Pāvilostā notiks Baltijā sportiskākā mediju regate

2010. gada Latvijas atklātā Mikro klases burāšanas čempionāta ietvaros 31.07.2010 jahtklubā Pāvilosta Marina, Pāvilostā un Baltijas jūrā pie Pāvilostas notiks sportiskākā Baltijas mediju regate "Iemīli jūru un iepazīsti burāšanu", kurā mediju komandām no visām trīs Baltijas valstīm nāksies praktiski pārbaudīt savus spēkus burāšanā ar Mikro klases jahtām, airēšanā ar jūras laivām, kā arī apliecināt savas teorētiskās zināšanas un atjautību ar burāšanu saistītos jautājumos.

Šīs regates mērķis ir pievērst žurnālistu uzmanību izklaides, tūrisma un sporta iespējām, kuras sniedz viena no mūsu lielākajām bagātībām – Baltijas jūra, kas izskaidro nepieciešamību sakārtot jahtu piestātnes Baltijas jūras un Rīgas jūras līča piekrastē. Regates laikā žurnālistiem būs iespēja iepazīt burāšanu kā visiem pieejamu, aizraujošu tehnisko sporta veidu ar kuru tādās piejūras valstīs, kā Latvija, Igaunija un Lietuva var nodarboties ikviens cilvēks. Vienlaikus žurnālistu komandām nāksies pārbaudīt savus spēkus, airējot ar jūras laivām – jūras kajakiem, kas paredzēti gan ceļošanai, gan adrenalīna gūšanai, "sērfojot" pa jūras viļņiem.

Baltijas mediju regates dalībnieku komandām nāksies sacensties nevien sportiskās aktivitātēs, bet arī pierādīt savas zināšanas, atjautību un veiklību dažādos ar burāšanu, jūru un dabu saistītos uzdevumos. Piemēram, sienot mezglus, risinot navigācijas uzdevumus un pārbaudot savas zināšanas meteoroloģijā.

Līdzīgi kā daudzos citos sporta veidos arī Baltijas mediju regatē ir paredzēts lielais fināls, kurš izšķirs kura no Baltijas mediju komandām kļūs par sportiskākās mediju regates uzvarētāju – četras komandas, kuras iepriekšējos uzdevumos būs parādījušas labākos rezultātus un būs izvirzījušās kopvērtējuma vadībā, piedalīsies fināla sacensībās ar TopCat katamarāniem.

Ņemot vērā, ka jahtu un katamarānu vadīšanai ir nepieciešamas nevien priekšzināšanas un atbilstošas kvalifikācijas atpūtas kuģa vadītāju apliecības, visās burāšanas sacensībās mediju komandas pavadīs profesionāli burātāji.

Baltijas mediju regati "Iemīli jūru un iepazīsti burāšanu" sadarbībā ar Kurzemes plānošanas reģiona administrāciju, projekta "Kurzemes reģiona ostu attīstība" ietvaros, kura ieviešanai saņemts atbalsts no Norvēģijas, kā arī atbalstītājiem Red Bull un Užavas Alus organizē Latvijas Zēģelētāju savienība, Latvijas Mikro klases jahtu asociācija, www.jūraslaivas.lv, Pāvilosta Marina un sabiedrisko attiecību aģentūra GA's.

Papildus informāciju iespējams atrast Latvijas Zēģelētāju savienības mājas lapā www.sailinglatvia.lv

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Klasiskās indiešu dejas koncerts Valmieras TIC
6.aprīlī plkst. 18.00 Līga Saukante aicina uz klasiskās indiešu dejas solokoncertu “Samvadita – Harmonija” Kocēnu Kultūras namā. | Skatīt vairāk
10 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 30.03.2024 DENISS PASHKEVICH TRIO Valmieras TIC
29. martā pl.19:00 kultūrtelpā Akustika viesosies Deniss Paškevičs, Kaspars Rolšteins un Arkādijs Gotesmans festivāla “JAZZ ROOM FEST ’24” | Skatīt vairāk
20 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 05.04.2024 Sagaidīsim pavasari Augšdaugavas novadā! TAKA
Gaidām apmeklētājus mūsu dabas objektos Augšdaugavas novadā. | Skatīt vairāk
Ostrava. Hokeja čempionāts Estravel Latvia
Aviobiļetes un viesnīca. // Nenokavējiet aviobiļešu iegādi uz Otavu - Hokeja Pasaules čempionāts jau drīz! Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 545 EUR
Uzņēmumi


Dobeles novada TIC
,


Jaunmoku pils
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.46869493sec.