Baltic Beach Hotel & SPA
,


Jūrmalas TIC
,


Liepājas reģiona TIB
,


Dobeles novada TIC
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.65734887sec.